Ballongmage drabbar kvinnor svårast

.

.

.
Hälften av alla svenskar har problem med gaser i magen, enligt en ny undersökning. Förstoppning visade sig vara betydligt vanligare bland kvinnor än män.

Gaser i magen var ungefär lika vanligt bland de män och kvinnor som tillfrågades i en undersökning som gjorts av Novus på uppdrag av Kronans droghandel. Bland männen hade 46 procent problem med gaser, jämfört med 53 procent av kvinnorna

Hälften av alla svenskar har problem med gaser i magen, enligt en ny undersökning. Förstoppning visade sig vara betydligt vanligare bland kvinnor än män.

Malou i artikeln försöker tänka på att tugga maten ordentligt och stressa mindre. Numera utesluter hon kolhydrater helt ur sin kost.

Gaser i magen var ungefär lika vanligt bland de män och kvinnor som tillfrågades i en undersökning som gjorts av Novus på uppdrag av Kronans droghandel. Bland männen hade 46 procent problem med gaser, jämfört med 53 procent av kvinnorna.Trots det bedömdes kvinnors problem vara större. Det beror bland annat på att kvinnor i så stor utsträckning drabbas av förstoppning. I undersökningen svarade 29 procent av kvinnorna att de led av förstoppning. Bara 9 procent av männen hade liknande problem.

– Gaser är ett jätteproblem för de drabbade. Det finns inga riktiga undersökningar kring det här, men det är framför allt kvinnornas problem.

En kvinnas bukomfång kan öka med uppåt 12 centimeter efter en bättre middag, säger Per Hellström, professor i gastroenterologi vid Uppsala universitet.

Enligt Per Hellström är det upp till fyra gånger så många kvinnor än män som söker hjälp för gaser i magen. En frisk person producerar ungefär två liter gas under en dag. Någon som har problem med tarmen kan producera upp till fyra liter gas under samma tid.

– Kvinnor är inte bekväma med att gå omkring och gasa hur som helst. Då uppstår problem när de känner att de inte kan träffa människor som de vill. Och om man är förstoppad så går det kanske inte att släppa väder alls, säger Per Hellström.

Läs mer … SvD

Kommentar

Närmare två miljoner svenskar lider av IBS (Irritable Bowel Syndrome) och av en onaturligt stor gasproduktion. Ett problem som bör tas på största allvar.

Lyckligtvis finns det en enkel bot.

Lösningen är att sluta äta en massa kolhydrater och fibrer som ligger och jäser i magen. Vi är inte designade för den typen av föda och får således magproblem.

Även det moderna hybridiserade dvärgvetet som bara funnit under 50 år (och utkonkurrerat det ursprungliga vetet), ställer till med magproblem, läs mer…

Lösningen är att äta vår artegna föda, då brukar magen bli lugn, fin och gasfri.

.
Team KOSTDEMOKRATI

.

Ett svar på ”Ballongmage drabbar kvinnor svårast”

  1. Takk KD!
    Personlig fått min helse tilbake etter 3.5 år med LCHF .Var alvorlig syk med. diabetes 2 med 200 IE insulin daglig og hjertesykdom ( By-pass operert).

    Rekker en spesiell takk til S.S Skaldeman og hans bok, Spis deg ned i vekt.som fikk meg til å forstå mitt problem med et alt for store inntak av brød.poteter og pasta.

    Anbefaler også en ms økologisk kokosfett i dagens første kaffekopp. Har ingen problemer med forstoppelse eller gass.

    Linker denne artikkelen til min blogg.

Kommentera