Ny krönikör: Doktor Elisabeth Puur (och se GMO-film!)

22:25, 18 september 2012 in Okategoriserad by cool

Hej,

Jag heter Elisabeth Puur och är en kostintresserad läkare (väl påläst om kost), som ätit LCHF sedan år 2000. Ju fler år som gått, desto tydligare uppfattar jag sambandet mellan förändringarna i sjukdomspanoramat och överviktsproblematiken med våra kostråd.

Jag kan inte tänka mig att återgå till en högkolhydratkost, även om jag aldrig varit fettskrämd. Jag har alltid ätit smör och tycker spontant att industrifett smakar och luktar illa. Kakor bakade med industrifett skulle min näsa och mina smaklökar genast avslöja.

Min sambo sedan 25 år tillbaka avled tyvärr för ett år sedan. Han var livsmedelsingenjör, inom juice och vin samt enolog (allt från druva till vinet vi häller i våra glas), så vi hade ett stort gemensamt intresse i kost och hälsa. Tillsammans lagade vi mängder av härlig lågkolhydratmat, som ibland kunde toppas med ett glas knastertorrt, fylligt och alkoholstarkt vin, rött såväl som vitt.

Jag är övertygad om att västmänniskan äter sig till sjukdom och ohälsa p.g.a. alltför mycket omega6 (främst växtoljor såsom majs-, solros- och sojaolja). Det blir inflammation i kroppen som ökad risk för autoimmuna sjukdomar, det verkar också som att större delen av världens befolkning har vitamin D3-brist, med katastrofala följder för den enskilde individen. Jag kommer att skriva mer om D-vitamin framöver.

En annan glömd sak, enligt min mening är att människan består av kropp och själ (vi har faktiskt ett psyke). “Vi” misshandlar våra psyken å det grövsta, de matas bara med elände eller pseudokändisskap. Detta i kombination med den ödesdigra maten ser jag som orsaker till en katastrofal ökning av psykiska problem av alla de slag och till generell sjukdom. Det skulle kunna bli föremål för en serie inlägg, vem vet …

Det finns mängder av små saker vi alla kan bidra med för att öka välbefinnandet och minska “dåligmåendet”, i vår egen familj, i vår vänskapskrets, i vår stad, i vårt land, i hela världen. Jag tror att än finns tid, jag vill tro det.

Jag hoppas kunna bidra till förståelsen om hur vi fungerar och hur vi skall bära oss åt för att må bättre och hur vi skall kunna förbättra världen, på ett hållbart sätt.

Genmanipulerade organismer

Ett av de största hoten mot den mänskliga rasen är GMO som vid en första anblick kan verka harmlöst, men skenet bedrar. Jag vill slå ett slag för en mycket viktig film som visas gratis t.o.m. lördagen 22 september.

MISSA INTE DEN!

Se trailern nedan och sedan filmen – en film som handlar om Din och Dina barns framtid!

Om inte Du bryr Dig så kommer ingen annan heller att bry sig om Dig eller Dina barn, det är dagens sanning. Då kommer ”ego business” att styra mot en snabb och säker katastrof.

Trailer

Huvudfilmen heter ”Genetic Roulette Movie”,
se den här: http://geneticroulettemovie.com/

GMO

Jag är ingen vän av GMO, genmanipulerade organismer, det må vara djur, majs, soja eller andra grödor. Varje gång jag läser om nya påhitt med syftet att prångla ut värre och värre förändrade, manipulerade om ni vill – ”blivande mat”, så skrämmer det mig.

Särskilt när man motiverar sina konstgjordigheter med ”bot” mot världssvälten. Det är lite av samma resonemang om att vi alla måste bli veganer-vegetarianer för att förhindra överbefolkning och svält.

Det är som bekant endast några få extremt stora och penningstarka företag som sysslar med GE, genetiskt ingenjörsskap. Det är en enormt stor risk att alla dessa konstgjorda växtlikheter med märkliga egenskaper, såsom ogräsmedelstolerans, insektsresistens och nu ”WUE-tolerans” – sprids och beblandas med de traditionella grödorna som växer ute i världen.

Ogräs omöjliga att döda med ogräsmedel finns numera, insekter lika motståndskraftiga mot vanliga insektsgifter tillhör vardagen, på grund av spridning av GM-grödors förändrade genetiska egenskaper. Växter byter också grejor med varandra, precis som bakterier och virus.

Världens växtlighet har utvecklats under miljontals år, den är anpassad till klimat, vattentillgång och jordmån i och på den naturliga växtplatsen.

Varför leker människan Gud och tror att vi kan arbeta tvärt emot naturen, emot evolutionen? Kom ihåg filmen om antibiotikaresistensen.

Förresten, WUE (Water Use Efficiency), är ett mått på växters vattenbehov. Det är inte en växts tolerans för torka, som GM-företagen verkar vilja inbilla oss. Så nu finns det en ännu skum ”uppfinning” som påstås innebära att en genmanipulerad växts vattenbehov minskar och naturligtvis ska vi plantera och odla såna växter överallt. Det låter för bra för att kunna vara sant, det är det säkert också. Det påstås att jordbruket använder 70% av allt extraherat färskvatten idag.

Den dagen närmar sig med stormsteg, när konstgödsel tar slut, en fördel med det är i alla fall att det blir svårare att köpa ingredienser till hemmagjorda terrorbomber.

.
Elisabeth Puur

Filmklipp

Vart är USA på väg? Hur ser det ut om två eller tre generationer?

Hamstrar och grisar blev sterila efter tre generationer, efter att ha ätit genmanipulerad majs respektive soja. Däremot ingen mätbar påverkan på de som åt normal majs respektive soja. Läs mer…

Landets framtid och medborgarnas hälsa är hotad för att ett fåtal bolag skall berika sig.

.