Allt fler förgiftas av värktabletter

15-gram-räcker

ζ

Panodil-Alvedeon

 Allt fler förgiftas av värktabletter – som slår ut levern

Paracetamol ger allt fler allvarliga förgiftningar. Nyligen tvingades en man i Göteborg transplantera levern på grund av för många värktabletter.

– Vi ser en markant ökning av antalet fall. Varje år dör fem till tio personer. Dessutom får mellan 1 500 och 2 000 personer så svåra skador av paracetamol att de måste vårdas på sjukhus, säger Mark Personne, överläkare på Giftinformationscentralen.

Han tycker samhället borde ingripa och begränsa tillgängligheten. Både Storbritannien och Danmark har infört en övre gräns för hur många värktabletter som får köpas vid varje tillfälle.

– Det vore ett bra steg på vägen. Men jag tror inte att en enskild åtgärd löser problemet, säger Mark Personne.

Paracetamol är den aktiva substansen i till exempel Alvedon och Panodil, två vanliga värktabletter som säljs receptfritt på bensinstationer och i livsmedelsbutiker.

– Att tabletterna är så lätta att få tag på ger en olycklig signal om att det rör sig om helt ofarlig medicin. En typisk riskpatient är en medelålders man med tandvärk som stoppar i sig allt smärtstillande han kommer över, säger Mark Personne.

Även Kai Knudsen, läkare och expert på svåra förgiftningar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, har noterat en ökning av antalet svåra förgiftningsfall.

– Det handlar både om medvetna överdoser och om personer som av misstag eller okunskap fått i sig för många värktabletter, säger han.

leverFör en kort tid sedan kom en patient in till sjukhuset med leversvikt. Mannen hade tagit ett stort antal smärtstillande tabletter och blivit svårt sjuk några dagar senare. En levertransplantation blev enda utvägen.

– Det normala förloppet vid en paracetamolförgiftning är att man först mår väldigt illa. Tre till fem dagar senare visar sig de svåra skadorna på levern, säger Kai Knudsen.

Han betonar att även relativt små doser kan vara skadliga. Sju eller åtta tabletter av den starkaste sorten, till exempel Alvedon Forte som innehåller ett gram paracetamol, riskerar att påverka leverfunktionen negativt.

– Omkring femton gram paracetamol räcker för att helt slå ut levern. Men det finns individuella variationer, säger Kai Knudsen.

Frågan om eventuella begränsningar ligger nu hos Läkemedelsverket. Där finns en arbetsgrupp som följer effekterna av apoteksreformen från 2009, då de receptfria läkemedlen började säljas även utanför apoteken.

Men det är oklart om Sverige kommer att införa någon maxgräns. Här säljs värktabletterna redan i små förpackningar (max 20 tabletter), an åtgärd som i sig är tänkt att dämpa försäljningen.

Källa: GP

Alvedon-500mg-varning

Har Du missat denna viktiga information?

Är det fritt fram nu eller är det bara läkemedelsindustrin som får sälja
livsfarliga produkter på bensinstationer och livsmedelsbutiker?

Om det råder likhet och opartiskhet är det således OK med
produkter med märkning enligt nedan (fiktivt exempel).

energi-tillskott-ABCDet finns faktiskt redan idag liknade produkter

heart-rate-redKick på burk oroar forskare

Energidrycker kan höja blodtrycket och störa hjärtrytmen, visar en amerikansk analys av sju olika studier. Behovet av en lagstadgad åldersgräns ökar, menar svenska hjärtläkare. Läs mer … SvD

ζ

energy-drinksElever kollapsar av energidrycker

Under det senaste halvåret har minst tre elever i Olofstorp kollapsat efter att ha druckit energidrycker. En högstadiekille kom till skolsköterskan med så svåra bröstsmärtor att han fick åka ambulans till sjukhus. Nu slår sjukvården larm. Läs mer … GP

ζ

Kommentar

Tänk om ett livsmedel eller kosttillskott hade den effekten att 2000 personer varje år fick så svåra skador att de akut måste vårdas på sjukhus och att fem till tio av dem dog varje år.

En ask tabletter räcker för att slå ut levern för gott, så att man behöver en levertransplantation, alternativ riskerar akut död. Observera att levern är ett av kroppens viktigaste organ, som man inte kan leva utan.

Detta livsmedel eller kosttillskott säljs fritt i livsmedelsaffärer och på bensinstationer. Och i reklamen på TV sägs att det är effektivt och skonsamt mot magen. Att det är livsfarligt och att även mindre doser skadar levern, det får man själv läsa sig till.

stop-policeSTOPP. Detta tänkta livsmedel (eller kosttillskott) skulle omedelbart stoppas. Sannolikt skulle de räcka med ett fåtal fall med relativt lindriga biverkningar.

Allvarliga biverkningar är dock helt OK om
produkten rubriceras som ”läkemedel”.

ζ

sales

Målsättningen är att ÖKA läkemedelsförsäljningen

Förvänta Er inget förbud mot energidrycker, då de ÖKAR behovet av läkemedel. Istället fokuseras resurserna mot det som gör oss friskare, som MINSKAR behovet av läkemedel, som kosttillskott i form vitaminer, mineraler och t.ex. kolloidalt silver. Vi har att se fram emot begränsningar inom detta område och inom alternativmedicin, då en förbättrad folkhälsa HOTAR läkemedelsförsäljningen.

Varning_Becel

Optimalt sett utifrån läkemedelsindustrin perspektiv är att friska medborgare i förebyggande syfte äter läkemedel som utvecklar behov av fler läkemedel, livet ut. Ett exempel på detta är statiner, kolesterolsänkande läkemedel, som 800.000 svenskar idag äter för en miljard kronor per år (läs mer…). Även statiner och kolesterolsänkande margariner borde borde ha en STOR varningstext och information om att nyttan med dessa produkter är nästintill obefintlig.

snake-attackBecel ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och således förbjuds INTE denna TV-reklam. Livsmedelsverkets tjänstemän väljer att inte agera mot falsk marknadsföring som ökar risken för ohälsa, men när Valio presenterade en produkt med ett pyttelitet hjärta, en naturlig produkt som är nyttig, då agerade Livsmedelsverket reptilsnabbt, lös mer…

Denna fars fortsätter om inte folket informerar sig och gör något åt det. Om inte DU bryr dig om din hälsa och ditt välstånd, så bryr sig ingen annan heller. Då lämnar DU fältet fritt för särintressen att exploatera DIG och DINA NÄRMASTE.

huvudet_i_sandenFörtroendevalda och ansvariga politiker, som betalar notan med skattemedel, de hukar sig och verkar inte förstå vad som händer, eller de saknar kompetens för att agera även om de förstår, alternativt agerar de i eget intresse (”ego business”).

Detta är något folket måste ta tag i – annars blir det dyrt!

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer... 

ζ

Läs mer:

 • Läkemedel utgör 62.000 gånger större risk att döda dig än kosttillskott. Läs mer…
  .
 • Minst 10 000 patienter dör i onödan varje år (27 per dag). Läs mer…
  .
 • Livsmedelsverkets saltråd gör att 60 DÖR varje dag – helt i onödan! Läs mer…
  .
 • 25-40 % av vårdens kostnader beror på felbehandling. Läs mer…
  .
 • Maciej Zarembas reportage om sjukvårdens stora systemskifte – från läkekonst till bokföring. Läs mer…

  • Vad var det som dödade Herr B? Läs mer…
   .
 • Larm: Läget är akut – för akuten. Läs mer…

 • Aprilskämt året runt – Socialstyrelsens häxjakt på de som utvecklar vården. Läs mer…
  .
 • Är sjukvården genuint intresserad av att patienter blir friska? Läs mer…
  .
 • Bedrägligt förtigande av alternativa behandlingar gör människor överviktiga och diabetiker sjukare. Läs mer…
  .
 • Livsmedelsverket bekämpar aktivt det som håller oss friska (t.ex. D-vitamin). Läs mer…
  .
 • Vården saknar incitament att bli bättre. Läs mer…
  .
 • Saltbrist kan ge cirkulationskollaps och plötslig död och kanske orsakar lågt saltintag högt blodtryck. Läs mer…
  .
 • Brist på D-vitamin kan öka risk att få MS. Läs mer…
  .
  Vad gör Livsmedelsverket? Ju de rekommenderar en tiondel av den dos D-vitamin vi behöver och samtidigt varnar de för att överdosera! Detta gör de trots att vetenskapen och beprövad erfarenhet säger tvärtom. De agerar således utifrån industrins vinstintresse (de springer industrins ärenden, men avlönas med skattemedel).

Läkemedels- och vårdindustrin har tillförskansat sig monopol på att hälso- och sjukvård och bekämpar aktivt allt som konkurrerar och som skulle göra oss friskare (och således göra denna industri mindre lönsam). Och det gör de med tjänstvillig handräckning från generaldirektörer och tjänstemän på Livsmedelsverket, Socialstyrelsen, med flera…

lagbok-uppslagen-tunnGrundlagen och Patientsäkerhetslagen gäller inte alla

LAGBROTT. Myndigheter och vården synes också ha utverkat immunitet mot att bryta mot svensk grundlag och mot patientsäkerhetslagen. De gör som de vill, utan annan påföljd än att patienterna blir sjuka och dör en förtidig död. En annan effekt är att medborgarna får betala allt högre sjukvårdskostnader (idag i snitt 80.000 kronor per år för alla som arbetar) och ohälsan kommer att leda till minskad konkurrensförmåga, färre jobb och lägre levnadsstandard. Detta tillåts idag fortsätta tills ekonomin kraschar.

ζ

8 svar på ”Allt fler förgiftas av värktabletter”

 1. Våra politiker anser nog att de är snälla och oändligt liberala när de genomförde reformen om att vissa s.k. läkemedel skulle få säljas utanför apotekens kontroll – i livsmedelaffärer och på bensinstationer. Det kanske är bra om man bor långt ifrån ett apotek och får akut tandvärk eller huvudvärk. Men samtidigt ger politikerna falska signaler om att vissa läkemedel är så harmlösa och därför inte behöver regleras. Till detta läggs förförande TV -reklam om dessa preparats goda effekt och skonsamhet mot magen.

  Vem fick politikerna att ta beslutet om att släppa vissa preparat fria? De som har anledning att jubla över reformen är läkemedelsindustrin.

  Jag läste någonstans att, hade man i dag ansökt hos FDA om att få godkänt paracetamolpreparat (Panodil, Alvedon) hade man fått avslag. Men kanske ändå inte eftersom FDA delfinansieras av läkemedelsindustrin.

 2. STUDIE: PARACETAMOL KAN STÖRA HJÄRNANS UTVECKLING

  Ett av världens mest använda värkmediciner, paracetamol, kan störa hjärnans utveckling och ge beteendeförändringar i vuxen ålder, visar en studie på möss på Uppsala universitet.

  – Det talar för att det finns skäl att försöka begränsa användningen av paracetamol i slutet av graviditeten och vara restriktiv med att ge detta läkemedel till spädbarn, säger forskaren Henrik Viberg till Upsala Nya Tidning.

  Paracetamol finns i Alvedon, Panodil, Pamol och Reliv.

  Tio dagar gamla möss fick injektioner, en grupp med paracetamol och en med koksaltslösning. Efter två månader hade paracetamol-mössen sämre anpassning till nya miljöer och svårare att lära nya saker än jämförelsegruppen.

  De möss som fått paracetamol under hjärnans snabbaste utvecklingsfas, kring tio dagars ålder, fick också sämre smärt- och ångestdämpning av läkemedlet senare i livet än möss som fick paracetamol först som vuxna.

  Studien är en varningssignal som bör tas på allvar, enligt Läkemedelsverket.

  – Under graviditeten gör kvinnan nog klokt i att i möjligaste mån undvika att ta smärtstillande medel över huvud taget, men det är ju lätt för mig som man att säga, säger Hans Sjögren, överläkare och klinisk utredare vid verket.

  Problemet är bara att ingen av de andra smärtstillande substanserna heller är särskilt bra. Både medel innehållande acetylsalicylsyra (exempelvis Magnecyl) eller ibuprofen (som Ipren) avråds gravida ifrån att ta.

  – Även om riskerna är oerhört små kan dessa preparat bland annat påverka fostrets hjärtutveckling, både under tidig och sen graviditet. Av dessa medel är paracetamol nog fortfarande det mindre farliga alternativet. Man bör också tänka på att dessa resultat bygger på djurstudier och de säger inte allt. Paracetamol har använts i 100 år. Så om det hade varit ett jätteproblem så hade vi nog upptäckt det vid det här laget, även om detta nog är något alla kommer att titta närmare på.

  Paracetamol på recept säljs för omkring 300 miljoner kronor om året, enligt Socialstyrelsens siffror för 2012. Till det kommer ungefär lika mycket i receptfri form på apoteken och runt 150 miljoner på andra försäljningsställen.

  Krav på hårdare reglering av paracetamol har höjts sedan larmen om förgiftningar och självmordsförsök ökat.

  Källa: TT/UNT/DN/SvD/SVT

  – – –

  Kommentar

  I reklamen för Alvedon får vi näsan varje kväll reda på att vi kan äta denna värktablett ”genom hela livet”, det ett alternativ för de som vill bli gravida och produkten är snäll mot magen. Om man fryser TV-bilden och plockar fram förstoringsglaset så står det att det också kan ge allvarliga leverskador.

  Uppenbarligen så ska riskerna med läkemedel mörkas – i vanlig ordning.

  1. Europeisk granskning av värktablett

   Det europeiska läkemedelsverket EMA ska utvärdera om paracetamol i värktabletter kan orsaka neurologiska störningar hos foster. Detta sedan även en stor norsk studie rapporterat en möjlig sådan risk.

   Citat: Resultaten visar att de barn vars mödrar använt paracetamol mer än 28 dagar under graviditeten i genomsnitt hade sämre grovmotorik, kommunicerade sämre, hade ett utåtagerande eller inåtvänt beteende och hade svårare att vara stilla.

   Paracetamol finns i bland annat Alvedon, Panodil, Pamol och Reliv.

   Läs mer … SvD

   – – –

   Värktabletter vanligast när unga tar överdoser

   Aldrig tidigare har det varit så lätt att dygnet runt köpa receptfria läkemedel. Men det finns en baksida: Värktabletter som Alvedon har blivit det vanligaste självmordspillret bland unga svenska tjejer.

   Läs mer … SvD

   – – –

   Läs mer om ”ofarliga” värktabletter som säljs som om det vore tuggummi:

   Svårt hjärtsjuka avråds Voltaren

   Ibuprofen ökar risk för hjärtinfarkt

   Förgiftad av värktabletter. Paracetamol ger allt fler allvarliga förgiftningar. Nyligen tvingades en man i Göteborg transplantera levern på grund av för många värktabletter.

   Gräns för värktabletter i Danmark. Max 20 tabletter med paracetamol åt gången utan recept.

   Diklofenak säljs mer trots risker. Försäljningen av värktabletter som innehåller diklofenak, som till exempel Eeze och Voltaren, ökar. Och det trots att studier visar att en regelbunden konsumtion av värktabletterna kraftigt ökar risken för hjärtinfarkt och hjärtdöd, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

   Apoteken brister i sin rådgivning. Och dagligvaruhandeln får inte ge råd, utan måste hänvisa alla frågor till apoteken.

   Missbruk av värktabletter i fotboll. Landslagsspelare i fotboll tar så mycket smärtstillande läkemedel att både deras hälsa och framtida karriärer är hotade.

 3. PRIVATISERING AV SKOLA, VÅRD OCH OMSORG ÄR ETT TVEEGGAT SVÄRD

  Även privatisering av apotek och försäljning av receptfria läkemedel över disk i livsmedelsaffärer och på bensinstationer har en allvarlig och livshotande baksida.

  Konkurrens inom den offentliga sektorn kan åstadkommas på två sätt:

  1. Benchmarking. Det innebär att man mäter och jämför med varandra. De bästa lär helt enkelt ut hur man kan få verksamheter att fungera bättre. Lära av varandra helt enkelt. Då avslöjas också allvarliga brister och systemfel som måste rättas till. Denna teknik gör att t.ex. vård, skola och omsorg kan stanna kvar i offentlig regi och ”gungor kan balansera ut karuseller”, dvs. effektivitetsvinster stannar inom verksamheten som utvecklas minst lika bra som om den vore privat.

  2. Privatisering. Nu tar en privat aktör över ser till att den utvecklas, såsom det sker inom den konkurrensutsatta sektorn. Här uppkommer emellertid ett problem, då verksamheterna även nu ska betalas med allmänna skattemedel. Då uppfinner man en ersättningsmodell, men problemet är att en sådan inte kan göras så att den blir vattentät, tvärtom läcker den som ett såll. Det mest allvarliga är dock att ersättningsmodellen börjar styra vården, mot max ersättning. Och eftersom det saknas uppföljning och kontroll kan detta sluta hur som helst. Precis detta har skett.

  – – –

  Slutsats

  Genom att misslyckas med att driva verksamheter i offentlig regi öppnar man upp för något som i många fall inte alls leder till något bättre. Alternativ 1 ovan hade varit klart bättre, då hade man kunnat äta upp kakan och ändå ha den kvar (istället för att sälja ut den).

  Privatisering blir lätt en ”quick” lösning, utan ”fix”, där nya allvarliga problem uppstår.

  Detta har journalisten Maciej Zarembas skrivit om i sitt DN-reportage om sjukvårdens stora systemskifte – från läkekonst till bokföring. Fokus har flyttats från att läka patienter till att skapa intäkter. Dessa brister i ersättningsmodellen (där t.ex. fungerande kvalitetskontroll saknas) har bland annat riskkapitalbolag, vars uppgift är att tjäna pengar, upptäckt och gjort stora vinster på.

  För några år sedan såldes psykiatrin ut i Skåne och självfallet plockades russinen ur kakan och till slut satt det offentliga kvar med besvärliga områden som ingen ville ha. Inga gungor och karuseller här inte. Dessutom förvägrades den kvarvarande offentliga vården att konkurrera på liknande villkor och de som var drivande och försökte utveckla den offentliga delen gav till slut upp.

  Tidigare inlägg:

  Maciej Zarembas reportage om sjukvårdens stora systemskifte – från läkekonst till bokföringklicka här

  Vad var det som dödade Herr B?klicka här

  Finns nu också i bokform – Patientens pris: ett reportage om den svenska sjukvården och marknaden.

  Adlibris

  Bokus

  Läs gärna recensionerna på Bokus.

  – – –

  Jobb

  Under de två senaste regeringsmandaten har det blivit 80 566 färre färre jobb inom offentliga sektorn och 144 649 fler jobb inom den privata sektorn inom utbildningsväsendet, vård, omsorg och socialtjänst (näringssektor P & Q).

  Det betyder att cirka 80.000 anställda i den privat sektor har gått över till privat; inom skola, vård och omsorg och tillväxten ser ut att skett i privat regi. Se diagram … PDF … från senaste jobbstatistiken … här

  Antalet jobb har ökar kraftigt totalt sett, men om det var klokt att sälja offentlig verksamhet i denna takt är högst tveksamt med tanke på dess konsekvenser. Det öppnar upp för fiffel och båg.

  Men visst finns flera exempel som fungerar utmärkt, där personalen trivs och där verksamheten fungerar bra, även utan en kvalitetskontroll från beställarens sida. Många trivs och fungerar bättre i egen regi och ibland fyller privata initiativ upp tomrum (det har jag själv upplevt).

  Men att sälja ut i denna rasande takt utan tillräcklig kontroll, även till riskkapitalbolag vars mål är att tjäna pengar, det är vanskligt så länge ersättningsmodeller och kvalitetskontroll haltar. Det utnyttjas självfallet av dem som har vinst som primärt mål. Här hade det varit klokare att skynda långsamt.

  Även privatisering av Apotek har en baksida. Nu är Apoteken än mer marknadsorienterade och det första som man möts av är munsköljmedel som dödar alla goda bakterier i munnen spetsat med fluor som inte alls är särskilt nyttigt … läs mer

  Via munnens slemhinna tas dessa gifter upp i blodet och …

  Bredvid står Nutrilett, Modifast, etc. som man på sikt blir fetare av, det vet ju alla som provat. Läs mer…

  På samma gång säljs livsfarliga värktabletter över disk i livsmedelsaffärer och på bensinstationer, där det räcker med två askar för att slå ut levern för gott. Nu dyker det också upp biverkningar i form av hjärtsjukdom och hjärnproblem. Läs mer…

  Uttrycket ”finns bara på apotek” betyder ingenting längre.

  Även här kunde man gjort annorlunda, som att t.ex. haft kvar farliga läkemedel på apotek och alltid muntligen informera kunderna om riskerna med värktabletter och informera om att även en smärre överdosering kan vara livsfarlig. Då hade vi sluppit tusentals inläggningar varje år, onödiga levertransplantationer och dödsfall. Nu hanteras det som om det vore tuggummi.

  Sammanfattningsvis är privatisering av offentliga tjänster bra ibland, men det är ingen patentmedicin. Det kan ställa till mer än det löser. Det allra bästa är alternativ 1 ovan. Då kan man både äta kakan och ha den kvar. Men det kräver ju lite mer, det är lättare att bara sälja ut. Samma gäller för järnvägen.

 4. Läkare varnar för viss typ av Alvedon

  Läkare på Sahlgrenska går ut och varnar för risker med en viss typ av Alvedon. På kort tid har två patienter som av misstag fått i sig för många tabletter tvingats till levertransplantation.

  – Det är svårt för sjukvården att behandla överdosering av preparatet på rätt sätt, säger överläkare Kai Knudsen.

  Läs mer … SVT idag

  – – –

  Läkartidningen maj 2016.

  Alvedon 665 mg har orsakat flera fall av svårbehandlad förgiftning. Nya rekommendationer ska förhindra leverskador.

  Giftinformationscentralen har noterat en påtaglig ökning av antalet förgiftningar där depåberedningen Alvedon 665 mg – en paracetamolprodukt med modifierad frisättning – överdoserats. Försäljningsstatistik visar att denna depåberedning tar en allt större marknadsandel.

  Den kliniska vinsten med beredningsformen är omdiskuterad, men den kan i vissa fall innebära en liten fördel genom att man vid terapeutisk användning kan gå från fyra till tre doseringstillfällen per dygn. Vid överdoseringar blir farmakokinetiken komplex, och maximal serumkoncentration kan ibland uppnås först efter ett dygn eller mer och höga koncentrationer kan kvarstå under lång tid.

  Dvs. riskera livet för ”en liten fördel genom att man vid terapeutisk användning kan gå från fyra till tre doseringstillfällen per dygn”. ÄR DE TOKIGA?

  Läs mer … Läkartidningen

  Sover läkargruppen vid Giftinformationscentralen?
  Det har nu gått över ett år och de gör INGENTING! Antingen är de inkompetenta eller köpta eller vad … Så kan vi inte ha det.

  Det är tydligt att ansvariga politiker inte bryr sig – varför de måste bytas ut om folkhälsan och vården ska kunna räddas från ett haveri. Och nu finns det äntligen ett parti med den rätta kalibern för att lyckas med detta livsviktiga projekt:

  OmstartSverige – så klart … klicka här

 5. DÖDLIGA ”LÄKEMEDEL”

  Klipp från Facebook

  Alvedon och tusentals andra så kallade läkemedel säljs helt fritt respektive skrivs dagligen ut på löpande band av dagens läkare.

  Alla dessa läkemedel har ett antal gemensamma nämnare, bland annat följande:

  De är alla syntetiska, för kroppen helt onaturliga ämnen (vilket innebär att kroppen tolkar dem som en inkräktare, ett hot och är toxiskt för kroppen).
  Lägg där till alla övriga toxiska tillsatser/substanser som hamnar i människokroppen, dessa bidrar alla till en kemisk förgiftning i kroppen.
  Alla dessa läkemedel ”behandlar” bara själva symtomet medan orsaken förskjuts ännu djupare in i organismen och åkommorna blir allt mer kroniska.

  Om dagens läkemedel skulle vara frälsningen för världen, som tar bort all sjukdom och ond bråd död borde sjukdom och ond bråd död inte existera här i västvärlden där vi knaprar mer piller än någonsin.

  Istället har det blivit tvärtom, det är mer kroniskt sjuka människor än någonsin och det är tämligen sällsynt att träffa på någon äldre genuint frisk människa som inte knaprar piller av något slag.

  Inte en enda människa hittills i världen har dött av kosttillskott, homeopati m.fl.
  Dessa förbjuds allt mer och betecknas som hälsofarliga, icke vetenskapligt säkra och Gud vet allt..

  Medan dagens läkemedel är den tredje största dödsorsaken i Europa och USA vid normal förskrivning av läkare. Vilket lidande och vilka kostnader som detta medför ska vi inte ens tala om…

  Ändå så fortsätter galenskaperna i vår värld år ut och år in medan läkarvetenskapen kliar sig i huvudet och skriver ut ännu mer giftiga kemikalier…

  Våra myndigheter och politiker baserar i sin tur vidare sina beslut på läkemedelsindustrins förljugna köpta forskning och detta korrupta ekorrhjul snurrar bara på med allt högre hastighet mot stupet för mänskligheten…

  Vad är det som gått så otroligt snett här i västvärlden?


  Peter Götzsche, läkare och chef
  för Nordiska Cochraneinstitutet

  Artikelcitat:

  Efter hjärtsjukdomar och cancer är mediciner och biverkningar av mediciner den tredje vanligaste dödsorsaken i Europa och USA. Detta talas det tyst om för det mesta. En som inte gör det är den danske läkaren och chefen för Nordiska Cochraneinstitutet, Peter Götzsche:

  MISSA INTE ARTIKELN >>> Dödliga läkemedel

 6. ÄTER DU VANLIGA VÄRKTABLETTER?

  Paracetamol stör hjärnans utveckling

  Ett av världens mest använda smärtläkemedel, paracetamol, kan störa hjärnans utveckling och ge beteendeförändringar i vuxen ålder, visar en ny studie från Uppsala universitet … klicka här

Kommentera