Glad Påsk önskar jag er alla!

ζ

.
ζ
.

Glad Påsk önskar jag er alla!

Njut av påskäggen och känn att det verkligen är lyxigt att vi har så många goda rätter som vi kan laga med dessa. Vi skall njuta av såväl omelett som kokta ägg och sill i olika former.

Jag läste i senaste LCHF tidningen om hur hönsen har det och det är ju faktiskt så att burhönsen har det bäst.  Jag har också läst att surdegsbröd lär vara bra för blodsocker kurvan, detta läste jag i Leva med Diabetes, en annan bra tidning. Men som jag ser det bör man nog hålla sig borta från bröd för det påverkar ju sockerbalansen. Tyvärr har ju inte alla ännu insett hur mycket kolhydraterna påverkar blodsockret för diabetikerna och alla andra.

Eftersom jag vid ett par tillfällen haft förmånen att lyssna till bra föredrag om kostens betydelse har jag försökt att följa de råden och för mig har det bara varit positivt. Men fortfarande skräms många av okunskapen som råder om hur vi bör äta.

Tallriksmodellen är ju inte den enda rekommenderade kostmodellen. Naturligtvis skall var och en välja det som passar bäst för den individen. Men vill man må så bra så länge som möjligt bör man nog tänka till vad man sätter i sig!

Njut nu av dess dagar som ligger framför oss, ägg och sill i all enkelhet kan bli en riktig fest!

.
Carita Henriksson
Ordförande Alingsås Diabetesförening

ζ

Kommentera