Ryska forskare varnar för GMO!

.

GMO-look

Nya skönhetsideal?
P-piller blir onödigt!

ζ

GMO – genmanipulerad mat

– som säljs i livsmedelsaffärer i USA

April 2010 varnade ryska forskare för allvarliga följder av att äta genetiskt modifierad mat – GMO. De hade i djurstudier noterat hemska effekter på djurens hälsa. Effekter som förvärrades för varje generation.

I samband med den årliga vårkampanjen ”Days of Defence against Environmental Hazards” mellan 15 april och 5 juni 2010 i Moskva, offentliggjorde en grupp ryska forskare skrämmande forskningsresultat. Forskarna lade fram tunga bevis för att däggdjur som äter GMO-mat ibland bland annat förlorar sin fortplantningsförmåga. I tredje generationen inträffade än märkligare saker.

Observera att människan är ett däggdjur och att vi endast ätit GMO-mat under mindre än en generation. Försök på råttor och hamstrar speglar väl det som även händer med människor. Idag är cirka 90 % av all majs och soja i USA genmanipulerad och ägs således av en handfull amerikanska privata globala företag – som kan sägas ha ockuperat USA vars medborgare inte längre äger sin egen gröda – en gröda som gör oss sjuka och till sist sterila.

Varför ska vi äta GMO när det finns naturlig mat som gör oss friska? GMO innebär också en katastrof för insekter och växter – bin dör en masse.

Hamstrar med god reproduktionsförmåga matades med vanligt förekommande GMO-manipulerade sojabönor under två år. En kontrollgrupp matades under samma tid med naturliga sojabönor, två andra grupper med sojabönor innehållande varierande grad av GMO.

En av de ryska forskarna, Dr Alexei Surov säger;

Vi hade flera grupper hamstrar  och höll dem i par i burar. En grupp fick äta sin vanliga mat, en annan grupp matades med soja, som inte innehöll några genmanipulerade komponenter. En tredje grupp fick äta en viss grad av GMO-soja och en fjärde grupp ännu mer GMO. Dr Surov fortsätter:

Vi övervakade deras beteende, deras tillväxt och hur de födde ungar. I början såg allt normalt ut. När vi sedan valde ut nya par, började vi se allvarliga effekter, medan vi fortsatte att mata dem som tidigare. De nya parens tillväxttakt minskade och det tog längre tid för dem att bli könsmogna. När de på nytt fick ungar, formade vi nya par i tredje generationen. De ungar som matats med GMO-soja hade nu blivit sterila.

Vi har bevisat att dessa par förlorat sin förmåga till fortplantning!

Är det dessa egenskaper vi vill förmedla till barn och barnbarn? Enbart för att kemiföretag skall tjäna pengar på GMO-grödor som de utvecklar, tar patent på och sedan säljer med god förtjänst.

Ännu fler upptäckter

Ytterligare en överraskning upptäcktes av forskarna i tredje generationens hamstrar. Det växte hår i hamstrarnas munnar! Varför det gjorde det har forskarna ingen teori om. De kan inte förklara varför ett genetiskt program för hårväxt har aktiverats i samband med intag av genmanipulerad mad. Enda sättet att stoppa denna degenerationsprocess är att sluta ge djuren onaturlig föda.

I konsekvens med detta är forskarna klara med detta på en punkt;

Vi måste bannlysa användandet av GMO-mat tills ända tills biosäkerhets- och hälsoaspekterna är ordentligt undersökta.

Med tanke på hur komplext vi är konstruerade lär vi aldrig kunna bli helt säkra. För att ge en uppfattning om livets storhet kan nämnas att om man vecklar ut en enda cells DNA så skulle den nå tvärs över hela Afrika! Totalt består en vuxen människa av 75 biljoner celler som samverkar, där obalanser kan ge cancer och andra otrevligheter. Att störa denna ytterst komplicerade process är riskabelt. Vi är inte ens i närheten att fullt ut förstå eller kontrollera denna process. Lägger vi sedan till att degenereringen sker smygande över flera generationer, så inses att detta är ett högriskexperiment som inte kan kontrolleras. Det kan liknas vid att öppna ”Pandoras ask”, som inte sedan kan göras ogjort.

Frankrike och Österrike.

De ryska forskarnas resultat överensstämmer med resultat från forskarkollegor i Frankrike och Österrike. När franska forskare kunde visa att GMO-majs var skadlig för däggdjur, utfärdade Frankrike omgående ett produktions- och försäljningsförbud.

Samtidigt som dessa forskningsrön publiceras, så fortsätter spridningen av genmanipulerade grödor över hela världen. GMO-lobbyn är stark även här i Sverige. bland annat i SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)  i Uppsala och det finns tecken på att även Jordbruksverket låter sig charmas.

Starka ekonomiska krafter driver denna utveckling. Det finns så mycket pengar att tjäna på GMO att hälsan och biosäkerheten kommer i andra rummet.

USA

Nyligen kom ett klarläggande från Dr Mercola (världens främsta nyhetsbrev avseende naturlig hälsa, med 1,5 miljoner prenumeranter, varav 100.000 professionella inom sjukvården) som kan läsas här;

Observera att en länk till Dr. Mercola’s nyhetsbrev finns på startsidan, med intressant och viktig information som uppdateras flera gånger per vecka. På originalspråk eller google-översatt till svenska.

Själva äter vi ingen soja, förutom fermenterad (jäst) soja som inte är genmanipulerad (t.ex. Mrs Cheng’s Mushroom Soy), för att sätta smak och färg på gräddsåsen. All annan soja undviker vi, inklusive sojalecitin i choklad som kan vara både genmanipulerad och innehålla rester av hexan (bensin).

Läs mer om soja;  ”Varning för soja!”

Se även tidigare inlägg om genmanipulerad soja; GMO-forskare till attack mot ekoodlare

// Leif

Källa: 2000-Talets Vetenskap

8 svar på ”Ryska forskare varnar för GMO!”

 1. India Today reports:

  Study Found Toxin from GM Crops is Showing up in Human Blood !

  “Scientists … have detected the insecticidal protein … circulating in the blood of pregnant as well as non-pregnant women. They have also detected the toxin in fetal blood, implying it could pass on to the next generation.”

  Read more … http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/05/31/study-found-toxin-from-gm-crops-is-showing-up-in-human-blood.aspx

  TIPS! Översätt från Engelska till Svenska genom att markera texten och tryck på knappen ”Engelska till Svenska” som finns överst i högerspalten.

 2. GMO bakom ökningen av cancer, födoämnesallergier, astma, ADHD och autism!?

  Cancer_USA


  Whoa! I’m blown away!
  Kolla in den här fantastiska föreläsningen (18 min) av Robyn O’brien… http://youtu.be/rixyrCNVVGA

  När det gäller bröstcancer ligger vi på en fjärdeplats och när det gäller cancerincidenter totalt verkar vi ligga på en andraplats och en föga hedrande förstaplats när det gäller mortalitet p.g.a. cancer (2002). Vi hade då ännu inte drabbats av GMO i någon större skala, men vi hade varit duktiga på att äta margariner (industriellt manipulerade fetter).

  Robyn beskriver utvecklingen i USA när det gäller livsmedel och olika sjukdomar, och det är mycket intressant för hon gör det i kontrast till övriga världen där man inte har tillåtit GMO i samma omfattning. Utvecklingen i USA, som hon beskriver den, kan ge oss en bild av vad vi har att vänta här i Europa när GMO gör sitt intåg för fullt.

  Under de senaste 20 åren har man i USA sett en dramatisk ökning i cancerfrekvensen, liksom för födoämnesallergier hos barn, astma, ADHD och autism. Den utvecklingen har skett parallellt med att man de sista 20 åren har infört nya typer av proteiner (genetiskt manipulerade) i livsmedelskedjan.

  [Födoämnesallergi handlar ofta om att kroppen reagerar mot det den uppfattar som främmande proteiner. Ett exempel på detta är glutenintolerans, där gluten är ett protein som ingår i vissa spannmål, främst vete. Det anses att glutenproteinet är gräsfröets försvarsmekanism och att det är meningen att det ska ge en giftreaktion. Vad det är som händer när man får allergiska reaktioner från genetiskt manipulerade proteiner är det nog ingen som vet, de är ju utsläppta på marknaden utan att man har visat att de är ofarliga.]

  Från den beskrivande texten till videon:

  Robyn shares her personal story and how it inspired her current path as a “Real Food” evangelist. Grounded in a successful Wall Street career that was more interested in food as good business than good-for-you, this mother of four was shaken awake by the dangerous allergic reaction of one of her children to a “typical” breakfast. Her mission to unearth the cause revealed more about the food industry than she could stomach, and impelled her to share her findings with others. Informative and inspiring.

  About this speaker

  Robyn authored “The Unhealthy Truth: How Our Food Is Making Us Sick and What We Can Do About It.” A former Wall Street food industry analyst, Robyn brings insight, compassion and detailed analysis to her research into the impact that the global food system is having on the health of our children. She founded allergykidsfoundation.org and was named by Forbes as one of “20 Inspiring Women to Follow on Twitter.” The New York Times has passionately described her as “Food’s Erin Brockovich.”

  Källa: PALEOFRIEND

Kommentera