Ljuger Livsmedelsverket?

 

Klicka på bilden för att läsa!
Livsmedelsverkets tjänstemän står för ”sanningen”, den ”rätta läran” (och alla andra, inkl. DN, ljuger)?

Kostdoktorn

Är alla experter överens om att smör och mättat fett är farligt? Nej självklart inte, det vet alla som följt debatten på senare år.

Men när en representant för Livsmedelsverket nyligen debatterade varför skolbarn bara får äta lättprodukter var hon tvärsäker. Hon påstod att forskare och experter var överens om att smör var farligt och de som påstod något annat var lögnare. Det sade hon i såväl P1 som i Nyhetsmorgon på TV4.

DN synar bluffen. Det är tveksamt om mättat fett över huvud taget har någon negativ effekt på hälsan, skriver deras vetenskapsredaktör Karin Bojs.

Är DN också lögnare?

Läs mer … Kostdoktorn … Ljuger DN också enligt Livsmedelsverket?

Läs gärna också … Fettsnåla råd misslyckas återigen fullständigt

Sannolikt avbröts studien för att ohälsan ÖKAR med fettsnål mat. Riktig mat är ett hot mot industriella intressen, dels är det omöjligt att bli rik på att sälja riktig mat och friska människor konsumerar ju mindre läkemedel. Så studier som visar att riktiga mat är bäst för hälsan, de avbryts, de hamnar i papperskorgen och delresultat behöver inte redovisas.

Women’s Health Initiative

50,000 amerikanska kvinnor följdes i den under 8 år. Studien kostade över en halv miljard dollar och är den överlägset största liknande studie som någonsin gjorts.

Någon nytta av att äta fettsnålt i åtta år kunde man inte se. Inte mindre hjärtsjukdom. Inte mindre cancer. Den fettsnåla gruppen hade visserligen 0,4 kg lägre vikt efter åtta år (4 gram ned i månaden!!), men då hade de även motionerat mer och ätit mer fibrer, fullkorn och grönsaker. Gissningsvis även mindre socker även om det inte framgår av studien.

Märkligt att WHI-studien slutfördes (kanske för dyrt att stoppa, eller också förstod de inte resultatet förrän det var för sent). Läs bortförklaringarna till varför studien inte gav det resultat som industrin ville få fram … Surt sa räven.

Kommentar

Livsmedelsverkets tallriksmodell är en extrem högkolhydratkost – en experimentkost vi aldrig tidigare ätit och som vi nu börjar se resultatet av.

RESULTAT. Magsjukdomar ökar epidemiskt. Diabetes har trefaldigats och fetma fördubblats sedan nyckelhålsmärkningen kom 1989 (på bara drygt 20 år)!

Ett mycket tydligt och talande resultat!

En hörnsten i Livsmedelsverkets kostråd är att mättat fett skall understiga tio energiprocent. Ta bort denna förutsättning och hela modellen faller som ett korthus.

Denna hörnsten är ett påhitt av en kostnovis, en arbetsmarknadsjournalist och vegetarian i USA vid namn Nick Mottern, för trettiofem år sedan. Det fanns ingen vetenskap då och det finns inte heller idag, som styrker att mättat fett ska understiga 10 energiprocent (bara ett PÅHITT). Tvärtom ökar ohälsan och vikten om vi äter för lite naturligt fett.

Läs mer … Mättat fett

Denna påhittade siffra har Livsmedelsverket upphöjt till den enda rätta (snacka om religion) och därför skall barn, sjuka och äldre påtvingas ohälsosamma margariner (industriellt processade fetter). HELSJUKT!

Kan ingen ansvarig politiker stoppa den terror som ett 40-tal tjänstemän tillåts bedriva på Livsmedelsverket?

Läs mer… Slutsats – Livsmedelsverket bör snarast befrias från uppdraget att utfärda kostrekommendationer.

Läs även … Dagens Medicin … Livsmedelsverket bör omedelbart sluta med kostråd till allmänheten!

.
Team KOSTDEMOKRATI

PS. Även på sin sida ”Frågor och svar om LCHF” bluffar de. Vi har synat bluffen och krävt att Livsmedelsverket skall hålla sig till sanningen, vilket de som myndighet är skyldiga att göra. Men dess tjänstemän verkar ha någon slags immunitet och kan utan påföljd bryta mot grundlagen.

Konsekvenserna av detta negligerande av lag och sanning får fruktansvärda mänskliga och samhälleliga konsekvenser. Men ansvariga verkar inte bry sig.

För att underlätta för Livsmedelsverket, som själva verkar sakna kunskaper om fysiologi, biokemi och hormonlära, så har vi upprättat en korrekt version version av ”Frågor och svar om LCHF”. Vi har också begärt att Livsmedelsverket rättar sin version så att den blir i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Grundlagen: Kungörelse (1974:152) om beslutad ny regeringsform (källa: LAGEN.NU)

1 kap. Statsskickets grunder

9 § Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter ska i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iaktta saklighet och opartiskhet. Lag (2010:1408).

Med ”saklighet och opartiskhet” menas att de skall tala sanning och inte hävda att påhitt är vetenskap, och sedan använda det som argument för att påtvinga alla barn kemiska margariner.

Hur tänker tjänstemännen på Livsmedelsverket?

Ett svar på ”Ljuger Livsmedelsverket?”

 1. Jag skickade ett email (se nedan) till Karin Boys med anledning av hennes utmärkta artikel i DN i söndags med rubriken ”Tveksam hälsovinst skippa smör” och Karin Boys har tackat för informationen.

  Hej Karin!

  Läste med glädje din artikel i DN i söndags.

  Det är intressant att Livsmedelsverkets Irene Mattison var andreförfattare på en artikel i Cancer Causes Control 2002 där man i Malmö kost cancerstudien visade att det enda fettet av alla som var skadligt var omega-6-fetter. Mer än 20 g omega-6 per dag visade sig ge ökad risk för bröstcancer hos kvinnor i menopaus. Inga andra fetter var skadliga.


  Irene Mattisson, nutritionsepidemiolog, Livsmedelsverket

  Nu sitter samma Irene Mattisson 10 år senare på Livsmedelsverket och propagerar för att våra barn ska äta mer omega-6-fetter. Med tanke på att kvinnor i menopaus har låga östrogennivåer och våra barn har låga östrogennivåer ser jag det som olyckligt att Livsmedelsverket inte tar till vara på sin personals kunskaper om omega-6-fetter. Eller vill Livsmedelsverket att våra barn ska få bröstcancer tidigt i livet?

  Transplantationskirurger har alltid rekommenderat att patienter med en transplantation ska äta mycket omega-6 som minskar immunförsvaret för att minska avstötningsrisken för transplantatet. Men kirurgerna var och är fullt medvetna att omega-6 orsakar cancer. Men det är något som händer efter flera år, alla överlever inte så länge efter transplantationen och alla får inte cancer. Så det är ett problem som man tar tag i om det dyker upp efter 5, 10 eller 20 år. Men kunskapen finns inom medicinen men tydligen inte inom Livsmedelsverket som rekommenderar att våra barn ska äta cancerframkallande omega-6 i skolan.

  Vidare kan man ha från 5 kg till mer än 400 kg fett hos en enda människa utan att individen dör av fettförgiftning. Alla däggdjur har ungefär samma fettsammansättning med knappt 50 % mättat fett, knappt 50% enkelomättat fett och resten, omkring 5 %, som fleromättat fett. Detta beror på att animaliskt fett måste ha samma smälttemperatur för att fungera vid 37ºC. Därför har fisk, som lever i kallt vatten mycket mer fleromättat fett och kokosnötter som lever i ett tropiskt klimat 92 % mättat fett. Smälttemperaturen måste vara rätt för att fettet ska fungera i organismen.

  Transfetter skriker Livsmedelsverket om.
  Industriella transfetter är giftiga för oss medan transfetter från framför allt nötboskap är bra för oss De kallas också för CLA (Conjugated Linoleic Acid) och säljs som dyra kosttillskott.

  Sedan har vi diabetes- och fetmaepidemierna beroende på felaktig kost efter McGovern-kommitténs i USA beslut 1977 att fett är farligt och därför måste ersättas med annan energikälla, med kolhydrater. Se en fin liten kortfilm: http://www.youtube.com/watch?v=v8WA5wcaHp4

  Sedan kom syntetiska insuliner på 1980-talet samtidigt som man döpte om sockersjuka till diabetes och kunde rekommendera patienterna med diabetes att äta obegränsat med kolhydrater, ”det finns ju insulin i obegränsade mängder”.

  Sedan kom Livsmedelsverkets ”Nyckelhål” 1989 och därefter har diabetes trefaldigats och övervikt fördubblats. Patienterna med diabetes drabbades av ”naturalförloppet”

  Alla kliar sig i huvudet och rekommenderar ät mindre och kuta mer. Man har alltid sagt att en promenad före maten ökar aptiten. Varför ska man då röra sig mer för att gå ned i vikt? Logikfel hos våra stora experter.

  Att sedan äta mindre leder bara till undernäring och svält inte heller bra och kroppen kommer förr eller senare att tvinga den svältande att äta mera för att undvika svältdöden. Och då går man upp igen, Jojo-bantning brukar det kallas. Logikfel hos våra stora experter.

  Alla viktminsningsmetoder utan undantag är baserade på en minskning av kolhydraterna, det må vara en Livsmedelsverkets svältkost om 600 kcal med 50 E% kolhydrater eller en LCHF-kost med 12 E% kolhydrater och 2 500 kcal. Båda metoderna ger lika stor viktnedgång, båda kosterna innehåller 75 g kolhydrater. Den första kosten ger ständig hunger, den andra är man mätt på.

  Båda kosterna kan man äta tills man dör, med svältkosten tar det oftast mindre än ett år, medan LCHF-kosten räcker alla decennier man har kvar tills man dör av ålderdom.


  Carl von Linné

  LCHF beskrevs första gången 1732 av vår store vetenskapsman Carl von Linné i hans lappländska resa, SBU beskrev 2010 att Livsmedelsverkets kost helt saknade vetenskaplig grund. Socialstyrelsen beslöt den 16 januari 2012 att en lågkolhydratkost är i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet vid behandling av patienter med diabetes och övervikt.

  Så den inom vården som inte rekommenderar LCHF till patienter med diabetes och/eller övervikt bryter mot Patientsäkerhetslagens 6 kapitel 1 §! Till och med Socialstyrelsen gör det i sin skrift ”Kost vid diabetes”.

  Vänligen
  Björn Hammarskjöld
  F.d. överläkare i pediatrik
  Filosofie licentiat i biokemi
  Oberoende nutritionsvetenskapsman.

Kommentera