Vatten och växters hemliga liv

.

En sommarhälsning

Egentligen vet vi väldigt lite om livet

.
ζ
.

Kära familj, släkt, vänner, bekanta och alla andra läsare

Penna-bläckJag har under min sjukdomsperiod läst ännu en uppbygglig och optimistisk bok som jag vill förmedla kunskap om. Tyvärr är den svenska upplagan slut sen länge så jag kan inte rekommendera den. När jag skickade ut artikeln om ”Växternas hemliga liv” för några dagar sedan, var det ett par personer som skrev tillbaka att man hade boken i sin bokhylla, men ännu inte läst den – men nu blev inspirerad. Sånt gör mig glad! Kanske gäller samma sak med ”Det levande vattnet”.

När jag var sjuk läste jag en hel del mycket intressanta böcker, men jag orkade inte skriva och berätta om dem. Nu ligger de på kö och väntar att bli uppmärksammande…

Varmaste sommarhälsningar

Pia
som nu är till 95% återställd

ζ


Det levande vattnet

– En bok om österrikaren Victor Schauberger och en ny teknik för att rädda vår livsmiljö – av Olof Alexandersson (1981)

Pia Hellertz – juni 2016

vattendropparNär jag första gången, för över 30 år sedan, läste Olof Alexanderssons bok Det levande vattnet var jag i en fas i livet när jag förtvivlades över allt vi gjorde med vår Moder Jord – över förgiftningen av land och vatten, över den hänsynslösa rovdriften av skog och mark.

Jag hade visserligen kommit i kontakt med den danske vishetsläraren och intuitionsbegåvningen Martinus och hans kosmologi hösten 1978. Han beskriver förenklat hur vi människor med våra primitiva ageranden i princip driver oss själva till avgrundens rand, men att vi genom lidandeserfarenheter och kampen för överlevnaden i liv efter liv efter liv till slut blir allt klokare och kunnigare och alltmer medkännande och empatiska, vilket kommer att leda till att vi kommer att förändra vår livsstil och vårt förhållningssätt till varandra och till naturen och planeten Jorden.

Men hur skulle detta gå till? undrade jag.

The secret life of plants
click to read Customer Reviews

Mina två ”räddande” böcker blev dels Det levande vattnet, om österrikaren och naturgeniet Viktor Schauberger och dels Växternas hemliga liv av Peter Tompkins och Christopher Bird.

Efter den läsningen insåg jag att kunskapen om att rena och rädda både naturen med dess växter och vatten, samt djuren och mänskligheten, finns och att den kommer att börja användas när tiden och mänskligheten är mogen.

I artikeln ”Det levande vattnet” fokuserar jag på vattnet och de rön som österrikaren Viktor Schauberger kommit fram till i sina livslånga studier av vattnet och naturen.

I artikeln ”Växternas hemliga liv” beskrivs att växter är levande, upplevande väsen. Det kan låta som en självklarhet att växter är levande, men det handlar om en djupare insikt. Växter verka reagera på stimuli, de verkar förstå tankar och intentioner, de verkar kunna urskilja ljud som det mänskliga örat inte hör, de verkar uppskatta respektive ta avstånd från olika typer av musik, de verkar kunna bli rädda.


Artiklar och bokrecensioner:

 • reading-booksDet levande vattnetPDF
 • Växternas hemliga livPDF

Chockerande artiklar som jag nyss läst – som fick mig att genast köpa en kanna med filter som renar mitt dricksvatten:

 • Vatten – Inte så rent som du tror!PDF

Bland annat förorenas vattnet av läkemedel som vi luras
att äta alldeles för mycket av och som vi blir sjuka av:

 • Dödliga mediciner och organiserad brottslighetDödliga mediciner och organiserad brottslighet PDF
  – Hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården

”Det är förföriskt enkelt att övertyga friska människor om att de ska
ta läkemedel som de inte behöver för en sjukdom som de inte har”

Boken kan köpas i bokhandeln eller på nätet:

ζ

Pia Hellertz

Fil. doktor, socionom, styrelseledamot ... Humanism & kunskap
Bloggarkiv ... www.kostdemokrati.se/guests/category/pia-hellerz/
Hemsida ....www.piahellertz.com/
Boktips och recensioner ...www.piahellertz.com/Bocker.htm

.
TIPS.
Om texten är så liten att den är jobbig att läsa, så kan man förstora text med ”Ctrl+” (control & +), förminska med ”Ctrl-” (control & -) och återställ med ”Ctrl0” (control & 0). Tryck först ner tangenten ”Ctrl” och håll den nere innan du trycker på plus, minus eller noll. Fungerar på de flesta sidor.

6 svar på ”Vatten och växters hemliga liv”

 1. VI ÄR GRUNDLURADE

  ”Det är förföriskt enkelt att övertyga friska människor om att de ska
  ta läkemedel som de inte behöver för en sjukdom som de inte har”

  Kolesterolsänkande läkemedel (statiner) är ett skolexempel på ovanstående citat.

  Världens mest sålda läkemedel – kolesterolsänkande droger (statiner) som 850.000 svenskar (60 % av våra äldre medborgare) ordineras av läkare har visat sig vara en kommersiell form av ”kvacksalveri” som gör oss sjukare och fattigare – och läkemedelsresterna förgiftar vårt vatten och vår jordbruksmark.

  – Kolesterolbluffen – som dödar i förtidklicka här

  Läkemedelsrester förorenar vatten och grödor.
  .
  – Åkrarna gödslas med p-piller och svenska bönder får betalt för att sprida gifterklicka här

  – – –

  VATTEN OCH LIV – OCH OKUNNIGA LOBBYISTER

  Vatten och liv är mer komplicerat än de flesta har en aning om – det är bland annat därför som homeopati fungerar trots att ett homeopatiskt medel kan vara så utspätt att det inte finns en enda molekyl kvar av det verksamma medlet.

  Men detta förstår inte lobbyister som Dan Larhammar och Mats Reimer eller så har de betalt för att inte förstå. Det som är utmärkande för dessa läkemedelsagenter är att de aldrig kritiserar läkemedel – inte ens statiner som gång på gång visar sig vara ett skolexempel på KVACKSALVERI. Om man är läkemedelsagent så får man självklart inte kritisera världens mest sålda läkemedel – även om det är uppenbart att det är en BLUFF.

  Dan Larhammar professor i molekylär cellbiologi, som ingenting kan om homeopati (men kanske lite “inläst”) och Karin Meyer PhD i farmakologi och VD för Apotekarsocieteten, som troligen inte heller vet någonting om homeopati, informerade den 9 juni om homeopati i Partimatsalen, Riksdagen. Varför inte be någon som kan något om homeopati?

  – Dan Larhammar ska idag vilseleda riksdagsledamöter om homeopati … klicka här

  – Det är så man baxnar – RIFO bojkottar antroposofiska läkare i Riksdagen … NHF

  – Dan Larhammar ”informerar” om homeopati i Partimatsalen, Riksdagen … Dagens Homeopati

  – Öppet brev till riksdagens ledamöter – Riksdagen ska ”informeras” om homeopati den 9 juni … Pia Hellertz

  Via eget bolag hjälper Dan Larhammar till med att lansera nya läkemedel. Han leder också drevet mot doktor Erik Enby så att Erik Enbys forskning om sjukdomar inte ska störa vinstutvecklingen inom cancerindustrin … läs mer
  .
  Årets Förvillare 2012. Barnpsykiatrikern Mats Reimer som också är kolumnist på Dagens Medicin nominerades och röstades av folket till Årets förvillare 2012. Motiveringen är att Reimer förespråkar amfetaminmedicinering av barn och ungdomar med diagnosen ”ADHD”. Reimer är även fått läkemedelsbolaget Shires förtroende att lansera amfetaminpreparatet, Vyvanse, på barnmarknaden i Europa … läs mer

  Det är märkligt att public service anlitar ovanstående två personer som opartiska experter när alternativmedicin diskuteras (vilket är ett brott mot avtalet med staten som säger att SVT och SR ska agera sakligt och opartiskt). Dessa två herrar borde ha var sin keps på huvudet – så att man vet vem de företräder.

 2. LÄGG PUSSLET – OCH FRAM TRÄDER EN INTRESSANT BILD.

  Artikeln om vattnet ökar förståelsen om varför homeopati fungerar – trots att det är så utspätt av det ibland inte finns en enda molekyl kvar av det verksamma medlet – men vattnet ”minns” och är verksamt.

  Det kan t.o.m. räcka att ställa rent vatten bredvid ett homeopatiskt medel för att det rena vattnet ska få en homeopatiskt verkan. Men om man skärmar av det elektromagnetiska fältet mellan behållarna så händer ingenting – vilket har visats i studier.

  Artikeln om hur orent vårt dricksvatten är manar till eftertanke och det kan vi ju faktiskt göra något åt (rena sitt eget dricksvatten). En av de värsta föroreningarna i vattnet är läkemedelsrester och gifter från industriellt jordbruk – där GMO och dess växtgift glyfosat ((RoundUp) är värstingar. Glyfosat finns överallt – t.o.m. i ekologiska kaliforniska viner, i tyska öl och i navelsträngsblod.

  Om man läser om hur växter fungerar så inser man att ekologisk odling är det enda rätta och att GMO är helt fel – även ur detta växtperspektiv.

  Om nu vatten och växters liv är så otroligt komplext – hur är då inte människans? Det förklarar den kemiska oreda som droger (läkemedel) orsakar hos människan och det är inte märkligt att läkemedelsbiverkningar utvecklats till vår tredje största dödsorsak – och dessförinnan ofta ett stort lidande.

  I USA dör i snitt 90 amerikaner i timman av läkemedelsbiverkningar och för detta får läkemedelsindustrin hutlöst bra betalt. Alla traditionella terrorister måste vara gröna av avund. 90 i timman – dygnet runt – året runt. Varför skrivs inget om detta i media, vad sysslar public service med (SVT och SR) och hur kan ansvariga politiker låta bli att agera?

  Lägg pusslet och se hur alla bitar hänger ihop.

 3. Livsmedelsverket

  Enligt siffror från Livsmedelsverket blir ungefär 170 000 människor smittade av dricksvattnet varje år. Ska Livsmedelsverket nu förbjuda dricksvatten?

  Människor kan få magsjuka genom att dricka det kommunala dricksvattnet. Och reningen av vattnet kan vara otillräcklig. Det visar en ny studie från Umeå universitet och Livsmedelsverket. Läs mer … SVT

  – – –

  Livsmedelsverket är upptagna med att förbjuda det som håller oss friska och kommunernas tjänstemän ställer tjänstvilligt upp på att olagligt förbjuda viktiga kosttillskott. Uppenbarligen är kompetenskraven alltför lågt satta inom dessa kommuner och ansvariga politiker verkar också sakna kompetens inom de områden de ansvarar för (se filmen nedan).

  Livsmedelsverket vill istället förbjuda D-vitamin som större delen av befolkningen har allvarlig brist på. De menar att doser över 4000 IE per dag skulle vara farligt och förbjuder detta. Att vara ute i solen 20 minuter ger mer än det dubbla (10.000 IE) och frågan är om vi ska förbjuda solning mer är 10 minuter per dag?

  Att stora doser D-vitamin är farligt är ett ”hitte-på” – däremot är brist på D-vitamin farligt. Vetenskap och beprövad erfarenhet säger MIN 4000 IE per dag och uppenbarligen har tjänstemännen blandat ihop MIN med MAX. Vitaminet är fettlösligt och kan därför t.ex. intagas en gång per vecka och en lämplig dos per veckokapsel är då 28.000 IE (7×4000) som motsvarar MIN-behovet. Så man kan undra vad Livsmedelsverket och kommunernas hälsoinspektörer sysslar med?

  Om inte generaldirektör Annica Sohlström på Livsmedelsverket rättar till detta allvarliga misstag bör hon entledigas. Vi har inte råd med detta trams som orsakar ohälsa – vilket självfallet är initierat av den industri som lever på ohälsa. Notan för folket är enorm.


  Big Pharmas springschasar

  – – –

  Brist på D-vitamin måste tas på allvar

  Låga D-vitaminnivåer utgör en förbisedd och allvarlig riskfaktor för en lång rad kroniska sjukdomar. Trots upprepade påstötningar om vikten av uppdaterade riktlinjer i området agerar inte ansvariga myndigheter, skriver forskarna Susanne Bejerot och Mats Humble. Läs mer … SvD

  Våra myndigheter gör tvärtom! Har de blivit tokiga? Nedan ett exempel (15 min video) på detta tokeri – på riktigt. Våra egna myndigheter har blivit vårt största hot mot vår livskvalitet.

 4. Okända miljögifter i svenska dricksvattnet.

  Det finns sannolikt både fler och mer miljögifter i vårt dricksvatten än vad vi har trott tidigare, enligt både Vattenmyndigheterna och Sveriges Geologiska Undersökning. Nu vill myndigheterna se ett nationellt kontrollprogram av vårt vatten.

  ”Man har tagit det rena vatten för givet” … SR

Kommentera