.

Är Sverige

ζ

Dokumentärfilmen som avslöjar ett dödligt maktmissbruk

Filmen handlar om en enskild läkare som söker sanningen om sjukdomars uppkomst och som därför förföljs på ett omänskligt och lagvidrigt sätt – och om hur cancerforskning blockeras och mörkas av forskare, läkare, media och myndigheter (medan ansvariga politiker duckar).

Cancer drabbar idag var tredje svensk och snart varannan. Varje dag får i snitt 177 svenskar sin cancerdiagnos och varje dag dör i snitt mer än 60 medborgare av sin cancer. Många i onödan!

Frågan är hur många som hade kunnat räddats? Dags för folket att vakna innan vi alla får cancer!

Not: År 2014 uppkom det 64 555 nya fall av cancer i Sverige (177 per dag). År 2011 dog 21735 svenskar av cancer i Sverige vilket blir i snitt 60 dödsfall per dag. Cancer utgör idag vår näst största dödsorsak och förväntas öka med 50 %.

dollar-fastkedjadNy kunskap negligeras och naturliga behandlingsmetoder (utan biverkningar) som konkurrerar med skolmedicinens cancerläkemedel blockeras och mörkas medvetet – av våra egna läkare och tjänstemän. Och ansvariga politiker bryr sig inte. En film om ett myndighetsmissbruk som kommer att få skandalen med Macchiarinis åtta patienter att blekna – då vi nu pratar om 65.000 nya patienter varje år i Sverige.

”Läkaren som vägrade ge upp” är en av vår tids viktigaste dokumentärfilmer som hade en bejublad premiär i Stockholm 24 maj 2016 – om en ”häxjakt” på den läkare som hotar läkemedelsindustrins monopol på cancer. En gripande och spännande film som fungerar som en ögonöppnare för många. Cancer har blivit rå business på din bekostnad och inget får störa ”business as usual”.

VoF_kepsFöreställningen 2 juni var fullsatt i Göteborg och ett (mindre) störande inslag var en liten grupp ungdomar från VoF som inte hade vett nog att uppföra sig när filmen visades. De störde stundtals med olika ljud och skrattade t.ex. på fel ställe. Oförskämt mot de som kommit för att se filmen.

VoF är en förening som aktivt stöder läkemedelsindustrin monopol på bland annat cancer och de bekämpar med alla till buds stående medel allt som utmanar detta monopol. De hade skämmigt nog T-shirts med texten VoF på sig den 2 juni. VoF:are lyste däremot med sin frånvaro den 16 juni och det kan vara klokt. Risken är annars stor att de lär sig nytt som riskerar att rubba deras världsbild. Filmen kan ju inte sakligt bestridas.

VoF predikar att man ska vara skeptisk medan de själva okritiskt sväljer all propaganda från läkemedelsindustrin med hull och hår – ett fenomen som kallas kognitiv dissonans (de lurar sig själva). Signifikant är att de aldrig kritiserar läkemedelsindustrin, vacciner eller läkemedel. De jagar även kolloidalt silver och andra kosttillskott som verkar effektivt mot kroniska sjukdomar (som cancer).

blod-mod-och-envishet

Klicka för att läsa mer

Bägge föreställningarna, 2 juni och 16 juni, avslutades med stående applåder. Efter föreställningarna signerade doktor Erik Enby sin bok ”Blod, mod och envishet: på spaning efter sjukdomarnas väsen”. En gripande och avslöjande bok om hur cancerutvecklingen främjas av våra läkare, professorer, våra egna myndighetstjänstemän och av media (inklusive public service). Ytterst ansvariga är våra folkvalda politiker som inte bryr sig.

Vill de att vi alla ska drabbas av cancer?

Om du tycker det är OK av snart varannan svensk får cancer så behöver du inte läsa boken eller se filmen. Men om du tycker att man ska använda den kunskap och de erfarenheter som redan finns för att vända på utvecklingen och minska på antalet cancerfall – så är boken och filmen något för dig.

Ett nytt tillfälle att se filmen i Göteborg lär komma till hösten. Den kommer också att visas på många fler ställen i Sverige efter sommaren.

Många kommer att bli förvånade och knappt tro att detta utspelar sig i Sverige i modern tid – i ett land som går anspråk på att vara en modern öppen demokrati och en rättsstat. Många som drabbats av cancer kommer att bli förbannade då de inser att de förnekats den bästa vården.

Kejsarens-nya-kläder-H-C-AndersenLite som i ”Kejsarens nya kläder” där det i filmen klart framgår hur nakna på sakliga argument cancerindustrins företrädare och lobbyister är när de ställs till svars. Även när det gäller kompetens hos ledande auktoriteter inom vården och myndigheter blottläggs stora brister.

Om INTE ansvarig sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) agerar mot detta uppenbara myndighetsmissbruk (och mot public service) så förtjänar inte regeringen folkets förtroende i nästa val. OM hälften av alla cancerpatienter hade kunnat räddats så orsakar denna politiska tafatthet 30 onödiga dödsfall VARJE DAG (!) – som därtill föregåtts av ett stort onödigt mänskligt lidande. Därtill en stor belastning på vården och på samhällsekonomin.

Astrid Lindgren - när männsikor med makt slutar lyssna på folket

ζ

En recension efter premiären i Stockholm 24 maj 2016

Käre Börje!

Jag måste bara säga det igen: jag är oerhört, oerhört, oerhört imponerad av dig och ditt team!!! Filmen ni gjort är ett mästerverk, alla inblandade kan vara – med största möjliga rätta – stolta över sitt bidrag!

Jag bugar djupt, du är verkligen dokumentärfilmens Orson Welles – noga, saklig, dramaturgiskt korrekt, men samtidigt tillspetsad, dramatisk och spännande!

Det är en ära att fått vara med vid denna premiär och att få tagit del av Eriks fantastiska liv, glädjen och sorger – jag hoppas att han till slut kan ges den plats han förtjänar.

ζ

Om Public Service ämnar uppfylla sitt avtal med staten så kommer filmen i sin helhet att visas på TV framöver – då det ligger i folkets intresse och då de ska verka för en opartisk, allsidig och saklig belysning av viktiga samhällsfrågor.