Unga flickors kamp mot övervikt – ett ekorrhjul av lightprodukter, svält och rökning!

 

 Svenska Dagbladet rapporterar den 3 september 2011 att allt fler unga flickor hoppar över frukosten i tron att det ska hjälpa dem att undgå att gå upp i vikt.

Tidigare har vi rapporterat att unga flickor börjar röka för att inte gå upp i vikt.

Att svälta sig fungerar naturligtvis inte heller i längden. Att hoppa över frukosten och sedan i skolan mötas av Livsmedelsverkets rekommenderade fettsnåla lunch, gör saken än värre. Även de som äter frukost, men gör det enligt Livsmedelsverkets frukostförslag , som redovisas i den tryckta versionen av artikeln, kommer energimässigt illa rustade för en lång skoldag:

  • En frukt
  • Fil, mjölk eller yoghurt + flingor. Man får förmoda att det ska vara lightversioner av fil, mjölk och yoghurt.
    Sojaprodukter går enligt Livsmedelsverket också bra (läs om soja här).
  • En extra smörgås med nyckelhålsmärkt pålägg om du inte blir mätt.

Dessa lightprodukter och kolhydrater sätter ungdomar som kämpar med vikten i en rävsax. Om de följer dietistens råd kommer kolhydraterna att ställa in kroppen på fettlagring och lightprodukterna gör att de inte har någon chans att stå sig fram till lunchen.

Och lunchen – ja där möts de av mer lightprodukter och mer kolhydrater. När de av myndigheternas råd sätts i detta ekorrhjul, förstår man att de inte ser någon annan väg att möta övervikten än att svälta sig och då ligger det heller inte långt bort att börja röka för att dämpa sockersuget. Ingen har talat om för dem att det finns ett enkelt sätt att få en slank, frisk och stark kropp och att de på den vägen också får energi för att klara av hela dagen. De har inte blivit upplysta om att kroppen blir mätt och glad av riktig mat – LCHF – och att denna mat gör att de slipper det sockersug som följer av lightprodukter, lättmargarin och kolhydrater, vilka gör att de smyger bort till närmaste godiskiosk när suget blir för starkt.

Livsmedelsverket blir med sina kostråd och sin intensiva propaganda för margarin och lightprodukter i skolmaten ansvariga för att våra ungdomar från tidig ålder skolas in på en väg som leder till övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, ADHD, Damp osv. Tyvärr kommer väl de som driver denna kampanj aldrig att ställas till svars för detta, men det är svårt att inte förvånas och förfasas över med vilken cynism dessa livsmedelsindustrins och läkemedelsindustrins handgångna män och kvinnor går till verket.

Det är dags att ansvariga politiker tar från Livsmedelsverket rätten att ge kostråd!

Kommentera