Ljuger Livsmedelsverket?

00:31, 23 oktober 2012 in Okategoriserad by Debatt

 

Klicka på bilden för att läsa!
Livsmedelsverkets tjänstemän står för ”sanningen”, den ”rätta läran” (och alla andra, inkl. DN, ljuger)?

Kostdoktorn

Är alla experter överens om att smör och mättat fett är farligt? Nej självklart inte, det vet alla som följt debatten på senare år.

Men när en representant för Livsmedelsverket nyligen debatterade varför skolbarn bara får äta lättprodukter var hon tvärsäker. Hon påstod att forskare och experter var överens om att smör var farligt och de som påstod något annat var lögnare. Det sade hon i såväl P1 som i Nyhetsmorgon på TV4.

DN synar bluffen. Det är tveksamt om mättat fett över huvud taget har någon negativ effekt på hälsan, skriver deras vetenskapsredaktör Karin Bojs.

Är DN också lögnare?

Läs mer … Kostdoktorn … Ljuger DN också enligt Livsmedelsverket?

Läs gärna också … Fettsnåla råd misslyckas återigen fullständigt

Sannolikt avbröts studien för att ohälsan ÖKAR med fettsnål mat. Riktig mat är ett hot mot industriella intressen, dels är det omöjligt att bli rik på att sälja riktig mat och friska människor konsumerar ju mindre läkemedel. Så studier som visar att riktiga mat är bäst för hälsan, de avbryts, de hamnar i papperskorgen och delresultat behöver inte redovisas.

Women’s Health Initiative

50,000 amerikanska kvinnor följdes i den under 8 år. Studien kostade över en halv miljard dollar och är den överlägset största liknande studie som någonsin gjorts.

Någon nytta av att äta fettsnålt i åtta år kunde man inte se. Inte mindre hjärtsjukdom. Inte mindre cancer. Den fettsnåla gruppen hade visserligen 0,4 kg lägre vikt efter åtta år (4 gram ned i månaden!!), men då hade de även motionerat mer och ätit mer fibrer, fullkorn och grönsaker. Gissningsvis även mindre socker även om det inte framgår av studien.

Märkligt att WHI-studien slutfördes (kanske för dyrt att stoppa, eller också förstod de inte resultatet förrän det var för sent). Läs bortförklaringarna till varför studien inte gav det resultat som industrin ville få fram … Surt sa räven.

Kommentar

Livsmedelsverkets tallriksmodell är en extrem högkolhydratkost – en experimentkost vi aldrig tidigare ätit och som vi nu börjar se resultatet av.

RESULTAT. Magsjukdomar ökar epidemiskt. Diabetes har trefaldigats och fetma fördubblats sedan nyckelhålsmärkningen kom 1989 (på bara drygt 20 år)!

Ett mycket tydligt och talande resultat!

En hörnsten i Livsmedelsverkets kostråd är att mättat fett skall understiga tio energiprocent. Ta bort denna förutsättning och hela modellen faller som ett korthus.

Denna hörnsten är ett påhitt av en kostnovis, en arbetsmarknadsjournalist och vegetarian i USA vid namn Nick Mottern, för trettiofem år sedan. Det fanns ingen vetenskap då och det finns inte heller idag, som styrker att mättat fett ska understiga 10 energiprocent (bara ett PÅHITT). Tvärtom ökar ohälsan och vikten om vi äter för lite naturligt fett.

Läs mer … Mättat fett

Denna påhittade siffra har Livsmedelsverket upphöjt till den enda rätta (snacka om religion) och därför skall barn, sjuka och äldre påtvingas ohälsosamma margariner (industriellt processade fetter). HELSJUKT!

Kan ingen ansvarig politiker stoppa den terror som ett 40-tal tjänstemän tillåts bedriva på Livsmedelsverket?

Läs mer… Slutsats – Livsmedelsverket bör snarast befrias från uppdraget att utfärda kostrekommendationer.

Läs även … Dagens Medicin … Livsmedelsverket bör omedelbart sluta med kostråd till allmänheten!

.
Team KOSTDEMOKRATI

PS. Även på sin sida ”Frågor och svar om LCHF” bluffar de. Vi har synat bluffen och krävt att Livsmedelsverket skall hålla sig till sanningen, vilket de som myndighet är skyldiga att göra. Men dess tjänstemän verkar ha någon slags immunitet och kan utan påföljd bryta mot grundlagen.

Konsekvenserna av detta negligerande av lag och sanning får fruktansvärda mänskliga och samhälleliga konsekvenser. Men ansvariga verkar inte bry sig.

För att underlätta för Livsmedelsverket, som själva verkar sakna kunskaper om fysiologi, biokemi och hormonlära, så har vi upprättat en korrekt version version av ”Frågor och svar om LCHF”. Vi har också begärt att Livsmedelsverket rättar sin version så att den blir i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Grundlagen: Kungörelse (1974:152) om beslutad ny regeringsform (källa: LAGEN.NU)

1 kap. Statsskickets grunder

9 § Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter ska i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iaktta saklighet och opartiskhet. Lag (2010:1408).

Med ”saklighet och opartiskhet” menas att de skall tala sanning och inte hävda att påhitt är vetenskap, och sedan använda det som argument för att påtvinga alla barn kemiska margariner.

Hur tänker tjänstemännen på Livsmedelsverket?