Jonas Colting till försvar för LCHF

.

.

Vår debattglade och kunnige världsstjärna i triathlon, Jonas Colting, bemöter på sin blogg de vanligaste lögnerna om LCHF.

Det är särskilt intressant att just han dissar den av Stephan Rössner myntade versionen av in- och ut teorin, ”Ät mindre och spring mer”, som varande det som gäller om man vill uppnå viktkontroll

Så här skriver Jonas:

”- handlar det inte bara om att röra sig mer och äta mindre: Nej, det är en onyanserad syn på vår metabolism. Det handlar mycket mer om hur vi reagerar hormonellt på den maten vi äter. Socker och kolhydrater stimulerar en insulinrespons och ju mer insulin kroppen producerar desto sämre förmåga har vi att vara fettdrivna. Man blir beroende av ständiga kolhydrattilskott för att orka. Därav paradoxen med många överviktiga motionärer som trots allt tränar mycket, men som är ständigt sockerdrivna och istället för att gå ned i vikt, går upp i vikt.”

Läs mer på hans blogg och gör ett bokmärke för den. Där finns alltid något matnyttigt(!) att läsa.

Här är en länk till hans böcker.

Ett svar på ”Jonas Colting till försvar för LCHF”

 1. Bra rutit av Jonas Colting.

  Vi är nu många som har tröttnat på dessa forna auktoriteter som öppet fabulerar och ljuger i tidningar, radio och TV – avlönade av skattemedel. En handfull auktoriteter som har åstadkommit en fördubbling av fetma och ett trefaldigande av diabetes på endast tjugo år, medan de skaffat sig en högt uppsatt position i samhället.

  Mot sig har de nu mellan en halv miljon och två miljoner medborgare som själva funnit ut vad som fungerar. Vi börjar nu bli våldsamt trötta på dessa vilseledande auktoriteter, vars gärningar orsakar ett enormt lidande och gigantiska samhällskostnader.

  De sitter på höga hästar och leds av industrin. Förtroendevalda politiker som av folket förlänats ett mandat att styra utvecklingen är duperade och notan betalar medborgarna med ohälsa och via skattsedeln.

  Hur detta gått till berättar docent Ralf Sundberg inlevelsefullt i sin nyutkomna bok ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”. Här överträffar verkligheten dikten. Läs en bokbeskrivning här…

  Boken är ett måste för politiker och myndighetspersoner som vill göra ett bra jobb. Också ett måste för medborgare som vill förstå sammanhang och som vill ta kontroll över sitt liv. Boken är skriven på ett populärvetenskapligt sätt och vänder sig till såväl professionen som samhällsmedborgare.

  Slutsatsen är att vi har varit grundlurade under decennier och priset vi fått betala är skyhögt.

  Dags att nu ta befälet!

Kommentera