Kronisk sjukdom som affärsidé – en lysande affär på din bekostnad

.

kronisk sjukdom som affärside

ζ

OBS. En viktig artikel som förklarar
varför vården fungerar som den gör.
.

Pia Hellertz

Vad du bör veta om Rockefellers och läkemedelsindustrins investeringar i sjukdomar

Vissa människor menar att läkemedelsindustrin inte kan vara så bedrövlig. Tyvärr är den det, men lyckligtvis är det mycket lätt för alla att förstå varför denna industri har en sådan skadlig effekt på miljontals människoliv. Det handlar inte om enskilda mediciner eller enskilda företag. Det handlar om de principer, de lagar, som styr läkemedelsindustrins syn på affärsverksamhet och sjukdom,

”business with disease”

Så inleder dr Matthias Rath sin analys av Rockefellers inflytande på hela läkemedelsindustrin i Väst och vad du bör känna till om bedrägerierna kring läkemedelsföretagens investeringsverksamhet och vinster på sjukdomar. Jag har översatt dr Raths artikel från 2007 och om Du läser den så inser Du att Du är grundlurad på både livskvalitet och skattepengar.

Läs de tio viktigaste lagarna som styr läkemedelsindustrin – häpnadsväckande!

 • Översättningen publicerades nyligen på … NEWSVOICE
  (se även kommentarerna)

En skrämmande läsning som tyvärr speglar verkligheten – än mer aktuell idag än 2007 – då utvecklingen fortsatt i fel riktning. En katastrofal utveckling som endast medborgarnas engagemang kan bryta. Alternativet kommer att göra ont – när folkhälsan och vården krackelerar än mer.

.
Pia Hellertz

Fil. doktor, socionom, styrelseledamot Humanism & kunskap
Hemsida ....www.piahellertz.com/
Boktips och recensioner ...www.piahellertz.com/Bocker.htm

TIPS. Förstora text med ”Ctrl+” (control & +), förminska med ”Ctrl-” (control & -) och återställ med ”Ctrl0” (control & 0)


PS. Sprid gärna denna viktiga insikt till din bekantskapskrets – så kanske vi hinner mobilisera goda krafter, en stark opinion och därigenom rädda folkhälsan och sjukvården innan den kraschar helt. Sjukvårdens kris drabbar även vårdens medarbetare hårt – de som står närmast patienterna (där många av vårdens medarbetare redan går på knäna). Trots att vårdens fackförbund larmat gång på gång om hopplösa arbetsvillkor så tas de inte på allvar eller så saknas kompetens på ledningsnivå för att lösa grundproblemen.

Att läkemedelsindustrin lurar skjortan av oss och att de har ett mycket stort inflytande på våra politiker, forskare och högre tjänstemän är väl känt och dokumenterat med referenser (som inte sakligt kan bestridas) av docent Ralf Sundberg i boken ”Forskningsfusk. Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” – som jag läst och recenserat.

En bok alla medborgare som bryr sig om sin och sina barns framtid bör läsa – skriven på ett populärvetenskapligt sätt så att både lekmän och medicinskt kunnig personal har glädje av att läsa boken (en ögonöppnare).

Två bokrecensioner (ett utdrag ur 2000-Talets Vetenskap och min recension):

 • Exemplarisk avrättning av vetenskapens profitörer och kollaboratörer …  PDF
 • Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrinPDF

Boken kan köpas i bokhandeln eller på Internet (recensioner finns även här):

 

6 svar på ”Kronisk sjukdom som affärsidé – en lysande affär på din bekostnad”

 1. SKOLMEDICIN

  Dagens skolmedicin kan delas upp i två huvudgrupper:

  1. Akutsjukvården som håller en hög klass, men som dock inte är kostnadseffektiv. Akutsjukvården utgör ungefär 20 % vården och koster runt 80 miljarder kronor per år.

  2. Behandling av kroniska sjukdomar utgör cirka 80 % av vården och kostar runt 360 miljarder kronor per år. Sverige är här ett unikt land då i stort sett endast skolmedicin erbjuds – medan andra länder inom EU även erbjuder alternativmedicin. Sverige är sannolikt läkemedelsindustrins starkaste brofäste i EU – på medborgarnas bekostnad.

  – En text om akutsjukvården du inte vill läsaklicka här

  – Artikelserie om sjukvårdens organisation och funktion – den sista Sovjetstatenklicka här

  – Obekväm text om läkemedelsindustrins metoder (Deadly medicines and organized crime. How big pharma has corrupted healthcare) … Läkartidningen

  Totalt sett kostar sjukvården i Sverige drygt 10 % av BNP eller drygt 400 miljarder kronor per per år. I Sverige arbetar idag 4.872.800 (november 2015) och det innebär att vården i snitt kostar 82.000 kronor per år per sysselsatt medborgare – vilket för en familj där två arbetar blir 164.000 kronor per år. Någon som trodde det var gratis?

  Prognosen är att sjukvårdskostnaderna fortsätter att skena och år 2040 (om 24 år) har de ökar med 2,7 gånger – vilket blir närmare en halv miljon kronor per hushåll och år. Har du råd med det? Och för vad – en kölapp?

  – Vägskälet för att betala vårdnotan
  DN

  VI HAR EN OJÄMLIK VÅRD – DRIVEN AV POLITISK INKOMPETENS

  Drygt en halv miljon svenskar har tecknat en privat sjukförsäkring som gör att de kommer först i kön och slipper vänta månader eller år. Vi har fått en gräddfil för de som har råd.

  – Privata sjukvårdsförsäkringar ökar dramatiskt
  SvD Näringsliv

  Vi lider inte brist på läkare, vi lider brist på management, uppföljning, feedback, kostnadseffektivitet, motivation, m.m. Vilket resulterar i uruselt resultat och ofantliga kostnader. Detta drabbar patienter, vårdpersonal och samhället i stort. På 50-talet hade vi 5.000 läkare och nu har vi mer än 35.000 läkare, dvs. antalet läkare har ökat med 600 % (medan befolkningen bara ökat med 35 %).

  – Borde vi inte bli friskare med all ny teknik, kunskaper och läkemedel?

  – Borde inte vården bli alltmer kostnadseffektiv för varje år?

  Bristen på läkare gör att några kan berika sig (så varför effektivisera vården?)

  – Hyrläkare tjänar 90 000 kronor i veckan!klicka här

  Läkemedelsindustrin som styr utbildning, forskning och svensk sjukvård har inget intresse av att vi blir friska och kräver mindre vård och mindre läkemedel. Därför bekämpar de allt som håller oss friska – med våra egna myndigheters hjälp. Hur länge till ska vi tillåta detta? Tills vi alla blir lönsamma cancerpatienter?

  Det som karakteriserar ett läkemedel är att biverkningarna är så farliga att endast läkare får skriva ut dem (se FASS) och biverkningar av läkemedel (droger) har blivit vår tredje dödsorsak.

  – Doctors Are The Third Leading Cause of Death in the US, Killing 225,000 People Every YearDoctor Mercola

  Lägg därtill att forskningsfusket när det gäller läkemedel är utbrett så risken är stor att nyttan är noll medan biverkningarna är betydande och det krävs ytterligare läkemedel mot biverkningarna – en lysande affärsidé.

  Ett exempel på detta är statiner som är ett av världens mest sålda ”läkemedel” med praktiskt taget noll nytta – men med svåra biverkningar. Runt 850.000 svenskar knaprar statiner för en miljard skattekronor varje år och de får i stort sett bara allvarliga biverkningar. Har Läkemedelsverket och våra läkare blivit tokiga eller vågar de inget annat än att lyda läkemedelsindustrins direktiv – på patienternas bekostnad. Eller vad då?

  – Ny studie: Tiotals miljoner tar statiner i onödanKostdoktorn

  – Sluta behandla friska – satsa på de sjukaGP (undertecknat av Sveriges främsta experter inom området).

  Statiner har varit en riktig ”kassako” som nu förväntas passeras av de nya storsäljarna – cancermediciner.

  – – –

  VI ÄR GRUNDLURADE PÅ HÄLSA OCH PENGAR

  The Lancets chefredaktör säger att hälften av alla medicinska artiklar är pseudovetenskap. Det kan innebära att:

  – att den läkande effekten helt kan kan utebli och att man kanske hade blivit bra om man istället valt en annan behandlingsmetod.

  – att ett läkemedel har allvarliga biverkningar som mörkats (som kanske uppkommer efter flera år).

  – att vi skattebetalare blir lurade på skattemedel.

  Om detta innebär att vartannat läkemedel är fusk (att biverkningarna är större än nyttan) så är detta en präktig skandal av stora mått och detta borde självfallet utredas av en oberoende kommission då det handlar om liv och död och om slöseri med skattemedel.

  – The Lancets chefredaktör säger att hälften av alla medicinska artiklar är pseudovetenskapNEWSVOICE

  – – –

  VAD GÖRA?

  Slutsatsen är att det saknas incitament hos ansvariga att lösa grundproblemen då skattepengarna rullar in med ett klockverks precision oberoende av resultatet. Det är t.o.m. så att ju sämre jobb vården gör – ju längre köer och ju mer biverkningar – ju mer pengar anslås till vården. Detta kommer att fortgå tills folket agerar eller till vården kraschar (och det sistnämnda ligger i närtid).

  Vad kan du göra?

  1. Det första du kan göra är att själv läsa på och ta hand om dig själv och dina närmaste.

  2. Det andra vi måste göra är att organisera oss och se till att myndigheter och vården gör sitt jobb.

  Just nu finns ett erbjudande (värt runt 380 kronor) – som löser bägge problemen. Se nedan.

  1. ETT KANONERBJUDANDE

   Just nu ett mycket bra erbjudande som gäller fram till 15 januari 2016:

   1. Du blir medlem i två strategiskt viktiga organisationer som arbetar för din räkning medan du är upptagen med annat – som bland annat arbetar för din och dina barns hälsofrihet.

   2. Du får en av Sveriges bästa tidningar – 2000-Talets Vetenskap – i brevlådan under 2016 som kommer att bli en ögonöppnare – som gör att du lättare tar befälet över din och dina barns livskvalitet.

   3. Du får utan extra kostnad två unika produkter (värt cirka 380 kronor) med en verkan som är ofattbar stor.

   – Användarberättelser … klicka här

   – Fler användarberättelser på Facebook – där man också kan ställa frågor och få tips … klicka här

   – Sjukdagarna minskade från 50 per år till 5 dagar … klicka här

   – – –

   WOW

   Det betyder att du själv får ökade kunskaper och möjligheter att ta befälet över din och sina närmastes livskvalitet – på samma gång som du blir medlem i två viktiga organisationer som arbetar för din hälsofrihet.

   – ERBJUDANDET klicka här

   Nedan en kort video om hälsofrihet

   NHF

   National Health Federation är en internationell och ideell organisation vars syfte är att utbilda konsumenter i hälso- och frihetsfrågor. Vi vill skydda den enskildes rätt att själv kunna välja att konsumera hälsosam mat, ta kosttillskott och använda alternativa terapier.

   Organisationen är unik eftersom den inte bara är världens äldsta hälso- och frihetsorganisation för konsumenter, utan även den enda godkända organisationen med inriktning på hälsofrihet. The NHF tillåts att både närvara och tala vid möten i Codex Alimentarius-kommissionen – det högsta internationella organet för livsmedelsstandarder.

   Läs mer … klicka här

   – MISSA INTE ERBJUDANDET klicka här … (före 16 januari – värt ca 380 kr).

   TIPS:
   Förstora text med ”Ctrl+” (control & +), förminska med ”Ctrl-” (control & -) och återställ med ”Ctrl0” (control & 0)

 2. DAGENS NYHET – PÅ FÖRSTA SIDAN (SVENSKA DAGBLADET)

  Bara en föraning om vad som väntar. En medarbetare kostar runt en halv miljon per år i lönekostnad inklusive allt och det innebär att fyra miljarder kronor motsvarar 8.000 tjänster inom vården som ska bort om vi ska få den balans vi hade 2014. En utveckling som eskalerar då politiker och vårdens ledare inte löser grundproblemen – av rädsla, av lathet eller för att de inte förstår vad de ska göra (inkompetens).

  Det stundar INTE tuffa tider för ansvariga landstingspolitiker eller för vårdens ledare. De har sin inkomst säkrad och de fortsätter att huka sig i sina sammanträdesrum. De tar inte ansvar för sitt agerande.

  Det stundar tuffa tider för medborgarna som har att se fram emot skattehöjningar, en sämre vårdkvalitet, högre avgifter och ännu längre köer – såvida man inte har en privat sjukvårdsförsäkring som mer än en halv miljon svenskar redan tecknat. Inkompetens har åstadkommit en OJÄMLIK VÅRD där plånboken styr.

  Om vi ska lyckas med att lösa grundproblemen inom vården så måste vi organisera oss mot dumheter som bara gynnar ohälsoindustrin och nu har Du chansen för bara drygt en krona per dag (för ett helt hushåll) – och på köpet få information, magasinet 2000-Talets Vetenskap och strategiska hälsoprodukter (till ett värde av cirka 380 kronor).

  Ensam är inte stark – mot myndigheter, vårdens auktoriteter och mot läkemedelsindustrin.

  Sannolikt ditt livs bästa investering – beställ innan 15 januari 2016 för att inte missa erbjudandet … klicka här

  … En krona och några ören per dag – mer kostar det inte att ta fighten.

Kommentera