Lita inte på den medicinska ”vetenskapen”

.

Bo Zackrisson, medicinjournalist
.

BoZackrissonBo Zackrisson

Vi välkomnar en ny gästkrönikör på Kostdemokrati; erfaren, engagerad och kunnig:

Bo är vass med pennan och skriver med glimten
i ögat om allvarliga och för dig viktiga saker.

Bo Zackrisson är medicinjournalist och skriver om hälsans vänner och fiender, samt gör nedslag i den politiska debatten. Han är redaktör för LCHF-magasinet och 2000-Talets Vetenskap och var tidigare under tio år chefredaktör för Tidskriften Medikament.

Bo inleder med att belysa hur grundlurade vi blir på både livskvalitet och skattepengar.

Märkligt och anmärkningsvärt att ansvariga tjänstemän spelar med i ”dansen runt guldkalven” (på din bekostnad), och att folkets förtroendevalda politiker okritiskt finansierar ett uppenbart svindleri med medborgarnas livskvalitet och skattemedel.

Klandervärt att ansvariga politiker inte ingriper och tar ansvar, de gör ju inte sitt jobb. Konsekvensen blir en underminerad folkhälsa, en allt sämre fungerande sjukvård och gigantiska samhällskostnader.

Men lösningar finns.

ζ

den så kallade

.
ζ
.

.
Lita inte på den medicinska ”vetenskapen”

Ben Goldacre är en kontroversiell brittisk läkare som ofta slår huvudet på spiken.

Se detta 13 minuter långa föredrag av doktor Ben Goldacre. Det visar att den så kallade medicinska vetenskapen bedrar oss hela vägen. Det är på basis av denna falska ”vetenskap” som dagens läkemedelsförskrivning sker.

Och allmänläkarna, dvs. de som skriver ut 80 procent av läkarrock-halla mediciner, begriper självklart inte att de är offer för denna desinformation.

De är trygga i sin läkemedelsbaserade terapi och lever i symbios med den penningstinna läkemedelsindustrin och de jävskryllande myndigheterna.

 

Bo Zackrisson

Medicinjournalist och redaktör

PS.

Passa på att prenumerera på på 2000-Talets Vetenskaps vetenskap NU (och spara 40 kronor, före 31 mars). Sveriges mest spännande populär-vetenskapliga tidskrift. Laddad med kontroversiell och nedtystad kunskap, aktualiteter och angelägen debatt om medicin och hälsa.

I varje nummer finns artiklar om de verkliga sambanden mellan miljö, livsstil, legala gifter och sjukdom. Fakta som Du inte hittar någon annanstans. Allt presenterat i vacker redaktionell miljö som väcker läslust och eftertanke.

När du beställer så får du alla årets nummer, inklusive nummer ett som nyss kom ut. med spännande läsning (se bild till höger), om vad alternativmedicin erbjuder, om bland annat cancer.

Med följer också ett medlemskap i föreningen SARA som arbetar för dig medan du är upptagen med annat. Vågar du titta in bakom de tjusiga kulisserna och bli en medveten medborgare?

Med risk att dina cirklar rubbas.

Till ett osannolikt lågt pris.

ζ

8 svar på ”Lita inte på den medicinska ”vetenskapen””

 1. Exempel på grovt forskningsfusk:

  DUBBELBLINDSTUDIER

  Många vurmar för ”dubbelblindstudier”… Ofta är de rena förfalskningarna. Anestesiläkaren Scott Reubens publicerade 21 studier som har legat till grund för hela världens smärtbehandling. Det visade sig vara fejk allihop:

  A Medical Madoff: Anesthesiologist Faked Data in 21 Studies

  A pioneering anesthesiologist has been implicated in a massive research fraud that has altered the way millions of patients are treated for pain during and after orthopedic surgeries … read more … SCIENTIFIC AMERICAN

  Googleöversatt … klicka här

 2. Kostexperter har band till industrin

  Minst tio av 21 experter i den EU-panel som bedömer risker med tillsatser i maten har starka ekonomiska band med industrin, visar SvD:s granskning. Just nu utreder gruppen de kritiserade azofärgerna. Både Socialstyrelsens och Livsmedelsverkets generaldirektörer säger att uppgiften understryker behovet av att medierna granskar misstänkt jäv.

  Läs mer … SvD

  KOMMENTAR: Inte konstigt att Livsmedelsverket kostråd ser ut som de gör.

 3. DET HANDLAR OM RÅ OCH SKRUPELFRI BUSINESS DÄR MÄNNISKOR VERKAR VAR EN FÖRBRUKNINGSVARA

  KKL (Kemi-, Kost- & Läkemedelsinsdustrin) har tillsammans bildat ILSI (International Life Sciences Institute), en ulv i fårakläder, som styr utbildning, forskning, samt världens tjänstemän och politiker.

  De insåg tidigt att de var lätt att ta kontroll över utbildning och forskning och att tjänstemän mest var rädda om sin anställning och därför tar rygg på de rekommendationer som stora och mäktiga organisationer som t.ex. ILSI eller SNF utformar. Det finns knappt några tjänstemän som kan eller vågar utmana dessa inflytelserika organisationer. Då skulle de riskera sin karriär, sitt jobb och sin legitimation, på samma gång som som de skulle uppfattas som illojala och hamna i kylan.

  Sedan lutar sig okunniga politiker, som administrerar miljardkassor med skattemedel, mot dessa tjänstemän som verkar inom våra statliga ämbetsverk som Livsmedelsverket, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, SBU, IVO m.fl. Cirkeln är sluten.

  Det är folkets uppgift att utkräva ansvar, av enskilda tjänstemän som springer ohälsoindustrins ärenden som om de vore springschasar. De måste förklara vad de grundar sitt agerande och då duger det inte att luta sig mot ILSI, EFSA, WHO eller andra organisationer som ohälsoindustrin har ett stort inflytande på. Här gäller istället sann vetenskap och beprövad erfarenhet, fakta och opartiskhet. Inkompetens måste ersättas med kompetens.

  Notan hamnar hos folket. Sjukvården kostar idag mer än 10 % av BNP, mer än 350 mdr per år eller i snitt mer än 160.000 kronor per år för ett hushåll där två arbetar, för att få vänta på en läkare 12 timmar på akuten, en läkare som saknar verksamma metoder för att bota kroniska sjukdomar. Ohälsoindustrin har bestämt att det är patenterbara och lukrativa ”läkemedel” som ofta tillkommit via fuskstudier, som gäller.

  Naturlig hälsa bekämpas med alla medel. Alla konkurrens mot skolmedicinens läkemedel och vacciner bekämpas, med handräckning från våra myndighetstjänstemän. Är Sverige ett ockuperat land? Svar: JA.

  – – –

  NÅGRA EXEMPEL PÅ ONÖDIGT SLÖSERI MED LIVSKVALITET OCH SKATTEPENGAR

  Årets influensavaccin 2015 är värdelöst, men har det någonsin varit värdefullt?NEWSVOICE

  Big Pharma Flu Shot Kills Record Number Of Kids This SeasonVIDEO

  En läkemedelsskandal utan motstycke som stormedierna inte kommer att rapportera omNEWSVOICE

  Hur många som skadats eller avlidit på grund av dessa 876 fuskmediciner är oklart och det kommer sannolikt inte heller att undersökas av ansvariga myndigheter. Våra tjänstemän är upptagna med att jag kosttillskott som ingen dött av eller skadats av. Däremot är brist på essentiella näringsämnen livsfarligt.

  Studie: 18 av 20 av världens största läkemedelsföretag involverade i brottslighetNEWSVOICE

  Exempel på läkemedelsindustrins brottslighet – Avslöjandet av GlaxoSmithKlines studie 329NEWSVOICE

  Dör 60 000 äldre per år i Sverige för tidigt pga läkemedelsförgiftningar och vårdmisstag?NEWSVOICE

  Har våra tjänstemän blivit tokiga? Nej, de bara lyder order, något annat vågar de inte. Och våra förtroendevalda politiker hukar sig i sina bänkar och bara betalar miljardnotan med våra skattemedel. Ingen vågar ifrågasätta dessa tokerier.

  Våra myndighetsutövare jagar kosttillskott när de istället borde se till att justera upp nuvarande rekommendationer och de ser mellan fingrarna vad gäller ”läkemedel”.

  Brist på D-vitamin måste tas på allvar. Låga D-vitaminnivåer utgör en förbisedd och allvarlig riskfaktor för en lång rad kroniska sjukdomar. Trots upprepade påstötningar om vikten av uppdaterade riktlinjer i området agerar inte ansvariga myndigheter, skriver forskarna Susanne Bejerot och Mats Humble. … SvD

  Socialdemokraterna vill t.o.m. dela ut gratis narkotika (ADHD-läkemedel) till våra barn. Varför då? Jo, kanske för att vår nya folkhälsominister tar råd från en professionell lobbyist … GlaxoSmithKline (GSK) nästlar sig in i den nya regeringenklicka här.

  Vi har att se fram emot en offensiv mot allt som håller oss friska, från regeringen.

 4. EN BOK SOM ALLA BÖR LÄSA – EN BOK VARS INNEHÅLL OCH FAKTA INTE KAN BESTRIDAS
  (SOM MAN ISTÄLLET FÖRSÖKER TIGA IHJÄL)

  De som fortfarande tror att kost- och läkemedelsindustrin är att lita på bör absolut läsa boken som är skriven på ett sådant sätt så att både en lekman och professionella har glädje av boken.

  Forskningsfusket. Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin, av docent Ralf Sundberg (där varje påstående är bekräftat med referenser och fakta). Det skulle vara en ögonöppnade för blåögda landstingspolitiker.

  Recension av ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” klicka här

  Exemplarisk avrättning av vetenskapens profitörer och kollaboratörerPDF

 5. Över 1.200 droger (”läkemedel”) får förbud mot försäljning i Norge på grund av fusk

  Över 1.200 droger får förbud mot försäljning i Norge efter att det upptäcks fusk med studier som ligger till grund för godkännandet av läkemedel (droger).

  – Over 1200 medisiner får omsetningsforbud i Norge etter juksforskning.no

  – Googleöversatt till svenska … klicka här

  – – –

  KOMMENTAR

  Dags att inse att läkemedel handlar om business och att svindla och bedra med manipulering av läkare, tjänstemän och politiker. Och att fuska med publikationer och med studier för att kunna prångla ut kemiska droger som ”läkemedel”. billiga kemiska substanser som kan patenteras och säljas med god förtjänst. Det handlar inte alls om att läka och bota, tvärtom.

  – – –

  COCKTAIL EFFEKTEN

  Även om ett läkemedel skulle klara en studie så finns det inga studier på effekten om man blandar flera droger, dvs, tar fler än ett läkemedel, trots att man vet att ”cocktaileffekten” kan vara betydande. Således ett experiment om du äter fler än ett läkemedel (även om studien inte fuskats med).

  Skrämmande med tanke på att våra äldre äter runt tio droger per dag, medan det sparas på maten (ofta mikrad från något centralkök – urk). Men till droger (”läkemedel”) finns det alltid pengar, vår tids ättestupa.

  – Dör 60 000 äldre per år i Sverige för tidigt pga läkemedelsförgiftningar och vårdmisstag?NEWSVOICE

  Den nya regeringen vill också dela ut narkotikaklassade droger helt gratis till våra barn (ADHD-mediciner), trots att de är beroendeframkallande och trots att resultatet är uruselt. Men det ska böjas i tid om det krokigt ska bli.

  Det gäller att hålla sig frisk och drogfri, både som barn och när man blir gammal.

 6. Vården och myndigheter vilar inte när det gäller att ingripa mot allt som hotar läkemedelsindustrins oinskränkta monopol på droger och behandlingar Och att folk blir friska med hjälp av alternativa metoder spelar ingen roll.

  Förstår dessa tjänstemän vad de sysslar med? Varför ingriper inte ansvariga och stoppar dessa attacker på de som bryr sig om sina patienter före industrins business. Alla läkare som inte flyter med de monetära strömmarna likt badankor riskerar sin legitimation. Varför finner sig läkare i detta?

  RÄDDA DR KENNETH SANDSTRÖM – AKA DR X

  Vi har en läkare i Sverige som räddat många liv, som nu riskerar att förlora sin läkarlegitimation. Anledningen är att han i vissa svårare fall av konstaterad fästinginfektion, har förskrivit längre och mer avancerad behandling än vad dagens praxis i Sverige medger. Vi behöver hjälp att organisera stöd för Dr. Kenneth Sandström.

  En läkares främsta uppgift är att lindra och bota, vilket Dr. Sandström gjort, där andra läkare under flera år misslyckats med att ställa rätt diagnos och att ge rätt behandling och svikit på grund av nonchalans och okunskap. Han är en läkare, som med stor empati och kunnande lägger mycket tid på att hjälpa sina patienter. Han uppnår dessutom ett resultat som den konventionella vården inte kommer i närheten av. Svenska läkare spenderar minst tid i Europa på sina patienter, vilket delvis beror på att vårt sjukvårdssystem är byggt kring ekonomiska intressen istället för patientens behov.

  Läs mer … http://www.skrivunder.com/radda_dr_kenneth_sandstrom_-_aka_dr_x

Kommentera