Byta kost eller skära sönder mage och tarmar?

.
Viktoperera för att bota diabetes?

Summering (Googleöversatt):

Citat: ”Viktkirurgi (Bariatric Surgery – BS) är betydligt bättre än traditionell medicinsk behandling för överviktiga patienter med typ 2-diabetes, oberoende av viktminskningen, enligt resultaten från två randomiserade studier publicerade på nätet 26 mars 2012 i New England Journal of Medicine. Den större av de två studierna blev också samtidigt presenterad vid American College of Cardiology (ACC) 2012 Scientific Sessions.”

SE FILM HÄR … Bariatric surgery for obese patients with diabetes. Missa inte kommentarerna under filmen, som säger mer än filmen (som är en partsinlaga, en reklamfilm för viktoperationer där biverkningar och långsiktigt resultat knappt nämns).

Särintressen

Särintressen vill hellre operera än att patienten byter kost, det finns inga pengar i att människor blir friska genom att byta kost. Nu försöker man motivera fler viktoperationer genom att påpeka att många diabetiker som viktopereras inte längre behöver injicera insulin.

”Särintressen vill hellre operera
än att patienterna blir friska
genom att äta riktig mat.

Studierna som refereras till har pågått under ett år respektive två år och det brukar vara efter 2- 3 år som problemen börjar komma och inom 10 år ha de flesta gått upp cirka 80 % av den vikt de tappade under de första åren. Den kroniska närings- , vitamin- och mineralbristen består dock. Sockerberoende och ätstörningar består också.

Under debatten framhävs den svenska SOS-studien och felaktigt sägs att den var randomiserad, vilket den inte var. Den handlade ju inte ens om Gastric Bypass! Läs mer … SOS-studien (2002) vilar på lösan sand!

”LCHF botar diabetes II på en till sex veckor,
till en låg kostnad och utan biverkningar.”

Hur kan fetmaoperation bota diabetes typ II på bara ett par dagar? Hur det går till har vi tidigare belyst, läs mer…

Vad som helt saknas i debatten är hur diabetes och övervikt skall förebyggas. Den mest effektiva och den billigaste vården är den som inte behövs. Om vi lämnar Livsmedelsverkets extrema högkolhydratkost (tallriksmodellen) kommer antalet diabetiker och överviktig att minska, istället för att som idag öka.

Två kommentarer

(Googleöversatta)

Björn Hammarskjöld (4 maj 2012):

Allt viktminskning beror på kolhydratreducering

Det finns ett vetenskapligt beprövat alternativ till den vetenskapligt oprövade obesitaskirurgin (BS – Bariatric Surgery).

Metoderna har aldrig jämförts. Men det är uppenbart varför.

Det enda sättet att minska vikten är genom att reducera mängden av kolhydrater. Alla viktreducerande metoder måste minska en gemensam makronutrient, kolhydrater.

Det finns två sätt att minska kolhydraterna. Båda dieter kan du äta tills du dör.

  1.  Ät 800 kcal vanlig mat med 50 E% kolhydrater, 15 E% protein och 35 E% fett.
    50 E% kolhydrater är 100 g glukos. Men du kommer vara hungrig hela tiden.
  1. Ät 2 500 kcal med 16 E% kolhydrater, 15 E% protein och 69 E% fett.
    Det är 100 g kolhydrater. Och du kommer vara nöjd hela dagen.

Båda dieter kommer att ge samma viktminskning på mindre än 6 månader.

Med den första dieten svälter patienten till döds inom några månader eller så börjar patienten äta mer mat, dvs kolhydrater, och återfår sin forna övervikt eller mer.

Den andra dieten kommer att ge bestående viktminskning i årtionden och patienten kommer att vara fri från diabetes också. Även hälsan i övrigt påverkas i positiv riktning.

Det handlar om gammaldags fysiologi och gammaldags biokemi.

Så varför BS? – Bariatric Surgery or Bull Shit!

James J. Kung (4 Maj 2012):

Allt vi sagt i 30 år var fel!

Lågkolhydratkost (LCHF) publicerades av William Banting. 4: e upplagan redan 1869, som fungerade för att normalisera vikten.

Den amerikanska ”fettsnåla kost” som introducerades 1977 har dödat fler amerikaner och européer än andra världskriget.

Det medicinska etablissemanget och läkemedelsindustrin har investerat stort i en låg fetthalt dogm. Intressenterna verkar inte ”bryr sig” om konsekvenserna.

Koncept för att både bota diabetes och obesitas (övervikt)

LCHF – NJUTMETODEN kurerar både diabetes typ II och övervikt. LCHF rekommenderas även för diabetiker typ I, ger ett lägre och jämnare blodsocker, vilket minskar risken för biverkningar.

LCHF är den enda kost och enda metod som uppfyller Socialstyrelsens krav på vetenskap och beprövad erfarenhet, för behandling av diabetes och övervikt. Därtill utan biverkningar. Detta faktum mörkar operationsindustrin.

SBU (kunskapscentrum för hälso- och sjukvården) har funnit att dagens kostråd för diabetiker saknar vetenskaplig grund, vilket ökar antalet diabetiker och antalet överviktiga, vilket ökar följdsjukdomar på grund av diabetes.

Dagens kostråd fyller således på köerna till Gastric Bypass operationer som i sin tur vilar på bräckligt vetenskapligt stöd och som ger ett uruselt resultat. Läs mer … Oskuret är bäst

Snabbguide till LCHF – det självklara valet för diabetiker och överviktiga.

.

Läs här…

Kommentera