Myten om högt kolesterol hålls vid liv

800000-svenskar-grundlurade.
ζ
.

Myten om högt kolesterol hålls vid liv

statiner-4.
Ingen har kunnat visa att högt kolesterol utgör någon risk för kvinnor. Inget experiment har heller lyckats förlänga deras liv. De flesta studier har dessutom visat att det inte heller är farligt för äldre människor.

I själva verket har mer än 20 studier visat att äldre människor med högt kolesterol lever längst. Trots att myten är så grundligt avvisad så fortsätter läkare att ordinera statiner.

ζ

“Ingen har kunnat visa att högt kolesterol
utgör någon risk för kvinnor.”

[kvinnor får bara biverkningarna]

ζ

“Äldre människor med högt
kolesterol lever längst”
http://www.ravnskov.nu/svmyte7.htm

ζ

Det är nämligen inte ofarligt att sänka kolesterolet, och statinerna blockerar bildandet av enzymer och hormoner som behövs i livsviktiga biokemiska synteser.

ζ

“Statinerna blockerar bildandet av
enzymer och hormoner som behövs
i livsviktiga biokemiska synteser”

ζ

För två år sedan rapporterade engelska forskare att bland en kvarts miljon statinbehandlade patienter, drabbades mer än 4 procent av njursvikt, nedsatt syn eller allvarliga muskel- och leverskador.

ζ

“Njursvikt, nedsatt syn eller
allvarliga muskel- och leverskador.”

ζ

Antalet lever- och muskelskador hade dessutom underskattats, då de inte registrerades om inte blodmarkörerna för dessa skador var tre–fyra gånger högre än normalt. Oberoende forskare har rapporterat att muskelbesvär förekommer hos minst 20 procent, och lika många drabbas av impotens.

ζ

“Muskelbesvär förekommer
hos minst 20 procent, och lika
många drabbas av impotens.”

ζ

Hur många som får störningar av hjärnans funktioner i form av dåligt minne, depression, aggressivt beteende, och demens är okänt, därför att man inte registrerat dylika symptom i industrins statinstudier. Det finns emellertid många oberoende forskare som rapporterat att symtomen försvinner om patienterna slutar att ta statiner.

ζ

“Dåligt minne, depression, aggressivt beteende, och demens.”

ζ

“Att ta statiner för en diabetiker är som att
försöka släcka en eldsvåda med hjälp av fotogen.”

ζ

En annan farlig komplikation som tyvärr är ganska vanlig är att insulinproduktionen blockeras, vilket leder till förhöjda blodsockervärden. Att ta statiner för en diabetiker är som att försöka släcka en eldsvåda med hjälp av fotogen. Störd hjärtmuskelfunktion och arytmi är inte ovanligt.

ζ

“Störd hjärtmuskelfunktion och
arytmi är inte ovanligt.”

ζ

“Kolesterolsänkning resulterar i cancer”

ζ

I djurexperiment kan kolesterolsänkning resultera i cancer och detta gäller även för människor. Ett av de tyngsta bevisen kommer från Japan. En liten dos Zocord ordinerades till 40 000 patienter. Sex år senare hade fyra gånger fler dött av cancer bland dem vars kolesterol hade minskat allra mest, jämfört med dem som fortfarande hade normalt eller högt kolesterol.

.
Stig Svensson

Källa: Östersunds Posten

ζ

Några tidigare inlägg

.

Broschyrbild-Kolesterolmyternaζ

Kommentar

800.000 svenskar äter statiner för en miljard skattekronor per år.

Varför då?

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer... 

ζ

APPENDIX

Mats-Lindgren-porträtt.
Är kolesterol en viktig del av vårt immunförsvar?

Text: Mats Lindgren

[Om du äter statiner, känner någon som gör det eller om du är vetgirig – Se filmen!]

 • SvD Brännpunkt 14 juli 2009 … Är kolesterol en riskfaktor?.
  FARLIGT” KOLESTEROL. Flera vetenskapliga studier har visat att infarktpatienter har lägre kolesterolvärden än normalbefolkningen och att dödligheten dessutom är högre vid låga värden. Nu är det dags att förkasta hypotesen om sambandet mellan höga kolesterolnivåer och hjärtinfarkter och kanske också dags att utreda vad som lett till detta vetenskapliga haveri, skriver Lars Werkö, Tore Scherstén och Ralf Sundberg. Läs hela artikeln här…
  .
 • Läs en recension av Ralf Sundbergs avslöjande bok ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” här…

ζ

Läkaren och forskaren Ralf Sundberg håller föredrag om kolesterolets roll i åderförkalkningen. Han kommer fram till att det är snarare bristen på kolesterol som orsakar åderförkalkning. Kolesterolet(fettet) har en läkande förmåga mer än en inflammerande sådan. Det stämmer väl med mina erfarenheter med en allt igenom inflammerad kropp när jag åt lite fett och mycket kolhydrater och idag en frisk kropp utan inflammationer när jag äter en fettrik kost med väldigt lite kolhydrater i kosten.

ζ

“Det är snarare bristen på kolesterol
som orsakar åderförkalkning”

ζ

Kolesterolet har en läkande funktion!

Tidigare, tack vare fettskräcken, har vi alltid betraktat kolesterol som en negativ faktor i kroppen. Jag har varit mindre benägen om att skriva om kolesterol eftersom det har en negativ klang och folk tror att det är farligt. Om istället utgångspunkten är att kolesterol har en läkande förmåga, vilket jag är övertygad om, och är livsnödvändigt för oss så blir det lättare att diskutera. Oavsett hur många studier som finns som pekar på det motsatta så har min kropp reagerat mycket positivt på den fettrika kosten och faktiskt läkt sig själv från olika slags ”kroniska” inflammationer.

ζ

“Kolesterol har en läkande förmåga,
vilket jag är övertygad om,
och är livsnödvändigt”

ζ

Är kolesterolet en del av vårt immunförsvar?

immune-defenceKolesterolet finns ju i varenda cell i kroppen och levern producerar och levererar kolesterol ut i blodomloppet och till cellerna 24 timmar om dygnet. Jag tror att kolesterolet har en läkande förmåga och är en viktig del av vårt immunförsvar.

Om vi äter en fettsnål kost med mycket kolhydrater och lite fett och dessutom tillför kolesterolsänkande medicin i form av Lipitor och Simvastastin med flera, så blir ju effekten att vi minskar immunförsvarets förmåga att läka oss.

Detta under förutsättning att kolesterolet är en viktig del i vårt immunförsvar.

ζ

“Kolesterolet är en viktig del av vårt immunförsvar”

ζ

Kolesterolsänkande medicin, århundrandets bluff?

FALSEIngen tror väl att sjukvården och läkarna vill oss ont, det gör inte ens jag. Men effekten blir faktiskt densamma. Problemet med en konformativ sjukvård som är otroligt toppstyrd och utan tillåtelse att tänka själv skapar stora problem för oss sjukvårdskonsumenter.

Om dessutom sjukvårdssystemet skapar en slags allvetande människor (läkare) med gudsliknande kompetens så är vi illa ute. Många läkare, forskare och andra människor har sedan länge avslöjat Ancel Keys bluff med statistik som gjorde att vi kom in på fel spår.

Tyvärr har inte denna bluff avslöjats av sjukvården, dietister, sjuksköterskor, läkarna i allmänhet, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen, Livsmedelsverket m.fl.

SEK-sedlar-i-luftenFortfarande påtvingar man människor kolesterolsänkande mediciner av olika slag trots alla bevis om vilken bluff det är.

Frågan är om alla som skadats av statiner kan begära skadestånd av Staten?

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... http://www.kostdemokrati.se/matslindgren/

ζ

Ancel Keys bluff:

 

Ett svar på ”Myten om högt kolesterol hålls vid liv”

 1. ÄR SVENSKA POLITIKER, MYNDIGHETSTJÄNSTEMÄN, LÄKARE OCH DIETISTER LÄSKUNNIGA? ELLER ÄR DET SÅ ATT DE BARA LYDER ORDER?

  Ännu en gång bekräftat att fett och kolesterol INTE orsakar hjärtsjukdom OCH att statiner INTE är lösningen för att förebygga hjärt/kärlsjukdom (tvärtom). Men det hindrar inte Livsmedelsverket och dietister att fortsätta med att varna för fett och kolesterol – på samma gång som vården ordinerar statiner till 900.000 svenskar.

  Vill vi ha det på detta viset?

  In article ”Stress as Cause of Atherosclerosis – The Acidity Theory” published in the chapter 10 of the book ’Fat and Cholesterol Don’t Cause Heart Attacks – And Statins Are Not The Solution” (2016 – https://www.amazon.com/Cholesterol-Cause-Attacks-Statins-Solution/dp/190779753X) failed to mention an important study that gives support to some of our ideas for the ”Acidity Theory of Atherosclerosis”, developed in 2006 (http://www.infarctcombat.org/AcidityTheory.html)

  The study by Katariina Öörn et al entitled ’Acidification of the intimal fluid: the perfect storm for atherogenesis” is published with full free text at … http://www.jlr.org/content/56/2/203.full.pdf+html

Kommentera