Vart är vi på väg?

ζ

SVT: Fler unga opererar magsäcken … läs mer…
Läs även Kostdoktorns inlägg … läs här…

ζ

Vad innebär en viktoperation egentligen … Oskuret är bäst!

ζ

Alternativet

Minus 51 kilo med LCHF istället för Gastric Bypass!. Läs mer…

LCHF, med professionell support, fungerar för praktiskt taget alla, utan några biverkningar alls. Men vården informerar inte om LCHF trots att de därmed bryter lag, de vill hellre genomföra en dyrbar opereration med livslånga komplikationer.

Värnlösa ungdomar, svikna av politiker och föräldrar, är nu en växande kundkategori för vårdsektorn och läkemedelsindustrin.

ζ

Insikt

Journalisten som kom till insikt (såg resultatet med egna ögon), som sedan skrev en bok och öppnade en blogg om hur verkligheten ser ut, ur ett sant vetenskapligt perspektiv. Läs mer om Ann Fernholms avslöjande resa till insikt här…

Ann Fernholm,
vetenskapsjournalist:

När kylig prestige hindrar utveckling … läs mer…
Läs även Kostdoktorns inlägg … läs här…

ζ

Förskrivning av medicin, för psykiska besvär hos barn och ungdomar, har ökat med 88% på bara fem år!

.

[klicka på bilden för att förstora]

ζ

SvD: Barnens pillerkarta ritas om … läs mer…
SvD: Läge att hissa varningsflaggor … läs mer…
SvD: Sömnmedel till barn ska granskas … läs mer…
Läs även Kostdoktorns inlägg … läs här…

Det fanns vid årsskiftet 2012/2013 1.919.206 barn och ungdomar mellan 0 – 17 år i Sverige. Det betyder att 3,2 % äter medicin för psykisk ohälsa, en elev per klass om 31 elever. Yngre barn äter knappt något alls.

Om vi istället fördelar de som tar medicin (60.900) enbart mot tonåringar 13-17 år (antal 529.577) så blir siffran 11,5 %. Så sannolikt mår cirka 10 % av våra tonåringar såpass dåligt att de kräver medicinering. Det betyder 3 i varje klass om 30 elever. Det har vi i längden inte råd med!

Detta är en kraftig signal att allt inte står rätt till. Vi kanske ska sluta servera och rekommendera en kost (tallriksmodellen) som just ger näringsbrist och obalanser, även i hjärnan. Medicinering i sin tur skapar andra obalanser, varför vi vi nu befinner oss på ett sluttande plan. Det är ungdomarna som ska betala pensionen framöver, på samma gång som antalet ålderspensionärer ökar kraftigt fram till år 2020.

Om vi inte lyckas hålla oss friska så kommer pensionen att störtdyka. Om vi dessutom inte blir konkurrenskraftiga på grund av dåliga skolresultat och ett sjukt folk, då hamnar jobben och pengarna någon annanstans.

Därför är arbetet med folkhälsan den bästa pensionsförsäkringen.

Allra värst det förstås för de ungdomar som far illa och för deras föräldrar och syskon.

ζ

MATS REIMERS OCH SHIRES JULKLAPP:
RENT AMFETAMIN TILL BARNEN

Dr Mats Reimer blev Årets Förvillare 2012

Nu ger forskare, läkare och läkemedelsbolaget Shire barnen i Sverige en kraftigt beroendeframkallande julklapp: det första helt rena amfetaminet, Vyvanse.

I Sverige har den ”oberoende” kolumnisten i Dagens Medicin och barnläkaren Mats Reimer haft en avgörande roll i lanseringen. För att underlätta försäljningen har han fört en kampanj med temat ”skolhälsovård måste till stor del vara skolpsykiatri.”

Vad gör läkaren Mats Reimer när han inte promotar amfetamin till barn? Jo, bl.a:

 • Mats Reimer kämpar för medicinsk diktatur. Läs mer…
 • Mats Reimer – en konspirationsteoretiker som söker tröst. Läs mer..

 • Dr Mats Reimer – ”Årets Förvillare 2012” … NEWSVOICE

Dr Mats Reimer är också motståndare till att använda mat istället för läkemedel och har bland annat lämnat in en anmälan till etiska nämnden för att man mäter utvecklingen av hjärt- och kärlhälsan (mätningen sker med en arteriograf, med en blodtrycksmanschett på armen), parallellt med en kurs i LCHF .

Detta anser dr Mats Reimer vara så upprörande och oetiskt att han var tvungen att lämna in en anmälan. Att på försök Gastric Bypass operera 90 överviktiga barn och ungdomar är tydligen OK och att förskriva narkotika till ungdomar är det som nu engagerar dr Mats Reimer.

Hur tänker dr Mats Reimer?

Mats Reimer är med andra ord en företrädare för läkemedelsindustrin med access till bland annat Dagens Medicin och Läkartidningen, där han fritt kan framföra sina åsikter. Mats Reimer dyker upp när naturliga metoder hotar att konkurrera med traditionell skolmedicin.

ζ

Bengt Vessby

Dök upp gjorde gjorde också adjungerade professorn Bengt Vessby, avlönad av två margarinbolag, när margarin behövde försvaras (uppträdde som oberoende expert). Adjungerad professor Bengt Vessby utförde sitt uppdrag med stor entusiasm och än idag påtvingas skolbarn detta kemikalieprocessade industrifett – margarin.

Läs mer … Att köpa en professor …. Köpta professorer

Adjungerad professor. En professor som tillsätts med extern finansiering och som kan ha tjänstgöringstid på maximalt sex år. En adjungering baseras ofta på att högskolan får möjligheten att knyta till sig en expert som varit verksam inom näringslivet eller motsvarande, exempelvis vid ett forskningsinstitut eller forskningsavdelning vid ett företag. Den adjungerade professorn arbetar deltid på högskolan, med en tjänstgöringsgrad på mellan 20 och 50 procent, och övrig tid hos sin ordinarie arbetsgivare som fortsätter att stå för hela lönen. En adjungerad professor skall enligt Högskoleförordningen (24 §) sakkunniggranskas på samma sätt som ordinarie professorer, men tillsättningen av tjänsten är inte konkurrensutsatt eftersom det handlar om en bedömning av den aktuella individens eventuella professorskompetens. Källa. Wikipedia

ζ

Nedan ett tänkbart fall för dr Mats Reimer att rycka ut på; att man kan äta sig frisk på naturlig riktig mat vilket hotar Mats Reimers lansering av amfetaminet, Vyvanse.

Om barnen äter riktig mat och utesluter skräpmat behövs inga narkotiska och beroendeframkallande mediciner, som bara är verksamma en kortare tid!

ζ

Alternativet till narkotika

ζ

Äntligen vaknar läkarkåren upp från både okunskap och penningbegäret och trotsar läkemedelsbolagens vinstintresse i bokstavssjukdomen ADHD som lindras av kostomläggning.

Läs mer … DN

Ämnet har tagits upp på bloggar och många som har blivit hjälpta av råden har hört av sig och berättat att de funnit lindring för ALLA förekommande bokstavssjukdomar och även för Autism i flera fall.

Nedan ett exempel på bloggkommentar:

ζ

Aspergersmamma

Hej!

Tack för länken i min blogg. Nu är jag desperat efter hjälp. Mitt äldsta barn som är 7 år har diagnos ADHD och högfungerande autism. Han svarar otroligt bra på glutenfri kost.

Gör framsteg varje vecka i en takt som vi inte trodde var möjlig. 🙂 Vi har ett läkarintyg om specialkost, så allt är frid och fröjd med honom. Hans lillebror däremot, snart 4 år, som vi är säkra på också har ADHD, svarar också fantastiskt bra på glutenfri-kost. T.o.m så bra att vi inte längre tycker han uppfyller ADHD-kriterierna! Vi vill ju bara att han ska må bra, och ser ingen anledning att utreda honom om detta med glutenfritt funkar.

Men nu kräver dagis ett läkarintyg av oss, som vi inte kan ge eftersom han inte har diagnos. Han är för liten för att utredas. Jag vet inte om det går att bevisa rent medicinskt kopplingen ADHD-gluten, dvs om man får några bristsymptom. Det är ju inte samma sak med brist, som att gluten inte bryts ner ordentligt och blir något ”morfinliknande”, som det sägs enligt teorierna.

Hur går jag tillväga? Vi bor i Skåne. Vet du någon läkare som är särskilt insatt i detta ämne, och tycker att föräldrarnas ord är bevis nog? Vad ska jag be läkarna testa annars? Om det ens går att testa?

Här står lite om killarna och gluten:

 • Läkarintyg för glutenfri kost. Läs mer…
 • Lillebrors förbättringar. Läs mer…
 • Ms förbättringar sen kostomläggningen. Läs mer…

Förresten så verkar maken ha blivit frisk från sin Crohns, sen han började med glutenfritt + mjölksyrabakterier. Själv kör jag gluten och mjölkfritt.

Mvh
Aspergermamma

[ Ett utdrag ur boken  ”Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdomar : så påverkas du av maten” av Micke Skribent. Läs mer… ]

ζ

Kostdiktatur råder i skolan

Tidigare inlägg om svårigheten att få riktig mat i skolan och om UC:

Att tvingas äta en kost som främjar diabetes, magsjukdomar, cancer, fetma och ADHD är tydligen lag, såvida man inte har religiösa skäl eller är vegetarian.

Vem har bestämt det?

Egentligen är det föräldrar och rektorn som bestämmer, redan idag, men detta vet inte alla om. Läs mer … ”Jag tar befälet”

Använd Kostdoktorns blankett när ni kräver er och era barns rätt … Krav på alternativ till light

ζ

Dr Björn Hammarskjöld

Fördjupning

ζ

Konsekvens

.
Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är redan överbelagd

 • 2 dec 2012BUP anpassar sig till ökat vårdbehov – Ökningen av neuropsykiatriska problem hos barn och unga gör att BUP måste möta de nya vårdbehoven på olika sätt. Det innebär bland annat att försöka hitta nya lösningar där resurserna används så effektivt som möjligt, skriver verksamhetschef Goran Delic.
 • 5 jan 2013Allt fler unga söker till Bup – Allt fler söker hjälp inom barn- och ungdomspsykiatrin. Framför allt är det personer med adhd och anorexia som vänder sig dit. Ökningen förklaras med större kunskap och att fler söker vård än att problemen har ökat.
 • 8 jan 2013”Unga gör sig sjukare för att få hjälp” – Unga gör sig sjukare för att få en plats på BUP-akuten. Och vågar inte bli friska av rädsla för att bli övergivna.
 • 8 jan 2013”Jag har nekats vård flera gånger” – Göteborg: Trots remiss från läkare blev Frida nekad på BUP-akuten gång på gång. ”De sa bara, det är fullt. Du får åka hem”, säger hon.
 • 8 jan 2013BUP är underdimensionerat – Knappt hade verksamhetschef påstått att ingen ännu behövt nekas vård på BUP-akuten förrän bevis på motsatsen började strömma in till GP. – Resurserna är begränsade. Vi måste göra medicinska prioriteringar, svarade Goran Delic. Att svårt sjuka…
 • 9 jan 2013Barn med psykiska besvär ska ha snabb hjälp – Barn ska inte hänvisas runt utan att få hjälp. Det högst rimligt att barn- och ungdomspsykiatrin får utökade resurser för att möta behovet från barn med svåra psykiska problem, skriver bland andra Kattis Ahlström, Bris.

Frustrerande att se denna utveckling, som nu också snabbt underminerar landstingens och kommunernas budgetar, när det finns ”enkla” och kostnadseffektiva lösningar som redan är godkända och prövade.

Det är prestige, fuskstudier, brist på styrning och ekonomiska särintressen som ligger bakom den galopperande ohälsan och de skenande sjukvårdskostnaderna.

Den extrema högkolhydratkosten (tallriksmodellen) producerar ADHD-barn som i allra högsta grad försvårar utbildningen för ALLA. Att först droga barnen med en extrem högkolhydratkost och sedan med narkotika, är exempel på destruktiv POLITIK.

.
Team KOSTDEMOKRATI

"we make it happen" ... read more... 

17 svar på ”Vart är vi på väg?”

 1. LIVSMEDELSVERKET REKOMMENDERAR EN KOST SOM SPEEDAR ADHD-BARN

  ADHD-mat – Livsmedelsverkets extrema högkolhydratkost som trefaldigat diabetes och fördubblat övervikt och fetma på bara tjugo år (nyckelhålet kom 1989) har andra effekter än att göra barnen sjuka och fet.

  ADHD-mat (Tallriksmodellen) saboterar undervisningen så att vår status som kunskapsnation nu snabbt undermineras, vilket tydligt märks när skolresultatet jämförs med andra länder.

  Hur fungerar ADHD-mat (50 – 60 E% kolhydrater) i skolan?

  Första lektionen blir barnen speedade av ett snabbt stigande blodsocker och även lärarna om de äter samma kost (Tallriksmodellen).

  Andra lektionen svänger blodsockret nedåt och barnen blir nu hungriga och sugna på socker och får svårt att koncentrera sig om de inte stoppar något sött i munnen.

  Under lektion nummer tre och fyra
  uppstår energibrist och barnen orkar knappt med dessa timmar, såvida de inte går till kiosken på en rast. Detsamma gäller lärarna som dels inte själva fungerar optimalt och dels ska lära elever som har koncentrationssvårigheter och som har svårt att sitta stilla.

  Felaktig mat påverkar alltså vår konkurrensförmåga om framtidens kunskapsjobb och därmed hotas den välfärd de flesta numera tar för givet. DETTA ÄR DOCK LÄTT ATT RÄTTA TILL.

  Jan Björklund, vice statsminister, utbildningsminister
  och partiledare för Folkpartiet liberalerna.

  Något för utbildningsminister Jan Björklund, rektorer och lärare att tänka på. Det spelar ingen roll vilka satsningar som görs inom skolan om vi inte serverar riktig mat som håller eleverna skärpta, friska och normalviktiga. Riktig mat är inte heller dyrare än skräpmat.

  Sist men inte minst, bör medvetna föräldrar inte acceptera att deras barns skoltid förspills och att de inte kan välja bort en kost som främjar diabetes, adhd, tarmsjukdomar, cancer, övervikt och fetma. Hög tid att ta befälet och skydda sina barn från dumheter som allvarligt skadar barnen.

  De som vill fortsätta äta enligt Tallriksmodellen ska självfallet kunna göra det, varför alla blir nöjda.

  Se skiss på blodsockerkurva nedan under fyra lektioner efter en måltid (klicka på bilden för att förstora den). En liberal lågkolhydratkost skulle sannolikt passa de allra flesta och skulle göra underverk.

 2. Barn får medicin mot blodfett

  De storsäljande blodfettssänkande läkemedlen statiner har börjat förskrivas också till barn i Sverige. En kartläggning som SvD låtit göra visar att över 200 barn och ungdomar från 4 (fyra) till 19 år får dessa preparat och att antalet ökar – om än långsamt.

  Läs mer … SvD … och ,,, netdoktorpro

  – – –

  KOMMENTAR

  Albert Einstein, citat: ”Bara två saker är oändliga, universum och mänsklig dumhet. Och jag är inte säker på det förstnämnda.”

  Snabbguide … Kolesterolmyterna

  Läkartidningen … Ett statinpiller för mycket

  Det finns 1,7 miljoner barn i Sverige mellan 4 – 19 år som nu är utsatta för något som kallas för att expandera kundunderlaget.

  Biverkningarna gör att barnen blir goda läkemedelskonsumenter för resten av livet (läs om biverkningar i Snabbguiden ovan). Uppgifter om positiva effekter saknas.

  Fler artiklar här…

  Vad gäller saken?
  Klicka på bilden nedan för att förstora den (läs t.ex. om tuggtablett för barn):

 3. Kolesterol och hjärtsjukdom – det finns ett samband, men det är inte vad du tror.

  Kolesterolhalten beror inte på vad du äter. Om du äter mycket kolesterol så producerar kroppen mindre och tvärtom.

  Ju högre kolesterol desto mindre dödlighet i hjärt-kärlsjukdomar. Läs en bit ned i artikeln, leta efter diagrammen!

  Detta faktum gäller både barn och 800.000 vuxna svenskar som idag äter statiner. Läs på och besluta själv. Ett första steg är t.ex. att läsa foldern ”Kolesterolmyterna” och sedan boken ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv

  Googleöversatt … Kolesterol och hjärtsjukdom – det finns ett samband, men det är inte vad du tror

  Originalartikel … Cholesterol & Heart disease – there is a relationship, but it’s not what you think

  Citat:

  Vad gick fel?

  Så, vad gjorde att något så viktigt för livet blev mer förtalat än en massmördare? Jag tror att det handlar om tre saker (och jag tar inte åt sig äran för denna uppfattning – Kendrick, Uffe Ravnskov och alla thincs.org killar har visat vägen):

  1) Försök på kaniner (kaniner är inte köttätare, varför försök på kaniner är ett bedrägeri)
  2) Ancel Keys. Se en informativ kortfilm på 2,5 minuter … Big Fat Lies
  3) Pengar! Statiner är ett av de mesta lönsamma ”läkemedel” som finns. Bara i Sverige betalar vi en miljard kronor om året för något som är skadligt (!).

  – – –

  KOMMENTAR

  Vill de att våra barn ska utveckla hjärt- och kärlsjukdom genom att med läkemedel tvinga ner kolesterolnivån till en nivå som är ohälsosam, direkt farlig?

  Nej, det vill de sannolikt inte. De vill sälja statiner till 1,7 miljoner svenska barn och ungdomar och konsekvenser lite längre fram blundar de inför. Vem kan bevisa att det var statinerna?

 4. LEDANDE OPINIONSBILDARE RYCKER NU UT TILL FÖRSVAR FÖR NARKOTIKA, SÖMNMEDEL OCH STATINER TILL BARN. Läs mer här…

  De skulle kunna liknas med enögda (ser inte helheten och inte biverkningar) pirater (berövar oss på hälsa och skattepengar), som saknar ett ben (kostbehandling). På deras axel sitter en papegoja (industrin), som talar om vad de ska säga för att det ska gå dem väl under deras karriär.

  Sannolikt tror de själva att det de säger är korrekt och att de därmed gör gott, intentionerna är goda.

  ”The road to hell is
  paved with good intentions”

 5. Läkarnas hemliga dubbelspel

  Får miljoner av samhället för ADHD-forskning – och arbetar för tillverkare av ADHD-medicin

  De får miljoner av samhället för forskning och arbete med ADHD-sjuka.

  Samtidigt har socialstyrelsens Björn Kadesjö och professor Bruno Hägglöf ett hemligt avtal med läkemedelsbolaget Eli Lilly som tillverkar – ADHD-medicin.

  En omstridd medicin som misstänks orsaka självmord.

  Läs mer … Aftonbladet

  – – –

  Åt Strattera – tog sitt liv

  Adrian, 12, använde medicinen i 115 dagar

  Flera personer som har behandlats med Strattera har tagit sina liv.

  En av dem är Adrian, 12.

  – Min sons självmord kom som en blixt från klar himmel, säger en av föräldrarna.

  Läs mer … Aftonbladet

  – – –

  Ett bättre och billigare alternativ

  LCHF har betydligt bättre effekt utan några biverkningar alls. Men hur tar man patent på riktig mat? Fram tills denna fråga finner ett svar kommer cirkusen runt narkotiska läkemedel att fortsätta.

  Endast ansvariga politiker (och folket) kan stoppa denna dans runt guldkalven som går hårt åt våra barn och därmed vårt samhälles framtid. Redan i skolan serveras mat som skapar ADHD-barn, förutom diabetes och fetma.

  Läs mer … Dagens kostråd orsakar diabetes, och … leder till arbetslöshet.

  Läs mer … Livsmedelsverket bekämpar aktivt det som håller oss friska (t.ex. D-vitamin).

 6. LÄKEMEDELSVERKET GÖMDE TUSENTALS ”INTOLERABLA BIVERKNINGAR” FRÅN ADHD-DROGER

  En ny rapport avslöjar att Läkemedelsverket har dokument om tusentals fall av “intolerabla biverkningar” från ADHD-droger i Sverige bara för 2012. Det är biverkningar som inte rapporterats till biverkningsregistret. Man har helt enkelt gömt och glömt dem – utan några som helst åtgärder.

  Vi pratar här om de fall där svenska psykiatriker trosvisst skrivit ut Ritalin, Concerta och Strattera, det ena efter det andra, bara för att till sist konstatera att det inte fungerade. Man kunde inte höja dosen mer för att upprätthålla drogeffekten, skadeverkningarna blev alltför stora.

  I ett sista desperat försök vill man då skriva ut rent amfetamin (Metamin, Amfetamin). Men för att göra det måste förskrivande psykiatriker i varje enskilt fall ansöka om licensgodkännande från Läkemedelsverket. För att få detta godkännande måste man beskriva hur illa det fungerat med Ritalin, Concerta och Strattera. Och det har runt 300 psykiatriker gjort år 2012.

  I hela 1700 fall (nya och förnyade) har man begärt att få skriva ut amfetamin eftersom Concerta, Ritalin och Strattera fungerat så dåligt – med massor av ”intolerabla biverkningar”. Och eftersom i stort sett varje patient fått skador från fler än ett av de olika pillren uppgår det faktiska antalet ”informella biverkningsrapporter” som psykiatriker lämnat in i dessa ansökningar till det mångdubbla.

  Läs mer … mynewsdesk

  – – –

  KOMMENTAR

  Svenska myndigheter får tydligen bära sig åt hur som helst, vilket slår hårt mot våra ungdomar.

  Bästa botemedlet mot ADHD är LCHF, men det serveras inte i skolan ens mot läkarintyg. Läs mer … Snabbguide om LCHF … NJUTMETODEN

  Även tillskott av Omega-3-tillskott har en positiv inverkan – och inga biverkningar alls, tvärtom. Läs mer … Snabbguide Omega-3

  Men sjukvården har endast läkemedel och operation i sin verktygslåda och det används vare sig det fungerar eller ej. Hur länge till ska folket tillåta denna inkompetens som slår hårt mot våra ungdomar och mot samhällsekonomin?

  När räcker det? Hur mycket mer stryk tänker medborgarna ta – utan att agera?

  1. VART ÄR VI PÅ VÄG?

   I Sverige råder idag ”Vilda Västern” där våra barn är lovligt byte, att profitera på oberoende av hur de drabbas. Inte nog med att magen och tarmarnas ska skäras sönder (från 13 år), de ska också drogas ner. Bägge metoderna ger ger uruselt resultat och mycket allvarliga biverkningar. Att det finns billigare alternativ som fungerar mycket bättre och utan biverkningar, det struntar vården och ansvariga politiker i.

   Detta är vår tids terror av våra barn som finansieras via skattemedel. Antingen bryr vi oss och gör något åt det, eller så låter vi dem fortsätta till hela ”vården” rasat samman.

   Ett bra tips är att läsa på inför landstingsvalet september 2014 och byta ut de partier som inte gör sitt jobb, mot dem som lovar att ta befälet över vården. Dags att utkräva politiskt ansvar.

   Sedan måste vi se till att våra myndigheter gör sitt jobb.

 7. VÄNTAD ÖKNING AV ADHD-MEDEL

  Allt fler i Sverige behandlas med adhd-läkemedel visar statistik från Läkemedelsverket. Vanligast är metylfenidat (ett centralstimulerande medel).

  Användningen av adhd-läkemedel fortsätter att öka i Sverige. Förra året (2013) hämtade 74.500 personer ut minst ett adhd-läkemedel minst en gång, en ökning med 13 % (8.500 st) mot 2012 då var siffran var 66.000.

  Andelen nyinsättningar har ökat kraftigt sedan 2006.

  – Vi ser en fortsatt väntad ökning av förskrivningen, men vi ser också en svag tendens till att ökningstakten kommer att mattas av inom en snar framtid. Ökningen ser vi i alla ålderskategorier, men den är relativt starkare i vuxenpopulationen, säger Bror Jonzon, ämnesområdesansvarig för farmakoterapi vid Läkemedelsverket.

  Förskrivningen innefattar metylfenidat, dexamfetamin, amfetaminsulfat och atomoxetin. Precis som tidigare år är förskrivningen av metylfenidat vanligast.

  Enligt Läkemedelsverkets siffror behandlades 3,9 procent av pojkarna mellan 10-19 år och 1,7 procent av flickorna med metylfenidat under 2013. Bland vuxna är siffran 0,5 procent för män och 0,4 procent för kvinnor.

  Källa … LäkemedelsVärlden 13 mars 2014

  – – –

  Kommentar

  Det innebär att vården drogar nästan en elev i varje klass, där det oftast hade räckt med att byta till lågkolhydratkost. Det blir ännu mer anmärkningsvärt när nio av tio inte blir hjälpa av dessa droger, vilket innebär att nio av tio istället riskerar att utveckla ett drogberoende, läs mer…

  Sjukvården av idag handlar inte längre om att lindra och läka, den handlar om att kränga så mycket ”läkemedel” som möjligt och kanske står leg. läk. för legitimerad läkemedelsagent?

  Alltfler läkare börjar dock protestera mot det vansinne som pågår inom svensk sjukvård, men fortfarande är det läkemedelsindustrin som bestämmer och det gör de med järnhand, där våra myndigheter står för handräckningstjänster. De som betalar notan med skattemedel (350 miljarder skattekronor per år), våra förtroendevalda politiker, de hukar sig i sina sammanträdesrum och bara betalar.

  Den 14 september röstar vi på landstingspolitiker som är kompetenta nog att ta befälet inom vården! Annars går det åt skogen för våra barn och för samhället i övrigt!

 8. Fakta om ADHD & Ritalina, Concerta, Strattera

  Fakta om ADHD & Ritalina, Concerta, Strattera.

  Föräldrar som ställs inför någon som vill ge deras barn en ADHD-diagnos, med åtföljande ”behandling” med Ritalina, Concerta eller Strattera, bör först få ta del av nedanstående information. Föräldrar måste, för att kunna ge verkligt informerat samtycke, få annan information än den som tagits fram av läkemedelsbolagens PR-avdelningar.

  – Läs mer … PDF

 9. Matteläraren som blev ADHD-diagnosens störste kritiker

  Läkemedelsverket finansieras av läkemedelsbolagen. Kopplingarna mellan Läkemedelsverket och läkemedelsindustrin är mångfacetterade. Vad många kanske inte vet är att Läkemedelsverket finansieras av läkemedelsbolagen och därför måste fungera som ett företag för sin egen överlevnads skull.

  ADHD egentligen är ett beteende – inte en sjukdom

  På senare år har det skett en kraftigt ökad förskrivning av läkemedel mot ADHD i Sverige. Begreppet ADHD är enligt Janne Larsson bara påhittat. Alla utredningar som görs ger sken av att ge en diagnos av en gedigen medicinsk sjukdom. Han anser att ADHD egentligen är ett beteende. Man bör inte ge medicin mot ett beteende.

  Det är enligt Janne Larsson inte för barnets skull som man skriver ut mediciner mot ADHD. Man använder mediciner för att tillfälligt sopa ett problem under mattan. Ett problem som kan ha många bakomliggande orsaker.

  Läs mer … NEWSVOICE

 10. Nytt drogmönster bland unga – Tramadol (”läkemedel”) ökar

  Missbruket av det smärtstillande läkemedlet Tramadol har ökat kraftigt. I Skåne är det så vanligt att forskare varnar för ett helt nytt drogmönster.

  Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel som bara får skrivas ut av läkare, men som har blivit så lätt och billigt att få tag på att det blivit en mycket vanlig missbruksdrog. En ny avhandling från Lunds universitet visar att så många som en tredjedel av de unga som sökt vård för sitt missbruk hos vårdmottagningen Maria Malmö använde tramadol.

  – Tramadol är den vanligaste drogen efter cannabis i den här gruppen. Det är också vanligare att de som använde Tramadol även tar andra typer av droger som ecstacy och kokain, säger överläkaren och forskaren Martin Olsson som genomfört studien med hjälp av bland annat håranalyser.

  Starkt beroendeframkallande

  Tramadol är en opioid, precis som heroin och morfin, men till skillnad från andra opioider har tramadol en uppiggande och antidepressiv effekt. Det är starkt beroendeframkallande och många vittnar om en svår abstinens och ångest när drogen går ur kroppen.

  – Man tänker säkert som ung att det är säkrare att missbruka läkemedel än andra droger, men så är det inte. Det finns en stor risk för epileptiska anfall. Både när man tar för mycket tramadol och när man är på väg att trappa ut. Man måste vara väldigt försiktig, säger Martin Olsson.

  Läs mer … SVT

  – – –

  – Läkemedlen har dödat hundratusentals i USA
  SVT

  – Tramadol fick Stefan att ta sitt livSVT

  – – –

  KOMMENTAR

  Kraven på läkemedel, som betalas med skattemedel, borde vara extra höga vad det gäller säkerhet och effekt. Men det är precis tvärtom.

  Om däremot ett kosttillskott har så mycket som en tusendel av de biverkningar som ett ”läkemedel” har så blir det omedelbart förbjudet. och om ett naturligt medel har en bra effekt så blir även det förbjudet – för allt som förebygger eller botar sjukdom ska enligt lag klassas som läkemedel (det har läkemedelsindustrin bestämt).

  Kolloidalt silver är t.ex. ett fantastisk medel med läkande förmåga – utan biverkningar – mot det mesta och borde finns i alla hushåll tillsammans med plåster. Men det hotar industrins monopol på våra liv och skattepengar – så det försöker man på alla vis få bort från marknaden. Tio miljoner amerikaner använder kolloidalt silver som kosttillskott och inte en enda biverkan på mer än 30 år. Kolloidalt silver används för att det fungerar.

  – Kolloidalt silver (värt att veta) … http://www.kolloidaltsilver.me/
  – Användarberättelser … klicka här
  – Vården använder kolloidalt silver med fantastiskt resultat … SVT

  Kolloidalt silver är också vår räddning när antibiotika inte längre fungerar – men det får man inte säga högt (har läkemedelsindustrin bestämt).

  Det är läkemedelsindustrin som skrivit spelreglerna i detta ”monopolspel” och alla myndigheter och politiker spelar med och medborgarna står aningslöst för notan (läkemedelsindustrin har idag monopol på våra liv och skattepengar).

  Staten och landstingen har via läkarna blivit de största ”langarna”. Regeringen (S och MP) har till och med fattat beslut om att narkotikaklassade läkemedel till barn och ungdomar ska vara gratis! Den tidigare regeringen (M+C+KD+L) satsade också alla skattepengar på skolmedicin (syntetiska droger) så de var inte så mycket bättre.

  Det nya partiet OmstartSverige verkar vara det enda parti som förstår att vården lider av ett allvarligt systemfel och att ”spelreglerna” måste skrivas om så att skolmedicin tjänar folket (och inte som idag tvärtom).

  OmstartSverige
  – folkets parti … Facebook (bli medlem du också)

  1. VAD ÄR SÄKRAST, KOLLOIDALT SILVER ELLER LÄKEMEDEL?

   I USA dör 200.000 personer varje år av läkemedel utskrivna av en läkare och använda enligt ordination [6].

   I USA säljs kolloidalt silver som ett kosttillskott och i en sammanställning som gjorts av U.S. National Poison Data System 2011, konstateras att under hela 27 år så har inte en enda person i USA avlidit av kosttillskott [7].

   Det är ju ganska förbluffande att man förbjudit Kolloidalt silver som livsmedel och kosttillskott i Sverige, och att Livsmedelsverket hävdar att det kan ha ”skadliga hälsoeffekter”, trots att det inte finns några bevis för detta.

   Efsa (den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) har inte kunnat bevisa att kosttillskott med kolloidalt silver är farligt att konsumera.

   Samtidigt finns det drygt 11 000 ”godkända” läkemedel i Sverige och antalet biverkningar är svindlande. 2010 såldes det läkemedel för ca 36 miljarder i Sverige. Läkemedelsverkets standardsvar när man ifrågasätter dessa läkemedel är att ”nyttan överväger riskerna”.

   [6]. 200.000 döda av läkemedel varje år i USA. Deadly Medicine … klicka här

   [7]. Inga dödsfall orsakade av vitaminer på 27 år … klicka här

   Gå med gruppen ” Bättre vård för psykisk ohälsa”, nya artiklar varje dag … https://www.facebook.com/groups/naturligvard/

   – – –

   Medicinsk Access – ger kolloidalt silver upprättelse … NHF

   – – –

   SLUTSATS

   Vad tusan sysslar våra politiker och myndigheter med?
   Dags att byta ut dem!

 11. BARN SERVERAS SYMPTOMDÄMPANDE SSRI-PREPARAT MED STORA BIVERKNINGAR

  En ökning av användning av SSRI-preparat har skett de senaste fem åren. För tio år sedan var det inte många barn som tog sådana preparat.

  Kritiker menar att effekten är svag och att nyttan utraderas av ofta ganska svåra biverkningar, inklusive panikångest och självmordstankar. Andra menar att preparaten trots allt hjälper många och att fördelarna överväger. Men hela den debatten handlar om vuxna. När det gäller effekter och biverkningar på barn och unga vet man mycket mindre.

  Ändå skrevs det förra året ut 97 081 recept av de omdebatterade antidepressiva SSRI-preparaten till svenska barn mellan 5 och 19 år.

  Janus Christian Jakobsen som är överläkare och forskare vid Copenhagen Trial Unit i Köpenhamn är oroad över att SSRI-preparat över huvud taget används på minderåriga.

  Läs mer … SvD

  – – –

  KOMMENTAR

  Nuvarande regering med S och MP gjorde narkotiska läkemedel gratis för barn – istället för att angripa grundproblemen. Varför ränner regeringen läkemedelsindustrins ärenden – på barnens bekostnad.

  Schweizisk forskning ska rädda liv i Sverige

  En framgångsrik behandlingsmetod från Schweiz var det stora samtalsämnet när Sveriges största konferens för suicidprevention hölls i Svenska Mässan i Göteborg. Metoden har sänkt risken för upprepade självmordsförsök med 80 procent.

  Varje vecka i Sverige tar ungefär 30 personer sitt liv. En siffra som legat relativt stadigt sedan den dramatiska minskningen av självmord under 80- och 90-talen.

  Läs mer … SVT

  OmstartSverige tänker ta tag i självmordsproblematiken – vilket de övriga partierna verkar strunta … http://www.omstartsverige.se/

  – – –

  146 § Läkare (psykiatriker) som ordinerar antidepressiva substanser åt barn under 15 år bör åtalas för misshandel och brott mot människofriden.

  Ett utdrag ur boken ”Hälsa före lag”

 12. Dagens psykiatri – en vilsen diagnosmaskin

  Överläkare: Onödig medicinering och jakten på klirr i kassan slår mot patienterna

  DEBATT. Psykiatri är en instabil och i grunden osäker verksamhet. Ibland styrd med förnuft och kunskap till skydd för patienten, men allt oftare är det okunnighet, vilsenhet och rädsla som avgör kvalitet på både diagnostik och behandlingsinsatser.

  Specialistläkaren står med resurspanikens snara om halsen och ska säkerställa ett högt patientflöde och nöjd-kund-resultat. Kvalitet är svårt att mäta och är därför bara en floskelAftonbladet

 13. Citat på Facebook:

  Denna idioti måste få ett slut!

  Utdrag ur artikeln:

  ”Antidepressiva piller ges i allt större utsträckning till barn, skriver Svenska Dagbladet.

  Siffror från Socialstyrelsen som tidningen har granskat visar att 4 566 barn i åldrarna 10-14 år behandlades med selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) under 2016. Totalt skrevs det förra året ut 97 081 recept med SSRI-preparat till barn i åldrarna 5-19 år, en fördubbling på åtta år.

  Det är inget som tyder på att de här pillren har en gynnsam effekt på barn.
  Däremot vet vi att de kan ge svåra biverkningar, som självmordstankar. Att då ge dem till omyndiga är extremt etiskt problematiskt, säger Janus Christian Jakobsen, överläkare och forskare vid Copenhagen Trial Unit i Köpenhamn, till tidningen.”

  Läs mer … Metro

 14. Neuropsykiatriska feldiagnoser ökar

  Barn och unga som fått en neuropsykiatriska diagnoser som ADHD har ökat med över 300 procent de senaste tio åren, enligt Socialstyrelsen. Samtidigt ökar antalet feldiagnoser, larmar flera psykologer inom barn- och ungdomsspykiatrin.

  Det är allvarligt att man inte får rätt vård, säger psykologen Jenny Klefbom.

  Läs mer … SVT

  1. Jonas fick fel diagnos – kunde ha slutat med självmord

   Jonas Olsson har autism och fick även diagnosen ADD, en variant av ADHD. Men istället för att bli bättre blev han sämre av medicineringen, och till sist blev det så illa att han inte längre ville leva.

   Vi levde i ett kaos och bad socialtjänsten om hjälp, säger Jonas mamma.

   Läs mer … SVT

Kommentera