”Fetmakirurgi minskar risken för åldersdiabetes”

.
↓ ↓
.

Solskenshistorier om viktoperationer i media

Citat DN:

Fetmakirurgi minskar risken att få åldersdiabetes med mer än 80 procent. Det visar svenska forskare för första gången i en stor studie. Resultatet kan få stor betydelse för vem som får chansen till operation.

– Vi blev själva förvånade över att ingreppet ger ett sånt kraftfullt och långvarigt skydd mot åldersdiabetes, säger Lars Sjöström, professor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

I studien jämfördes drygt 1 600 personer som gjort en övervikts­operation med en kontrollgrupp med över 1 700 lika överviktiga personer, som bara fick sedvanliga kost- och motionsråd. Alla var friska och hade ett BMI från 34 och uppåt.

Efter 15 år hade 392 personer i kontrollgruppen insjuknat i åldersdiabetes, jämfört med 110 personer som fått kirurgi.

– Det betyder att 38 procent av kontrollpersonerna fick åldersdiabetes jämfört med 13 procent bland de opererade. Det visar att det går att förebygga sjukdomen med kirurgi, säger Lars Sjöström.

Deltagarna ingår i den så kallade SOS-studien, som följer närmare 2 000 svenskar som har fått sin magsäck förminskad för 12–25 år sedan. Forskarna har tidigare visat att kirurgin minskar risken för tidig död, hjärtinfarkt och stroke med mellan 30 till 40 procent.

Läs mer … DNDAGENS MEDICIN

Kommentar

DN´s artikel bör betraktas som förtäckt reklam för Gastric Bypass (en av vår tids största medicinska skandaler). Anna Bratt på DN har tagit ställning och slår ett slag för GBP. DN´s  läsare får en onyanserad bild och kan förledas till ett livsavgörande beslut som de sedan djupt ångrar.

Läs själv …. Fetmakirurgi minskar risken för åldersdiabetes

Innan operation får patienterna försöka svälta sig ner i vikt, vilket vi vet inte fungerar sedan minst 150 år tillbaka, sedan William Banting skrev och publicerade sitt manifest.

Läs varför svältmetoder inte fungerar här…

Men vården låtsas som om det regnar och fortsätter använda svältmetoder som inte fungerar. Ett säkert sätt att lotsa patienterna till operationsbordet.

SOS-studien

SOS-studie verkar har evigt liv. Den studien handlar till 13 % om Gastric Bypass och till 87 % om Gastric Banding (en band runt magsäcken). Att använda SOS-studien som stöd för GBP är således oseriöst.

Läs mer … SOS-studien (läs t.ex. hur man matematiskt blåser upp 1,4 % till 28 %).

Gastric Bypass är en mycket brutal metod där 80 – 90 % av magsäcken, hela tolvfingertarmen och del av tunntarmen skärs sönder och kopplas om. Läs om vad en operation egentligen innebär och varför diabetes ”försvinner”.

Läs mer om Gastric Bypass – Oskuret är bäst!

Läs mer om erfarenheter här…  och här…

Läs mer om – Hur kan fetmaoperation bota diabetes på bara ett par dagar?

Ytterst få genomgår en GBP-operation utan svåra biverkningar, men det kan dröja fem till tio år innan de uppkommer. För en del kommer de dock direkt (se nedan).

.
Facebookgrupp – Gastric Bypass

facebook-gruppen för dem som genomgått en Gastric Bypass (och de som funderar på det) uppvisas en helt annan bild än den glättade som DN bjuder sina läsare på. Sannolikt mår ingen riktigt bra tio år efter en GBP-operation.

Den ena historien efter den andra berättar om fruktansvärda konsekvenser och ofta blir patienterna efter operation lämnade åt sitt öde, de får klara sig själva bäst de kan. Det finns ingen bra bot för de konsekvenser som blir resultatet efter att magen och tarmarna är sönderskurna och omkopplade. Kunskapsnivån inom vården är också låg när det gäller konsekvenser av viktoperationer, det verkar vara något man inte gärna talar högt om.

Hur botar man patienter som inte kan äta längre, som har ständig värk, som sakta svälter ihjäl, vars livskvalité ligger i ruiner på grund av vårdens ingrepp?

Ett syfte med facebookgruppen är att ge redan GBP-opererade (ca 40.000 i Sverige) den hjälp de inte får av vården och hopp om ett bättre liv. För de flesta är det möjligt att hitta en livsstil som fungerar bättre, som minimerar biverkningarna. Men det är inte lätt att hantera det som vården ställt till med (av ren dumhet).

Ett fåtal ”lyckade” operationer uppväger inte de problem som vården skapar för alla de andra. Och nu skall tydligen marknadssegmentet utökas till diabetiker [sic!].
.


.
Det är vanligt
att ansvariga försöker smita från sitt ansvar genom att hävda att patienterna lider av en psykisk sjukdom och vips är det inte längre deras problem. En psykolog eller psykiatriker kan ju inte heller lastas för att föregående led har skurit sönder patientens mage och tarmar. Således har ingen inom vården längre ansvaret för den uppkomna situationen och svarar inte längre upp mot patienten.

Otroligt naivt att tro att man kan skära sönder magen och koppla om tarmar utan att det uppkommer allvarliga fysiska biverkningar. Det förstår ju vilken lekman som helst.

Vi har fått lov att publicera en uppskakande berättelse (en av många), från verkliga livet, som skrevs för några dagar sedan, ljusår från DN´s glättade artikel. Se nedan!

.

Hej,

Jag heter I-a och är ny här i gruppen, jag gjorde min Gastric Bypass april 2012 och redan dagen efter min operation mådde jag pyton, men tänkte väl som man gör mest, att det är normalt att man ska må så här efter operation.

Men det blev inte bättre och jag kunde inte få i mig någonting ätbart i magen, samt den fruktansvärda magsmärtan som satt i hela tiden. Jag avvaktade, men åkte sedan in till akuten här i Linköping, men de kunde inget om Gastric operationer. Jag fick en morfinspruta och sen blev jag hemskickad.

Dagen efter ringde jag upp Motala där jag gjort min operation utförd av (Piiiiiip) och han ringde upp mig och sa att jag bestämt var tvungen att åka till Norrköpings sjukhus, det är där dom tar hand om komplikationerna. Så jag fick komma dit och blev inlagd 35 dagar p.g.a. förträngningar, de opererade in ett stent som ska vidga tarmen, jag fick magsår m.m.

Hittills så har dom gjort 4 ballongvidgningar, alla tänkbara röntgenundersökningar med kontrast i blodet, samt dricka kontrast samt buköversikter. Ultraljud på gallan m.m.

Jag har konstant illamående, kräks ofta och har ingen aptit och smärta i magen … värken strålar ut i ryggen. Senaste gastroskopin dom gjorde så blev jag så ledsen när jag fick träffa läkaren för han gjorde ett uttalande om att mina smärtor och illamående var psykiskt. Jag blev alldeles paff.

Nu så har jag fått känselbortfall i båda mina ben samt rasat 40 kg i vikt på 4 månader, har ingen ork utan ligger mestadels till sängs då jag inte har ork att vara uppe mer än korta stunder. Jag önskar få lära känna andra som också lever på Gastric Bypass baksida.

Kram på er //I-a

En kommentar som handlar hur vårdens bemötande upplevs – efter GBP.

När man kommit in på sjukhuset för sina komplikationer så ser dom en som lågprioritet. Man kan få ligga och ha så ont så man knappt reder sig och dom bara vill avvakta och proppa i en massa värktabletter.

Jag minns mitt sista besök på Norrköpings sjukhus, Jag gjorde en gastroskopi under narkos och när jag vaknade upp på uppvaket kom kirurgen förbi. Jag förklarade för honom att jag kan inte leva så här,  jag kan inte äta, jag kräks och jag har smärtor som gör mig sängliggande.

Då sa han till mig lite kaxigt: Har du kontakt med någon psykolog i Linköping, för vet du vad jag tror, sa han. – Du behöver bli lite glad!

Där låg jag och hade kräkpåse för munnen och hade så ont och vilket stöd o hjälp jag fick.

Jag lades dock in, men när ronden kom så sa dom bara att du skulle behöva äta SSR-preparat (lyckopiller), men jag sa tvärnej! Det är inte det min kropp behöver.

Tårarna rinner på mig nu för det är förskräckligt att inte veta till vem man ska få hjälp av. Jag har nog förstått att det går utför för min del och jag är så rädd. Sjukvården ignorerar, skickar hem, skriver ut medicin, sen finns det inget mer.

Tack för denna grupp!

Kram på er alla

En av tusentals.

Detta är en av tusentals liknande historier som beskriver vad sjukvården utsätter överviktiga patienter för. Finns det något försvar för denna behandling: Svar: NEJ!

Och nu vill de utvidga sin patientgrupp till diabetiker!

Vi på KOSTDEMOKRATI kan upplysa förespråkarna för GBP att det finns ett kostnadseffektivt alternativ som åtgärdar både diabetes och övervikt, utan biverkningar.

LCHF heter alternativet som är den enda kost som Socialstyrelsen godkänt för behandling av diabetes och övervikt, enligt ”vetenskap och beprövad erfarenhet”.

Således är vården skyldig att erbjuda patienter detta alternativ enligt lag!

40 000 svenskar har genomgått GBP

40 000 svenska medborgare har först fått råd som vi vet inte fungerar och sedan har vården skurit sönder magen på dessa patienter, som inte heller fungerar.

De flesta av dessa patienter mår idag inte bra och många har ett rent helvete. Det är en tickande bomb som kommer att brisera. Under tiden fortsätter vården att skära sönder magen på i snitt en patient i timman, dygnet runt, varje dag under hela året.

Det är en tremiljardersindustri bara i Sverige och inget får störa ”business as usual”. Istället för att stoppa detta vansinne försöker de utvidga marknaden till diabetiker – med DN´s hjälp. De som inget vet blir lätt förförd av denna förtäckta reklam.

.
Team KOSTDEMOKRATI

Snabbguider

(klicka på dem)

…..…..

Ett svar på ””Fetmakirurgi minskar risken för åldersdiabetes””

  1. Jag ingår i SOS-studien och fick erbjudandet att genomgå GB-operation (Gastric Banding) men tackade nej!
    Jag fick råd om motion och kaloribantning men lyckades naturligtvis inte gå ner i vikt varaktigt, som mest vägde jag 125 kg till 176 cm. Vid 63 års ålder hade jag utvecklat diabetes-2 och metabolt syndrom.
    Av en slump blev jag upplyst om lchf och har tack vare det idag inga symptom på vare sig diabetes eller metabolt syndrom. Metoden att bota diabetes-2 med gbp har jag behandlat ingående på min blogg i det här inlägget, https://bertillind.wordpress.com/2011/06/23/bota-diabetes-%E2%80%93-gastric-bypass-vs-lchf/ vilket i princip beskriver det som alla lchf:are väl känner till; det är inte operationen som tar bort diabetessymptomen, det är oförmågan att tillgodogöra sig kolhydraterna (och all annan näring) som är förklaringen.

Kommentera