Allt fler unga mår dåligt

SVT Text Fredag 19 okt 2012

Allt fler unga mår dåligt

Antalet barn och unga med psykiska problem ökar och i Gävleborgs län klarar landstinget inte längre av att leva upp till vårdgarantin, alltså en första vårdbedömning inom 30 dagar.

Även i övriga landet ökar problemen, enligt Roger Westerlund, verksamhetschef för Barn- och ungdomspsykiatrin i Gävleborg. Ökade krav från skolan och samhället gör att många barn inte orkar med pressen.

– Att allt fler föräldrar separerar påverkar också barnens hälsa negativt, säger Westerlund till Söderhamns-Kuriren.

Fler unga söker hjälp på akuten

Många unga har så ont i magen att de söker akut hjälp, något vi tidigare rapporterat om.

På Södra Älvsborgs sjukhus i Borås är t.ex. 20-åringarna nu den största patientgruppen.

Borde inte 20-åringar vara bland de friskaste?

Läs mer…

Inget barn hade en bra D-vitaminnivå

Anmärkningsvärt var att inte ett enda barn i studien hade ett optimalt D-vitaminvärde i sitt blod och 82 % hade D-vitaminbrist! Ett oerhört viktigt vitamin, egentligen ett hormon, som vi måste ha för att må bra, fysiskt såväl som psykiskt.

Läs mer om D-vitamin … ALLT OM VITAMIN D

Källa: Norrbottens KURIREN

Söndagsskolan lär ut sambandet mellan kost och hälsa i TV4

Citat: ”När barnen äter sina flingor på morgonen blir de först hyperaktiv och lagom till första lektionen blir de oroliga, nervösa och sprättiga när blodsockret sjunker.”

De följande lektionerna får eleverna energibrist! Hur fungerar undervisningen då? Arbetsmiljön för lärarna blir först hyperaktiva barn, sedan oroliga, nervösa och sprättiga, när energin tryter. Lärarna och barnen är slagna på förhand.

Läs mer … Läkaren Nisse Simonson lär ut sambandet mellan kost och hälsa

Influensa vaccin

För några år sedan varnades för neurologiska skador av svininfluensavaccin, vilket stöddes av en gedigen vetenskaplig dokumentation, som våra myndigheter struntade i.

Leif Arnold (en kunnig medborgare som bryr sig) hade grund för att vara bekymrad 2009, med de kunskaper och insikter han hade om vaccinet, innan vaccinationskampanjen startade.

Vad skulle hända om en miljon svenskar utvecklade allvarliga neurologiska skador som t.ex. ALS? Hur många kommer att utveckla andra former, som t.ex. demens efter tio till tjugo år? Kommer cancerfrekvensen att utvecklas? Vad händer med vårt naturliga immunförsvar? Det finns inga svar ännu på dessa frågor, narkolepsin (250 barn och ungdomar) är sannolikt toppen på ett isberg.

Även lättare skador påverkar vår kognitiva förmåga och vår arbetsförmåga, det påverkar vår förmåga att upprätthålla vårt välstånd. För ”ingenting” betalade vi mer än en miljard kronor och på köpet riskerar vi medborgarnas hälsa på det grövsta sätt.

Leif Arnold gjorde vad han kunde, ett PRESSMEDDELANDE till bl.a. samtliga större tidningar och SVT, en JO-anmälan, en KU-anmälan (innebar att alla partier fick information) och en JK-anmälan (som inte utreddes vidare, samma innehåll som i JO- och KU-anmälan), i ett försök att få ansvariga att uppmärksamma riskerna (läs mer här…). Leif Arnold gjorde allt han kunde för att stoppa vansinnet (och tyvärr besannades hans farhågor till stor del).

Ansvariga tjänstemän är inte läskunniga, de är okunniga, de bryr sig inte eller också så går de någon annans ärende. Detta måste ansvariga politiker förstå och de måste agera i medborgarnas intresse! En bra börjar är att läsa boken ”Forskningsfusket.

Läs mer … Vaccinering mot ”svininfluensa” räddade 6 liv – eller räddade 60 liv – eller kostade ett okänt antal liv?

Gardasil

Industrins ansträngningar att tjäna pengar på våra unga flickor har vi berättat om:

 • ”Överförmyndarskap” råder i Sverige – Viktig vaccininformation. Läs mer…
 • HPV-vaccinering oroar skolsköterska ”Våra flickor blir försökskaniner”. Läs mer…
 • Dr Russel Blaylock intervjuas om obligatoriska vaccinexperiment, bedräglig vaccinvetenskap och vaccinetik – mars 2012. Läs mer…
 • Del 1: Politiker måste inse att det är business snarare än sjukvård och de måste ta befälet!. Läs mer…
 • Saxat om HPV. Läs mer…
 • Vaccin mot HPV. Läs mer…
 • Värre än dåliga råd – Detta kan leda till kramper, förlamning, blindhet och döden. Läs mer…
 • Vaccination med Gardasil kan ge cancer och andra biverkningar. Läs mer…

Mitt råd är att läsa på från flera oberoende källor och att sedan fatta ett eget beslut. Det är Du och Ditt barn som får leva med konsekvenserna och det kan lätt bli fel om man blint litar på ”auktoriteter”, som visat sig ha fel många gånger om.

Nu är det dags igen!

Forskare: Nya vaccin kan ge narkolepsi

Nu varnar finländska forskare för att vanligt influensavaccin skulle kunna ge narkolepsi, eftersom man hittat likheter med pandremix-vaccinet.

Finska myndigheter vill nu inte ge vaccinet till personer under 65 år, men svenska Läkemedelsverket förhåller sig dock skeptisk till de nya rönen och har ännu inga planer på att ändra sin riskbedömning av influensavaccinet

– Man tänker att det är så mycket bieffekter med det där, att man kanske vinner mer på att inte vaccinera sig än om man vaccinerar sig. Det säger Bashkim Neziraj, som vi möter i folkvimlet på Drottninggatan i Stockholm.

Läs mer … Forskare: Vaccinet kan ge narkolepsi

Söndagsskola?

Skola för dietister, sjuksköterskor och läkare. De sistnämnda har inte fått någon grundutbildning i hur kosten påverkar hälsan och dietister är utbildade enligt de riktlinjer som industrin utarbetat (skräpmats- och läkemedelsindustrin).

.

Slutsats

Vi kanske skulle sätta våra myndigheters ledande tjänstemän, skolinspektionen och vårdens personal i dr Nisse Simonsons söndagsskola? De verkar ju inte förstå kostens betydelse för hälsa och prestation. De ser inte, eller vill inte se, uppenbara sammanhang och verkar sakna förmåga att dra logiska slutsatser. Eller så får de inte.

Kort sagt gör de ett uruselt jobb med de kunskaper och de direktiv de utgår ifrån idag!

De vill prångla på oss farliga experimentvacciner och andra läkemedel, men riktig mat och D-vitamin har de knappt hört talas om, som är billigt och som har en enorm effekt på både kropp och hjärna, utan några biverkningar alls.

De bejakar ”ego business” och struntar i resultatet, eller så vågar de inte utmana systemet som de är beroende av. Sannolikt oftast det senare, då det krävs mycket för att gå emot systemet och nästan inget alls för att rulla med och låta sig smörjas av industrin.
.

Vad händer om man tankar en högteknologisk formel-1-racer med ett billigt lågoktanigt bränsle och smörjer med den allra billigaste oljan. Svar: Prestationsförmågan sjunker, den hackar sig fram och till slut rasar motorn ihop.

Vad händer om vi serverar våra barn en extrem högkolhydratkost (tallriksmodellen) och inte kompletterar med t.ex. solvitaminet/hormonet D-vitamin? Svar: De lågpresterar, börjar med droger och blir sjuka, både fysiskt och psykiskt!

Fel kost orsakar biokemisk obalans i hjärnan och en extrem högkolhydratkost orsakar sockerberoende hos många, som öppnar upp för nikotin, alkohol och andra droger. Många unga börjar också röka för att hålla vikten … Kan det vara så enkelt?

Myndigheterna satsar miljarder på vacciner som gör oss mer sjuka, men att ens informera om D-vitamin görs inte, trots att det är ett både billigt och effektivt sätt att förbättra folkhälsan. Kostbehandling är tabu, såvida det inte stödjer affärsidén som går ut på att sälja skräpmat dyrt och sedan läkemedel dyrt. Även forskning gynnas av ohälsa.

Livsmedelsverket fortsätter att ge ut kostråd som gör oss feta och sjuka.

Socialstyrelsen fortsätter att rekommenderar diabetiker en kost som gör dem allt sjukare, mot bättre vetande.

Varför lägger man inte ihop synnerligen tydliga och enkla samband och drar slutsatser?

Därför att kostråd och sjukvård styrs av kommersiella intressen och ansvariga politiker bara åker med i baksätet och finansierar vansinnet med våra skattemedel. Vi har fått in en gökunge i folkhemmet, som tränger undan andra behov, som t.ex. en bra pension.

Sjukvården kostar idag 81.000 kronor per förvärvsarbetare och år. Trots alla pengar så närmar de sig med stormsteg en kraschpunkt som även kommer att dra med sig dagens politiker, som hålls som ansvariga.

Morgondagens makthavare är dagens missnöjespartier. De har inte heller lösningen, varför sönderfallet kommer att fortsätta tills alla pengar är slut.

Lösningen är att dagens förtroendevalda politiker sätter sig in i ämnet och tar befälet. Först då våras det för Sverige. Vårt team har kunskaper, erfarenheter och kompetens i överflöd om hur detta skall gå till. Rent tekniskt är det genant enkelt.

Under tiden far våra unga illa, mycket illa.

.
Leif Lundberg
Civilingenjör, Managementkonsult, Samhällsinnovatör

..

Hälso- och sjukvården har aldrig tidigare haft så mycket pengar, mer än 10 % av BNP, mer än 350.000 miljoner kronor per år (var 5:e skattekrona). Ändå räcker det inte till.

På 50-talet fanns det 5.000 läkare i Sverige och idag mer än 35.000 läkare (befolkningen har bara ökat med 35 %). Om industrin får fortsätta bestämma kostråd och vårdens utvecklingen så kommer inga pengar i världen att räcka till och vår ohälsa kommer att fortsätta utvecklas epidemiskt. Välståndet kommer att allvarligt undermineras.

Läs boken ”Forskningsfusket” så klarnar bilden om hur det hela hänger ihop, en bok ALLA borde läsa. Det gäller ju livskvalité och t.o.m. livet. Våra ungdomars ohälsa idag är ingen olycka, det är en styrd process.

Fundera på vad det betyder för vårt framtida välstånd när skolresultaten faller och ungdomarna köar på akuten! När antalet ålderspensionär, med tilltagande Alzheimer, på samma gång ökar med en halv miljon! Den ekvationen har många gemensamma nämnare med Greklands. En utveckling som ”enkelt” kan vändas!
.

Ett svar på ”Allt fler unga mår dåligt”

 1. Ingen maskin fungerar med fel bränsle inget djur kan hålla sig friskt om man ger det artfrämmande föda. Men våra människobarn matar vi med konstgjorda fetter och socker i överflöd och tror de skall hålla sig friska, nöjda och betala våra pensioner i framtiden.
  Och Den Goda Modern Sjukvården kommer inte att orka med alla sina barn i framtiden. Hon kommer att kollapsa av kravet från sina hjälplösa små.
  Tänk orsaker inte symtom!
  Läs vad Mats Lindgren skriver på sin blogg
  http://fethalsa.wordpress.com/2012/10/21/tank-orsaker-inte-symtom/

Kommentera