Los Angeles schools ditch corn dogs, chicken nuggets after battle with Jamie Oliver’s Food Revolution.

Skoluppror mot dålig mat har nu letat sig även till Los Angeles.

Om du har tittat på Jamie Olivers show, Food Revolution, då vet du hur han har kämpat med Los Angeles skolförvaltningen i månader. Hans ansträngningar har nu burit frukt, eftersom LA skolförvaltningen äntligen har enats om att ta bort den värsta skräpmaten från skolornas menyn.

De fem främsta sjukdomsrelaterade dödsorsakerna i USA är hjärtkärlsjukdomar, cancer, stroke, kronisk nedre luftvägssjukdom och diabetes, som är kostrelaterade i betydande grad, särskilt diabetes. Varför äta sig till dem?

Jamie Oliver poängterar att det är föräldrarna som måste kämpa för sina barns hälsa och välfärd.

Läs mer här.

Intressant att även USA börjar vakna upp och så smått börjar inse det okloka i att äta sig sjuka och feta. Men motståndet var kompakt, trots att Jamie Oliver är en auktoritet i sammanhanget.

Undra varför så många kostchefer och politiker vill fortsätta servera processad skräpmat? Trots att barn och föräldrar klokt nog vill äta riktig mat. Sett ur ett samhällsperspektiv blir skräpmat otroligt dyrt i slutänden.

582 svar på ”Los Angeles schools ditch corn dogs, chicken nuggets after battle with Jamie Oliver’s Food Revolution.”

Kommentera