Dödliga mediciner och organiserad brottslighet : hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården

.

dödliga mediciner.
.
ζ
.

.Läkartidningen - obekväm text.

.

Dödliga mediciner och organiserad brottslighet

läkarrock-h

– hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården.

En bok av Professor Peter C Gøtzsche – som skakar om läkarna

Omskakande recension i Läkartidningen

med följande (kloka) kommentarer:


Denna bok bör alla läkare läsa!

”Om bara hälften av det som författaren skriver är sant,
så är det en gigantisk skandal!”

Överläkare, barn och ungdomspsykiater, BUP


Hisnande…

”Hur skall jag någonsin kunna titta en patient i ögonen och uppriktigt kunna rekommendera en av de mer moderna medicinerna efter detta? Att falla till föga för den korrumperande situationen med en krävande patient som vill ha omedelbar lindring och erbjuda en ”quick fix” med en tablett som i sig är framtagen med korrumperande metoder är uppenbarligen den tid vi lever i och den vardag som många av oss läkare befinner sig i. En djupt oetisk situation. Boken och denna artikels slutsatser är hisnande. Vad gör vi nu? Världsrevolution?”

Läkare


 Offra en helg på den här boken

Deadly Psychiatry and Organised Denial
klicka och läs ett provkapitel

”När jag läste boken började jag skämmas över mitt yrke och kall. Att jag under en lång karriär av och till i Läkemedelskommitte inte har sett och genomskådat. Att jag låtit mig förledas och tagit uppdrag som skribent och föreläsare för Big Pharma. Vad Götszsche dokumenterar i sin bok är en bomb och ger nya perspektiv som hisnar och skrämmer.

Hans lika genomarbetade genomgång i: Deadly Psychiatry and Organised Denial är ännu mera skrämmande. Finns att ladda ner som Ebook via Amazon.

Läs böckerna och häpna över den gedigna dokumentationen. Snyggt att Läkartidningen låtit recensera den, till skillnad från vanliga medier som har fullt upp med Idol och Prinsdop.”

Pensionerad läkare


Läs recensionen (och fler kommentarer) i Läkartidningen


Sara Boo

Ordförande National Health Federation - Sweden (NHF)
- NHF ... webbsida ... http://www.thenhf.se/
- NHF ... Facebook
- NHF ... Youtube
- Kostdemokrati ... bloggarkiv ... Kostdemokrati

ζ

APPENDIX

 

Dödliga mediciner och organiserad brottslighet

.
Här kan du kan läsa mer och beställa boken ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet : hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården”:


Fler böcker

Fler viktiga böcker på samma tema. De är alla samstämmiga och med sakliga och sanna referenser som inte kan bestridas, varför man försöker tiga ihjäl böckerna och misskreditera författarna.

↓ ↓

piller o profiter

Piller & profiter – Memoarer från en industri  med dödlig biverkan

– – –
.

Forskningsfusket_Ralf_Sundberg

Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin

ζ

Viktigt att nu bry sig – annars kraschar vården

läkare_auktoritetAlla medborgare som bryr sig, alla som arbetar inom sjukvården och alla politiker som har med sjukvården att göra borde läsa dessa böcker – så att vi alla förstår den verklighet vi har att hantera. Alternativt blir vi grundurade på vår livskvalitet och på skattemedel.

Nu har alltfler läkare börjat förstå att de själva är lurade och att de i sin tur omedvetet har lurat sina patienter – en insikt som är svår att leva med om man tar sitt kall på allvar och vill sina patienter väl. Problemet är att enskilda läkare som avviker från ”praxis” blir tillrättavisade med risk för påföljd i form indragen läkarlegitimation  – det är Big Parma som bestämmer vad som gäller – vilket får de flesta läkare att anpassa sig.

De behöver hjälp utifrån på samma gång som de inifrån måste våga börja använda naturliga alternativa behandlingsmetoder som har stöd i vetenskaplig forskning och som de har laglig rätt att använda som t.ex. C-vitamin i större doser, kolloidalt silver (som redan används inom vården idag för behandling av brännskador), protcel (för behandling av cancer), GcMAF (förstärker immunförsvaret och som mer effektivt kan ta hand om cancer), Rigvir (angriper cancerceller) och homeopatiska medel för att nämna några.

Många läkare vet inte ens om att de har laglig rätt att ordinera växtbaserade läkemedel och traditionella växtbaserade läkemedel (läs mer … klicka här).

ζ

Läkare har sänt ut nödrop tidigare – men ingenting har hänt

 • Läkare: Hjälp oss! En antologi om den svenska vårdens förfall  … klicka här.10000-läkare-ropar-på-hjälp
 • Läkaruppropet … med snart 10 000 underskrifter … klicka här
  Citat:
  «Vi vill, liksom politikerna, ha en kostnadseffektiv sjukvård. Men vi tror att dagens system är kontraproduktivt och snarare skapar större kostnader och sämre resultat. Vi är allvarligt oroade över dagens sjukvård. Vi har hittills gjort vårt yttersta inom de villkor som råder, men nu är det dags att ändra villkoren.»

Problemet är att de som idag bestämmer sjukvårdens inriktning inte verkar lyssna, de förstår inte, de har en egen informell agenda eller … vad ? Allt medan vården kollapsar; både personalmässigt, resultatmässigt och ekonomiskt.

Det tar bara ett par, tre helger att läsa böckerna och bli medveten om sjukvården idag styrs – böcker som även borde ingå i läkarutbildningen.
.

Hur länge till ska vi tillåta denna brist på ledning?
Det finns enkla lösningar – om man vill se dem.

Hur länge till orkar vårdens medarbetare att
dagligen arbeta under hopplösa förhållanden?

Hur länge dröjer det innan Vårdförbundet
och Sveriges Läkarförbund säger STOPP?

Måste sjukvården krascha helt först?.

?

6 svar på ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet : hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården”

 1. Fler viktiga debattinlägg på Läkartidningens kommentarssida

  Fenomenet ”en fuskande läkemedelsindustri” är globalt

  ”I föreningarna National Health Federation Sweden (NHF) och föreningen SARA (som ger ut tidningen 2000-Tales Vetenskap) har vi i många år (flera decennier) bevisat att det föreligger en djupt oetisk marknadsföring och en ren indoktrinering från läkemedelsindustrins propagandamaskineri.

  Det har gång på gång avslöjats att läkemedelsstudier har varit manipulerade. Därför är det av största vikt att alla läkemedel, dess effekter och dess biverkningar utreds ordentligt innan de kommer till användning inom det medicinska etablissemanget i vårt land.

  Vi måste få till en helt ny lagstiftning på detta område! Skadliga läkemedel med biverkningar som riskerar att ta livet av människor, handikappa dem eller som riskerar att leda till nya sjukdomstillstånd, skall självfallet inte godkännas eller få ordineras.

  På samma sätt måste genmanipulerade grödor förbjudas liksom livsmedel som innehåller skadliga tillsatser eller som har besprutats med skadliga kemikalier. Vi får den hälsa som vi förtjänar. Äter vi dålig mat så blir vi sjuka.

  Om vi får felaktig behandling, så blir vi inte friska. Det bästa sättet att sköta statsfinanserna på, är att se till att befolkningen erbjuds goda möjligheter att förse sig med rena och naturliga livsmedel samt att få leva i en ren miljö utan onödig påverkan från miljögifter och strålning med mera. Vi måste värna om befolkningens hälsa och dess överlevnad.”

  Michael Zazzio, ordförande i SARA, sakkunnig i hälso- och sjukvårdsjuridik samt vetenskapsteori och forskningsmetodik i NHF Sweden, Föreningen SARA och NHF Sweden.

  National Health Federation – Sweden (NHF):

  – NHF … http://www.thenhf.se
  – NHF Facebook … klicka här
  – NHF Facebook medlemssida … klicka här

  Föreningen SARA (2000-Talets Vetenskap):
  – 2000-Talets Vetenskap … http://www.2000tv.se
  – Facebook … klicka här

  – – –

  Ogenomtänkt påstå att kosttillskott är fullständigt onödiga när forskning visar något annat än så

  – när det finns forskning, under årtionden, som visat och visar att vitaminer och mineraler samt essentiella fettsyror som ex omega-3 kan vara livsnödvändiga för att häva ett neuropsykiatriskt och/eller ett psykiatriskt tillstånd ser jag det som ogenomtänkt att påstå att kosttillskott är onödiga.

  Ingen har sagt att man skall ersätta piller med kosttillskott. I det akuta skedet kan både ock vara att rekommendera. Forskning av bland annat tidigare nämnda professorer, Rucklidge och Kaplan, samt av Dr Alexandra Richardsson, Dr Jaqueline Stordy m.fl. stärker detta med kosttillskott.

  Redan före 1900-talet står det nämnt i Franska bondepraktikan om att när en individ börjar må psykiskt dåligt bör man se till att de får i sig extra näring. Jag rekommenderar att alla som tvivlar, att lyssna in Rucklidge föreläsning och att läsa hennes och Kaplans forskningsartiklar samt läsa vår svenske läkares, Dr Bo Jonssons, bok ”The Vitamin Cure for Depression: How to Prevent and Treat Depression Using Nutrition and Vitamin Supplementation” innan man bestämt sig för att stå fast vid att vitaminer inte har någon verkan.

  Sorgligt nog har det blivit så, i dagens Sverige, tack vare all vår processade mat, att en del av oss behöver kosttillskott, framförallt för oss som har tendens att lätt få läckande tarm om/när vi slarvar med det vi stoppar i oss/äter – då är det tacksamt att det finns kosttillskott.

  Bra kan ex vara att lyssna in de erfarenheter som mer än tusen norska patienter har. Tillsammans med några norska läkare har de bildat Norsk Protein Intoleranse Forening. På hemsidan berättar de om sina livs- och arbetslivserfarenheter om sambandet mellan kost och psykisk ohälsa.

  Läs gärna mer på deras hemsida, ex. fliken som innehåller mycket av all den forskning de lutar sig mot: http://npif.no/index.php/proteinintoleranse När det gäller kosttillskott är mitt tips att man jämför med ex att ta järntabletter vid järnbrist, folsyra vid brist på folsyra etc.

  Leg arbetsterapeut, behandlingsassistent, BUP

  – – –

 2. Gastric Bypassoperationer

  Statistik från USA:

  Att viktoperationer skulle gynna hälsan är ett av våra värsta bedrägerier – ett mycket brutalt ingrepp som har drabbat cirka 50.000 svenskar och som fortfarande utförs på i snitt 22 svenskar varje dag – året runt. Sannolikt skulle ingen patient utsätta sig för detta om de fått saklig information om risker och biverkningar – en operation som inte går att göra ogjord efteråt. Därtill är det ett lagbrott sedan 16 januari 2008 att inte informera om och erbjuda diabetiker och överviktiga lågkolhydratkost som behandlingsmetod – men vem bryr sig om det?

  – Oskuret är bäst! …. PDF

  De studier som finns är vinklade för att passa syftet. Även lekmän inser att det inte gynnar hälsan att stympa magen och tarmarna – och därmed åstadkomma en kronisk brist på vitaminer och mineraler för resten av livet. De flesta mår dessutom illa, mer eller mindre, varje gång de äter och det sänker livskvaliteten.

  Dessutom är det ett onödigt kirurgiskt ingrepp då det är relativt ”enkelt” att få kontroll över sin vikt genom att byta livsstil. Enbart Västra Götalandsregionen skulle spara upptill 200 miljoner kronor per år enbart vad gäller vårdkostnader – plus att resultatet skulle bli bra mycket bättre och utan biverkningar. Samhället skulle spara mångfalt mer i form av färre sjukskrivningar, färre förtidspensioneringar, färre alkoholister och färre självmord.

  Men istället för att bara ”gnälla” (påpeka risker och biverkningar) – så har vi under fem års tid utvecklat ett kostnadseffektivt alternativ i form av ett kompetensutvecklingsprogram som ger RESULTAT. Vi har också testat konceptet på två ”provelever” som tidigare provat allt (även LCHF) – men som ändå gick upp i vikt.

  Vi är nöjda med resultatet:

  – Elev 1: Minus 25 kg och minus 20 cm i midjemått på 20 veckor.

  – Elev 2: Minus 20 kg och minus 24 cm i midjemått på 17 veckor.

  Detta har åstadkommit utan svält och utan extra motion. En kroppsmätning visar också att det är fett som har förbränts – medan muskelprocenten kraftigt ökat. Vikten har stått still under sommaren – vilket är bra för då hinner kroppen med att anpassa sig. Nu har de bara några kg kvar till sin målvikt.

  Hälsofördelarna är dock det som är viktigast. Blodtryck har normaliserats, den kardiovaskulära hälsan förbättrats, insulinresistens har gått ner, m.m. En av våra elever var mycket nära att utveckla diabetes typ 2 – åldersdiabetes trots unga år (35+) – en utveckling sm nu är reverserad.

  Medan de vanliga bantningskurerna ger en ”JoJo-effekt” så ger vårt paket mycket goda förutsättningar att bibehålla en god hälsa och viktkontroll (sköter sig själv).

  – Läs mer … Scoop (obs! introduktionserbjudande för privatpersoner)

  I detta fall saknar vården nödvändig kunskap, erfarenhet, teknik och det har en kostnadsmassa som skull göra det mångfalt dyrare – även om de kunnat. De har inte heller lov från läkemedelsindustrin att prova nytt.

  Läs här varför vården kostprogram för viktminskning i själva verket är en ”gödningskost” … klicka här

  Nu finns det ett politiskt beslut inom Västra Götalandsregionen att erbjuda sina patienter ett icke-kirurgiska behandlingsalternativ – så det finns hopp. Men kommer Big Pharma och dess företrädare att godkänna det?

  – På G – ett riktigt alternativ till viktoperationklicka här

  Se senaste föreläsningen och bedöm själv – där resultat presenteras
  klicka här eller på bilden nedan

 3. Klipp från Facebook

  Obekväma sanningar för läkemedelsindustrin

  Alla argument från skeptiker och skeptikerföreningar faller platt till marken när sanningen om lögnerna avslöjas. Avslöjanden hur studier manipuleras. Där spökskrivare skriver rapporterna, och naiva eller korrupta figurer står som författare.

  I nästa steg dokumenteras hur läkemedelsföretagen erbjuder att beställa enorma upplagor av särtryck från tidskrifter som publicerar dessa artiklar som inte tål en närmare statistisk granskning, eller infiltrerar myndigheter med uppdrag att granska, genom hot, stämningar etc.

  Ett annat sätt att befrämja kommersen är att grunda och finansiera patientföreningar, som aningslösa luras att lobba för industrins intressen.

  Hur står det till med diabetesföreningar, cancerföreningar, hjärt och lungsjuka m.fl? Borde man sätta luppen på dessa för att utreda hur lurade ovetande människor blir? Efter att ha läst boken måste man ställa sig frågan.

  All organiserad skepticism vi ser på olika forum har en förklaring. Det har omtalats flitigt under flera år, men får en vidare och djupare förklaring av Peter C Gøtzsche. Biolog, med ett antal år i läkemedelsindustrin, vidareutbildade sig till läkare och är numera professor i invärtesmedicin och medgrundare till Cochraneorganisationen. Blytung referens med ett stort antal personer inom vetenskapen som ser upp till honom.

  Boken recenseras dessutom av Hans Peter Söndergaard, docent, chefsöverläkare, Kris- och traumacentrum, Karolinska institutet, Stockholm … Obekväm text om läkemedelsindustrins metoder

  RecensionKarneval förlag

  International meeting: Psychiatric drugs do more harm than goodclick here

 4. Death by Medicine

  Jag skulle på något sätt vilja försäkra mig om att den här artikeln via kontakter och kontakters hjälp kommer till några som kan läsa, som förstår vad dom läser och har verktyg att agera. Det är i sanning helt skrämmande siffror. Peter Götzsche skrev i sin bok att efter hjärtsjukdom och cancer är mediciner den tredje vanligaste dödsorsaken.

  Här verkar det som om hela det medicinska systemet tar död på flera än vad cancer och hjärtsjukdomar gör.

  – Death by Medicine … PDF

 5. Jag har lyckats att förmå Haninge bibliotek att köpa in ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet”. Var tydligen slut på förlaget,det tog 6 veckor att få in den. Men nu har jag läst den och trots att jag var förvarnad av både Uffe Ravnskov och Ralf Sundberg så blev jag faktiskt lite chockad av denna utstuderade ondska,hänsynslösa girighet, korruptionen i alla led inkl. tillsynsmyndigheter. En maffia som håller stenhård kontroll över alla som har något att säga till om, sanningssägare krossas på det mest hänsynslösa sätt utan att rättssystemet rör ett finger, politiker spelar med under täcket (för att inte riskera sin karriär och pengar), ingen kan man lita på i samhällsapparaten. Alla är rädda, alla vet samtidigt hur illa det är ställt men krökar rygg. Inget civilkurage hos läkarna.F..f..! Det behövs en revolution säger Peter Götzsche. Visst! Men hur? Jag är lite kluven efter denna bok: Enligt Götzsche tycks det inte vara något grundfel att medicinera bara att systemet har kidnappats av onda krafter dvs. medicinmaffian osv. Naturmedicin avfärdar han nämligen i en mening,samtidigt som han menar att det vore bättre för mänskligheten om inga mediciner fanns öht (där instämmer jag helt), men vad vill han istället? Han tycks vara lika okunnig som alla andra klinisk verksamma läkare (nåja,men det är ju erkänt farligt att ha en annan åsikt än den påbjudna) om kostrelaterad sjukdom,epigenetik,cellbiologi osv. Vad skall man då samlas kring? Det skulle varit på sin plats att ifrågasätta själva axiomet i skolmedicinen. DÄR ligger kardinalfelet och där måste man börja tycker jag. Återupprätta naturvetenskapen i medicinsk utbildning,lär ut biologi i alla dess varianter och kasta denna rådande medicinska kvacksalveri på den historiska sophögen. Gör om gör rätt! Hela läkarundervisningen måste göras om. Det räcker inte att lägga medicinen under statlig kontroll. Tyvärr tror jag inte det kommer att hända någonting nu heller. Man tvingas att ta saken i egna händer och skaffa sig den erforderliga kunskapen som borde finnas i vårdsystemet men saknas där.

Kommentera