God Jul och Gott Nytt År!

.

God Jul

.
ζ
.

Carita Henriksson.
Ordförande
Alingsås Diabetesförening

.
God Jul och ett Gott Nytt År!

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Le Touron d'Alicante
Le Touron d’Alicante

Som vanligt firar vi julen i Spanien och här har vi lyckats att skapa lite julstämning. Här är det varmt och skönt på dagarna och vi njuter av värmen. På marknaderna hittar man ett överflöd av underbara grönsaker och olika frukter.

Till julen frossar spanjorerna i sin berömda Turrone, en produkt som görs av mandel, ägg och massor av socker. Det är lite svårt  för oss som i vanliga fall inte möts av sötsaker i den spanska vardagen förstå detta frosseri i socker. Men även vi i Sverige har ju vissa frosserier som jultradition.

Den spanska julmaten består mycket av fisk och skaldjur som äts sent på julaftonens kväll. Vi firar ju lite annorlunda, hos oss får ju barnen julklappar på julaftonen här får barnen vänta till Heliga tre konungars dag som vi kallar Trettondagen.

Den spanska julen kulminerar just den helgen med julsånger överallt och karnevalståg i de större orterna.

Costa BiancaHär finns allt man behöver och framförallt kan nämnas de goda spanska äggen och deras bacon är bättre än det svenska om jag får säga vad jag tycker. Blomkålen är god och dessutom är den billig, oliverna är underbara.

Utbudet av fisk är också helt otroligt, i år har jag använt sardiner istället för strömming, vilket gick mycket bra.

Som ni alla förstår har vi det underbart här på Costa Blanca.

God Jul och njut av helgen och era vänner!

Carita Henriksson

Ordförande Alingsås Diabetesförening
DiOS bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/dios
DiOS hemsida ... www.dios.bz
DiOS på Facebook ... klicka här

ζ

Bästa julklappen - testa

PS.

Visste du att det finns mer än 100.000 svenskar som är diabetiker utan att veta om det. De går omkring med ett alltför högt blodsocker som utan att de märker det allvarligt skadar organ som nerver, kärl, hjärta, ögon m.m. Om man är i riskzonen bör man testa sitt blodsocker.

Med tanke på att mortaliteten i diabetes kan mäta sig med cancer är det något som måste tas på största allvar. Obehandlad diabetes är livsfarligt!

 • 100 000 svenskar har typ 2-diabetes – utan att veta om det … klicka här
 • Studie: Diabetes har samma mortalitet som cancer … klicka här

Läs även

 • Checka din hälsa – Ögonbottenfotografering … klicka här

Man kan förebygga t.ex. gula fläcken förändringar (som skadar det skarpa seendet hos cirka en halv miljon svenskar. främst diabetiker) genom en lågkolhydratkost som ger ett lågt och stabilt blodsocker kombinerat med väl balanserade tillskott av god kvalitet.

 • Konsumentjämförelse – ögontillskott … klicka här
 • JULKLAPPSTIPS: ”3 in 1” som mer än 300.000 svenskar skulle uppskatta … klicka här

ζ

Medlemsavgift för 2016

Vårt arbete är nu viktigare än någonsin och vi hoppas att just du vill vara delaktig i denna kamp. Kom därför ihåg att förnya ditt medlemskap och betala in avgiften för 2016 så snart som möjligt.

BankgiroObs. att inga inbetalningskort skickas ut för e-medlemskap (utan papperstidning), Betalning för ett e-medlemskap sker enkelt genom att betala in 150 kronor på bankgiro 346-2769

Bankgiro 346-2769 (Alingsås diabetesförening)

Obs. glöm inte att ange namn och adress på inbetalningskort (och vid internetbetalning).

blyertspennaNy medlem? Då behöver du i tillägg fylla i ett formulär med namn och adress  … klicka här

Obs. att anslutning till lokal diabetesförening har lokala villkor. Anslutning till t.ex. Storstockholms Diabetesförening (annat pris och med tidning), sker via föreningens egna hemsida  … www.ssdf.nu

ζ

Diabetesorganisationen i Sverige (DiOS)

DiOS-29-septEnsam är inte stark och därför behöver vi organisera oss. Man kan starta en ny organisation (vilket tar tid), eller se om det finns någon med sunda värderingar och med rätt inriktning. DiOS är en organisation som stöder både de som föredrar traditionell diabetesbehandling och de som väljer kostbehandling för att vill minimera

Den 31 maj 2010 skapades en alternativ nationell diabetesorganisation med namnet DiOS (”Diabetesorganisationen i Sverige”), som redan påbörjat arbetet med förebygga diabetes och med att stödja diabetiker så att de kan upprätthålla en bra livskvalité. Det som krävs är ett medlemskap.

Genom att ta fighten mot diabetes så tar vi också fighten mot fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar.

Trycket på sjukvården skulle minska markant om vi hanterade diabetes på ett bättre sätt än idag – om vi använder de kunskaper och erfarenheter vi redan har – som att lågkolhydratkost minskar risken för följdsjukdomar för diabetiker (enligt Socialstyrelsens egna utredningar).

ALLA hushåll är välkomna – då vi alla är betjänta av att folkhälsan utvecklas på ett positivt sätt.
.

broschyrbild-kostbehandling-av-diabetesObs. Om medlemskap önskas i lokal förening,
se respektive diabetesförening för aktuell
medlemsavgift och villkor för 2016.

Ett svar på ”God Jul och Gott Nytt År!”

 1. Team Kostdemokrati önskar också alla besökare och medlemmar en riktigt

  God Jul och ett Gott Nytt År.

  År 2016 blir sannolikt mer händelserik än tidigare år och det är allas vårt jobb och ansvar att lotsa utvecklingen rätt.

  ”The only thing necessary for the triumph
  of evil – is for good men to do nothing.”

  Edmund Burke (1729 – 1797)

  Det enda som krävs för att ondskan ska segra
  är att rättfärdiga medborgare gör ingenting.

Kommentera