25 timmar på ett dygn.

Nästan hela mitt vuxna liv har jag försökt att sträcka ut dygnet så att det åtminstone blir 25 timmar. Men jag måste nog erkänna att jag misslyckats med den ambitionen.

Nu läste jag att en kommun i 08-området har betalt lön till sina anställda för 25 timmar per dag. Visserligen har visst någon revision slagit larm, men hur lyckades de få ut så många timmar?

Varför vill jag då ha så många timmar? Helt enkelt det är så mycket jag vill få gjort!

Familjeliv med mat, sömn och annat behöver tid, men det är också behövligt för föreningsliv. Varje vecka många kontakter som behöver tas, nya människor man lär känna som berikar livet osv.

Vår förening är ju en diabetesförening med målsättning att ge våra medlemmar information om olika behandlingsmetoder och visa på olika alternativ. Sedan vi började få kunskap om fler kostalternativ än tallriksmodellen har intresset från våra medlemmar ökat.

Många frågar idag var de kan få information och själv måste jag bli duktigare i detta ämne.

Allt startade ju när vi hade ett möte med Lars-Erik Litsfeldt i Alingsås och intresset väcktes och många sade att de aldrig ätit så gott förr. Sedan hade vi ett möte med Frank Nilsson och däremellan hade vi tipsat många om LCHF kosten.

Frank inspirerade många och jag har hört att det bildats studiecirklar i detta ämne, och även här berättar man om bättre värden osv. Utan att överdriva så känns det som om en matrevolution är på gång. Det är så mycket jag skulle vilja göra, men min tid är tyvärr begränsad.

Den 19 oktober skall vi åka till Steneby i Dalsland och där få lyssna på ett föredrag om hur diabetesvården ser ut i Dalsland, säkert kommer flera av de som hörde Frank Nilsson i Färgelanda och det kommer att bli intressant att få höra deras erfarenheter.

Det är ett stimulerande liv jag lever och det känns som en stor förmån att få träffa nya och gamla medlemmar som fått guldkant på tillvaron genom att ta egna beslut om vad de skall inta för måltider.

Carita
Ordförande Alingsås Diabetesförening (
www.alingsasdf.org),
medlem i nya Diabetesorganisationen i Sverige (DiOS)

Kommentera