Studie: Statiner dubblar risken för bröstcancer

ny-studie-statiner

ζ

Varje år får mer än 8 000 svenska kvinnor (22 per dag) beskedet att de har bröstcancer. Det betyder att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet diagnoser ökar, men fler och fler kvinnor överlever.

380.000 svenska kvinnor äter statiner, som inte gör någon nytta och som nu visar sig kunna dubbla risken för bröstcancer. Men varför ordineras kvinnor onödiga läkemedel som kraftigt ÖKAR risken?

ζ

Googleöversättning

statiner-lipitor-mfl

.
Studie: Kvinnor som tar statiner har 83 – 143 % ökad risk för bröstcancer

(NaturalNews) Ny forskning som publicerades i tidskriften Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention väcker nya farhågor om säkerheten gällande statiner mot högt kolesterolvärde, särskilt bland den kvinnliga befolkningen. Enligt denna populationsbaserade, fall-kontrollerad studie; så har kvinnor som tar statiner upp till 143 procent ökad risk att utveckla bröstcancer, jämfört med kvinnor som inte tar de farliga drogerna.

Studien, som omfattade 2.886 kvinnor från Seattle-Puget Sound regionen i staten Washington, studerade utvecklingen av bröstcancer hos kvinnor som åt kolesterolsänkande läkemedel, jämfört med en kontrollgrupp som inte åt dessa läkemedel. Alla kvinnorna var i åldrarna 55 och 74 år, och forskare både intervjuade dem personligen och använde frågeformulär för att leta efter ett potentiellt samaband mellan statiner och risken för att utveckla bröstcancer.

Efter utvärdering av data med hjälp av en polytomous logistisk regressionsmodell, konstaterade teamet att de kvinnor som använder statiner var långt mer benägna att utveckla antingen en invasiv duktal cancer (IDC) eller en invasiv lobulär cancer (ILC) jämfört med kvinnor som inte tar några statiner. Övergripande bröstcancerrisk  var ännu mer uttalad bland kvinnor som diagnostiseras med hyperkolesterolemi.

”De senaste tidens publicitet om statiner som har fokuserat på deras potentiella användning för förebyggande av cancer eller som anti-cancer medel, visade sig i denna studie vara precis tvärtom”, skriver Sayer Ji för GreenMedInfo.com.

ζ

”De som ätit statiner under 10 års tid eller längre
har en 83 – 97 % ökad risk för bröstcancer,
jämfört med icke-användare av statiner. ”

ζ

”Dessutom, bland kvinnor som diagnostiseras med hyperkolesterolemi, hade ett tillstånd som kännetecknas av höga nivåer av lipider och lipoproteiner i blodet, nuvarande användare av statiner för 10 år eller längre mer än dubbelt så stor risk för både IDC [i genomsnitt 104% ökad risk] och ILC [i genomsnitt 143% ökad risk] jämfört med icke-användare”, tillägger Ji.

Du kan läsa studien abstract här … GreenMedInfo

 ζ

Statiner är också kopplade till att orsaka prostatacancer hos män

Män som tar statiner löper också en förhöjd risk att utveckla könsspecifika cancersjukdomar. Enligt en studie publicerad 2011 i tidskriften Prostate; män som tar statiner av något slag är betydligt mer benägna att utveckla prostatacancer, jämfört med andra män. Även män som brukade ta statiner, men inte längre, har en högre än normal risk.

ζ

“Studie: Män som tar statiner ökar risken för
att drabbas av prostatacancer med 86%.”

ζ

Jämfört med män som aldrig tagit statiner, visade det sig att statinanvändare hade en 86-procentig ökad risk att utveckla prostatacancer. Och ju längre tid man använder statiner, desto högre blir risken, den ackumulerade dosen av kolesterolsänkande läkemedlet verkar avsevärt höja cancerrisken över tiden.

ζ

”Trots alla lovord om kolesterolsänkande läkemedel
(statiner), visat det sig nu inte vara så underbart fantastiskt”

ζ

”Trots alla lovord om kolesterolsänkande läkemedel (statiner), visat det sig nu inte vara så underbart fantastiskt”, skriver Shane Ellison, MS, från The People’s Chemist om vetenskapligt tydlig koppling mellan statiner läkemedel och cancer.

”Det faktum att kolesterolsänkande läkemedel potentiellt kan orsaka cancer vid doser som vanligen ordineras kommer aldrig att komma till allmän kännedom”, tillägger han. Han noterar att läkemedelsindustrin finansierade studier som som gör att man kan hävda att statin-droger är säkra, studier som är konstruerade på ett vilseledande eller direkt bedräglig sätt.

ζ

”Det faktum att kolesterolsänkande läkemedel potentiellt
kan orsaka cancer vid en dosering som vanligen ordineras,
det kommer aldrig att komma till allmän kännedom”

ζ

Läs mer … Natural News

ζ

Kommentar

Statistik

Bröstcancerutvecklingen sedan 1970 – en ökning med 147 % !

Klicka på bilden för att förstora den

bröstcancer-147ζ

Prostatacancerutvecklingen sedan 1970 – en ökning med 147 % !

Klicka på bilden för att förstora den

prostatacancer-240ζ

Antal patienter i Sverige som ordineras kolesterolsänkande läkemedel (statiner) – 850 000 !

Klicka på bilden för att förstora den

statiner-allaζ

Antal kvinnor i Sverige som ordineras kolesterolsänkande läkemedel (statiner) – 380 000 !

Varför då? Anmärkningsvärt då de endast får allvarliga biverkningar!

Klicka på bilden för att förstora den

statiner-kvinnorζ

Snabbfolder om kolesterolmyterna (klicka på den)

Broschyrbild-Kolesterolmyternaζ

becel-varning

Becel pro-activ

1_6-miljonersklubben

Just nu propagerar 1,6 och 2,6 miljonersklubben för kvinnors hälsa och uppmanar Sveriges kvinnor att motionera och äta Becel, som skänker bidrag till Rosa Bandet kampanjen, med syfte att bekämpa just bröstcancer.

Becel innehåller höga halter av omega-6 som är inflammationsdrivande vilket inte är bra för hjärtat, det innehåller vegetabiliskt omega-3 som vi knappt kan tillgodogöra oss, det innehåller höga halter av polyaromatiska kolväten (PAH) som är starkt cancerframkallande. Becel pro-activ innehåller därtill växtsteroler som nu visar sig riskera att kraftigt öka risken för bröstcancer.

Inte konstigt att man blir trött..

 • Forskare: Becel är farligt för ditt hjärta …. läs mer…

Voffo-gör-di-på-detta-viset

Men varför propagerar 1,6 och 2,6 miljonersklubben för Becel, som Hjärt-Lungfonden dumpat? För att de sponsras generöst och för att de bland annat har Mai-Lis Hellénius som ”guru”. Svårare än så är det inte att förklara. Men vem vill vara medlem efter detta?

Även EU har uppmärksammat att det inte är bra att sänka kolesterolvärdet, så från och med februari 2014 ska det finnas varningstext på alla livsmedel inom EU som innehåller kolesterolsänkande ingredienser.

 • EU slaps plant sterol-stanol products with warning from 2014. Cholesterol-busting plant sterol and stanol products – worth about €2.5bn globally – will have to carry warning labels in the European Union from next February. Read more…  (Googleöversatt).

ζ

Björn_hammarskjöldDoktor Björn Hammarskjöld

”Bara se vad som händer om man tar ett kolesterolprov. De som har högsta kolesterolvärdet lever längst och är friskast.

Mer än 90 % av alla över 65 har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L (godtycklig gräns satt av läkemedelsindustrin, normalt kolesterol är 4-8,8).

Därför ska de med högsta kolesterolvärdet äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt och diabetes bland alla andra biverkningar för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar. Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!”

ζ

Tidigare inlägg

 • Läkartidningen: ”Ett statinpiller för mycket”. Läs mer…
 • Mer om statiner och kolesterol här… (hundratalet artiklar)

En av våra främsta experter på området är docent Uffe Ravnskov och vi  rekommenderar hans senaste bok. Läs boken och fatta sedan själv ett rationellt beslut. Det är du som har det yttersta ansvaret för din och dina barns hälsa:

(klicka på boken)

Hur-kolesterolmyten-hålls-vid-liv

UNT:

Statiner gör mer skada än nytta.

Trots att försäljningen av kolesterolsänkande mediciner tredubblas i Sverige går det inte att se någon minskning av antalet hjärtinfarkter eller antalet dödsfall i infarkt.

Behandlingen i sig är inte ofarlig utan kan ge svåra biverkningar. Det är dags att ifrågasätta ordinationen av en farlig medicin som inte gör nytta, skriver Uffe Ravnskov med flera läkare, professorer och forskare. Läs mer…

ζ

DN:

”Högt kolesterol är ofarligt för kvinnor och friska män”

Läkare och forskare: Sanningen börjar komma fram. Över en halv miljon svenskar tar läkemedel mot förhöjda kolesterolvärden i onödan [850.000 stycken år 2013].

De kolesterolsänkande läkemedlen – som används av över en halv miljon svenskar [850.000 stycken år 2013] – minskar risken för att dö av hjärtinfarkt.

Men detta gäller endast män som tidigare haft en infarkt. Effekten är dessutom beskedlig [således ingen positiv effekt alls för kvinnor, däremot allvarliga biverkningar].

Vad de flesta inte vet är att inget experiment med den här gruppen läkemedel (så kallade statiner) har lyckats förlänga livet för friska människor. Men nu börjar sanningen sippra ut. En omfattande analys av nätverket Cochrane Collaboration visar att statinbehandling endast har en bagatellartad effekt. Tvärtom finns det skäl att varna för de biverkningar som en okritisk användning av statiner kan ge, skriver artikelförfattarna.

Läs mer…

ζ

Piller-dollar

29 miljarder skäl att ordinera statiner

(200 miljarder kronor per år – på bara ett ”läkemedel”)

Världens mest lönsamma ”läkemedel”.

ζ

3 svar på ”Studie: Statiner dubblar risken för bröstcancer”

 1. Evidensbaserad vård ofta kvacksalveri – Statiner såldes för 141 miljarder dollar.

  Lars Bern granskar vetenskapligheten inom skolmedicinen och den evidensbaserade vården i en artikelserie. Detta är del två. Hur tillförlitliga är egentligen de evidens som läkarna syftar på när de försöker övertyga dig som patient? ”Slutsatsen är trivial, skolmedicinens fastställande av evidens ligger i stort sett helt i händerna på industrin…”, skriver Bern.

  Evidensbaserad vård ofta kvacksalveri NewsVoice

  – – –

  SVENSKA LÄKARE ÄGNAR SIG ÅT KVACKSALVERI

  Observera att det inte finns en enda studie som påvisar någon positiv effekt för kvinnor – så att skriva ut statiner till kvinnor är rent KVACKSALVERI.

  Men hur är det för män då (endast för män som haft hjärtsjukdom)?

  Som doktor Björn Hammarskjöld uttryckt det:

  Bara se vad som händer om man tar ett kolesterolprov.
  .
  De som har högsta kolesterolvärdet lever längst och är friskast. Mer än 90 % av alla över 65 år har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L (godtycklig gräns satt av läkemedelsindustrin, normalt kolesterol är 4 – 8,8).
  .
  Därför ska de med högsta kolesterolvärdet äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, potensproblem, hjärtsvikt och diabetes bland alla andra biverkningar, för att en man av 400 män ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar.
  .
  Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

  Även för män måste statiner betraktas som KVACKSALVERI.

  Har skolmedicin även monopol på KVACKSALVERI?

Kommentera