En lyckad dag!

.

.

Apropå vår föreläsning i Alingsås 29/9 (flyer)

Lördagen var en lyckad dag! Varför detta uttalande?

Jo, vår diabetesförening hade bjudit in Frank Nilsson till föredrag om kostens betydelse för vår hälsa.

Denne man har flera gånger tidigare fascinerat mig på olika sätt, naturligtvis för den kunskap han förmedlar, som lärare, men framför allt för det sätt han förmedlar det. Då jag själv har ett förflutet som lärare njuter jag totalt av hans presentationsteknik.

Många av de som lyssnade idag ställde intressanta frågor som gjorde att nya aspekter belystes, många sade sig fått något att tänka på och fler anmälde sig till studiecirklar till Studiefrämjandet som var representerade på plats och som tog upp intresseanmälningar.

Eftersom jag har förmånen att få vara ordförande för vår lokala diabetesförening, har jag all anledning att vara nöjd. Våra medlemmar fick information om ett nog så viktigt ämne och kan nu själva välja att använda sina nya kunskaper och av de som inte var medlemmar tog några beslutet att gå in i vår förening.

Vår förening har som viktigaste uppgift att sprida information till såväl medlemmar som allmänhet om hur det är att leva med diabetes och hur man själv kan påverka sin livssituation.

Detta mål tycker jag nog att vi levt upp till under lördagen och det enda jag kan tycka är, varför kom det inte fler? Men man får väl vara nöjd med två föreläsningar och så många intresserade och det var ju mycket som lockade runt om i samhället.

Men visst känns det behagligt med att vi lyckade genomföra denna satsning och nu får vi se vad som händer med våra studiecirklar.

Min egen hälso- och viktresa.

Efter att ha lyssnat på Frank Nilssons föreläsning i Högsäter i Dalsland hösten 2011 beslöt jag mig för att ändra kosten enligt Franks råd, helt enkelt att äta riktig mat och utesluta skräpmat.

Sedan dess har jag gått ner 24 kg vilket har gett mycket positiv respons från mina vänner och själv mår jag mycket bättre. Roligt att kunna köpa nya kläder i mindre storlekar, har gått ifrån storlek 48 till 42. Detta har skett utan någon större ansträngning och matkontot har inte heller blivit dyrare.

Också en praktisk kost för att man inte behöver äta stup i kvarten (man håller sig mätt länge på riktig mat). Jag äter när jag är hungrig eller när tillfälle erbjuds. Om jag skulle vara upptagen och behöva hoppa över t.ex. lunchen så klarar jag det bra utan att bli alltför hungrig. Men man måste äta sig mätt när man äter, annars kan kroppen tro att det är svält och gå ner på sparlåga. Då försämras även immunförsvaret och det är inte bra.  Att svälta är således ej att rekommendera.

Jag upplever nog att jag äter godare idag än vad jag gjorde tidigare, och sist men inte minst så mår jag bra idag och förebygger framtida ohälsa. Bara genom att äta mig mätt på underbart god och naturlig mat.

.
Carita Henriksson

Ordförande Alingsås Diabetesförening
Diabetesorganisationen i Sverige (DiOS)

Ett svar på ”En lyckad dag!”

 1. En åhörare har kommenterat föreläsning på facebook:

  – – –

  Vilken kunskap! Tack Frank för en mycket intressant och givande föreläsning igår. Så värdefulla och välgrundade rekommendationer, kostråd etc – verkligen för ALLA.

  Tänk om alla diabetiker och fler av oss ”friska” som nu ovetandes äter oss mot ohälsa och sjukdom också hade lyssnat – vilka hälsovinster!
  .
  Tack också Leif för inbjudan och alla klargörande kommentarer på plats!
  🙂

  – – –

  Det gläder oss att det vi gör uppskattas. Ett par stannade andra föreläsningen också, ville höra det en gång till.

Kommentera