Kronisk sjukdom som affärsidé – en lysande affär på din bekostnad

14:22, 3 januari 2016 in Pia Hellertz by Guests

.

kronisk sjukdom som affärside

ζ

OBS. En viktig artikel som förklarar
varför vården fungerar som den gör.
.

Pia Hellertz

Vad du bör veta om Rockefellers och läkemedelsindustrins investeringar i sjukdomar

Vissa människor menar att läkemedelsindustrin inte kan vara så bedrövlig. Tyvärr är den det, men lyckligtvis är det mycket lätt för alla att förstå varför denna industri har en sådan skadlig effekt på miljontals människoliv. Det handlar inte om enskilda mediciner eller enskilda företag. Det handlar om de principer, de lagar, som styr läkemedelsindustrins syn på affärsverksamhet och sjukdom,

”business with disease”

Så inleder dr Matthias Rath sin analys av Rockefellers inflytande på hela läkemedelsindustrin i Väst och vad du bör känna till om bedrägerierna kring läkemedelsföretagens investeringsverksamhet och vinster på sjukdomar. Jag har översatt dr Raths artikel från 2007 och om Du läser den så inser Du att Du är grundlurad på både livskvalitet och skattepengar.

Läs de tio viktigaste lagarna som styr läkemedelsindustrin – häpnadsväckande!

  • Översättningen publicerades nyligen på … NEWSVOICE
    (se även kommentarerna)

En skrämmande läsning som tyvärr speglar verkligheten – än mer aktuell idag än 2007 – då utvecklingen fortsatt i fel riktning. En katastrofal utveckling som endast medborgarnas engagemang kan bryta. Alternativet kommer att göra ont – när folkhälsan och vården krackelerar än mer.

.
Pia Hellertz

Fil. doktor, socionom, styrelseledamot Humanism & kunskap
Hemsida ....www.piahellertz.com/
Boktips och recensioner ...www.piahellertz.com/Bocker.htm

TIPS. Förstora text med ”Ctrl+” (control & +), förminska med ”Ctrl-” (control & -) och återställ med ”Ctrl0” (control & 0)


PS. Sprid gärna denna viktiga insikt till din bekantskapskrets – så kanske vi hinner mobilisera goda krafter, en stark opinion och därigenom rädda folkhälsan och sjukvården innan den kraschar helt. Sjukvårdens kris drabbar även vårdens medarbetare hårt – de som står närmast patienterna (där många av vårdens medarbetare redan går på knäna). Trots att vårdens fackförbund larmat gång på gång om hopplösa arbetsvillkor så tas de inte på allvar eller så saknas kompetens på ledningsnivå för att lösa grundproblemen.

Att läkemedelsindustrin lurar skjortan av oss och att de har ett mycket stort inflytande på våra politiker, forskare och högre tjänstemän är väl känt och dokumenterat med referenser (som inte sakligt kan bestridas) av docent Ralf Sundberg i boken ”Forskningsfusk. Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” – som jag läst och recenserat.

En bok alla medborgare som bryr sig om sin och sina barns framtid bör läsa – skriven på ett populärvetenskapligt sätt så att både lekmän och medicinskt kunnig personal har glädje av att läsa boken (en ögonöppnare).

Två bokrecensioner (ett utdrag ur 2000-Talets Vetenskap och min recension):

  • Exemplarisk avrättning av vetenskapens profitörer och kollaboratörer …  PDF
  • Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrinPDF

Boken kan köpas i bokhandeln eller på Internet (recensioner finns även här):