Ditt val! En bra pension eller en dålig vård?

.

vad-väljer-du

.
ζ
.

Ett exempel – Kostbehandling vs läkemedel vid ADHD
.

ADHD message concept

ζ

Läs här:

ζ

Kommentar

tyst-läkarePraktiskt taget alla med ADHD-diagnos blir bättre eller helt symptomfria med en LCHF-kost, helt utan negativa biverkningar. Men det talas det tyst om inom vården, som istället ordinerar patenterade, narkotiska och beroendeframkallande läkemedel, med allvarliga biverkningar och uruselt långsiktigt resultat.

Läs mer … Vart är vi på väg?

ζ

Läkemedelsindustrin styr – oinskränkt

Läkemedelsindustrin styr svenska sjukvård och det är läkemedel och vacciner som man tjänar pengar på (inte på riktig mat som gör folk friska). Vårdpersonalen varken kan eller får rekommendera något annat. Vården fungerar som en herrelös hierarki, ett tillstånd som självfallet läkemedelsindustrin utnyttjar (läs mer…). Deras mål är att tjäna pengar.

Ansvariga sjukvårdspolitiker finansierar okritiskt detta vansinne, de flyter med i tron att det handlar om medicinska frågor, medan det i själva verket handlar om BUSINESS, där den gemensamma statskassan står för notan.

ζ

pension-pensionärDen allmänna pension var i snitt 11.500 kronor per månad under 2012 – före skatt.
Det går relativt enkelt att öka pensionen OCH på samma gång minska vårdköerna.

ζ

Skenande sjukvårdskostnaderna tränger ut andra behov, som t.ex. ålderspension och äldreomsorg.

Redan kostar sjukvården 40 % mer mer än vad 1,8 miljoner ålderspensionärer tillsammans får i allmän pension, 350 miljarder respektive 250 miljarder kronor.
.

Allmän-pension-brev

.
Enkel match att öka pensionerna OCH minska vårdköerna – det krävs bara lite politisk handlingskraft

Om vi backade sjukvårdskostnaderna bara tio år bakåt i tiden (vilket är relativt enkelt), så skulle vi med dessa pengar istället kunna öka den allmänna ålderspensionen med 70 % eller med 8.000 kronor per månad, till i snitt 19.500 kronor per månad.

Det är skillnad det.

Men nu ÖKAR istället vårdens kostnader kraftigt , utan att vi blir friskare och det tränger undan andra samhällsbehov som t.ex. pensioner och en värdig äldreomsorg.

Vi är nu på väg att nästan tredubbla sjukvårdens kostnader (klicka på bilden nedan) och sett ur ett managementperspektiv är denna utveckling HELSJUK och helt onödig.

Vården kommer att haverera om inget radikalt görs och med i fallet följer vårdpersonal och patienter. Det är inte särskilt svårt att åtgärda detta, men viljan att göra så bland ansvariga politiker tycks saknas. De överlåter det till vårdens tjänstemän, som inte kan.

Har våra pensionärer råd med att avstå ytterligare medel till en läkemedelsstyrd vård som aldrig kommer att bli nöjd, som gör miljardvinster på att ohälsan ÖKAR?

.gökungeKlicka på bilden för en skrämmande prognos;
som ansvariga politiker duckar inför.

Tio procent av BNP!

Vården lägger redan idag beslag på 10 % av BNP, vilket motsvarar 350 miljarder kronor per år, var femte skattekrona. Det motsvarar i snitt 160.000 kronor per år för ett hushåll där två arbetar. Kostnaderna för sjukvården som hittills fördubblats vart tionde år, är på väg att fördubblas redan efter åtta år. VAR FINNS DESSA PENGAR?

Den globala incidensen av sjukdomar som Alzheimers sjukdom och cancer prognostiseras tredubblas, och diabetes fördubblas fram till år 2050. VEM SKA DÅ JOBBA IHOP PENGARNA TILL VÄLFÄRDEN, TILL PENSIONERNA?

Vad tusan sysslar denna samhällssektor med (?), mer än att berika sig själv på medborgarnas bekostnad? Den ena halvan gör ju mer skada än nytta. Läs mer … Den sjuka vården … 25 – 40 % av vårdkostnaderna orsakar vården själva.

VIKTOPERATIONER. Att t.ex. amputera magsäck och tarmar (GBP) för viktnedgång är så tokigt att det är svårt att ta in. Det finns ju metoder som fungerar bättre, som är billiga, som är biverkningsfria och som är godkända av Socialstyrelsen.

SEK-hand-leftPatienterna kan ju efter en viktoperation inte längre äta normalt utan att må illa (mer eller mindre) och de får alla en kronisk brist på mineraler och vitaminer för resten av livet, efter att ha gynnat denna tremiljardersindustri i Sverige.

Och efter GBP-operation lämnas patienterna att klara sig själva, mer eller mindre lämnas de vind för våg. Här finns ju inga snabba pengar att tjäna, bara kostnader under åratal och dessutom vet de inte hur de ska hantera de allvarliga och kroniska biverkningarna som viktoperationer alltför ofta ger upphov till.

Läs t.ex. … Syge fedmeopererede vælter ind på hospitalerne (konsekvenser som mörkas i Sverige, där inte ens patienterna blir korrekt  informerade innan viktoperation).

trust-me-i-am-a-doctorMen det hindrar inte att det viktopereras på löpande band och totalt har cirka 50.000 svenskar mer eller mindre blivit lurade till att genomgå denna stympnings operation (då de förnekats fungerande alternativ, trots att Patientsäkerhetslagen föreskriver det).

Att operationstekniken bygger på forskningsfusk (Swedish Obesity Study) och att förfarandet är ett lagbrott bortses ifrån.

I snitt viktoperas en patient i timman i Sverige, varje dag, året runt. De flesta helt i onödan, till mycket stora samhälleliga kostnader. Läs mer … Oskuret är bäst!

ζ

Dämpa symptom med läkemedel – istället för att bota

pinocchio-spratteldockaDe flesta kroniska sjukdomar behandlas på ett sätt som gynnar läkemedelsindustrin, på patienternas bekostnad. Inget annat är dock att vänta eftersom industrin och särintressen styr vården, där läkare och ansvariga tjänstemännen agera som dockor i linor styrda av industrin.

De har att lyda, om de inte anser sig kunna stå upp mot industrin och därmed riskera sin karriär och även sin legitimation (vilket få vågar).

Hög tid att ta politisk kontroll över denna sektor, innan den tagit kontroll över hela samhället. Vården kan inte själva göra mycket åt sina strukturella problem. De sitter fast som flugor på ett flugpapper (så även om de skulle vilja, så saknar de förmågan).

Och eftersom ansvariga politiker inte verkar ta sitt ansvar är detta en fråga för folket!

Det börjar bli mycket för folket att ta tag i, när ämbetsverkens tjänstemän inte gör sitt jobb och när ansvariga politikerna duckar.

.
Leif Lundberg
Civilingenjör / Managementkonsult

Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/leif/

Kommentera