”Journalister ska inte uppfostra medborgarna”

Få har förstått att Sverige numera är ett land där ingen verklig yttrande- eller tryckfrihet råder. Det skriver Ingrid Carlqvist som reaktion på Kaj Schuelers krönika om Tryckfrihetssällskapet.

Svenska Dagbladets kulturchef Kaj Schueler tycker att Tryckfrihetssällskapet har fel när vi säger att yttrandefriheten är hotad i Sverige. Men det beror ju på att han, liksom nästan alla andra svenska journalister, fullständigt har missat sin uppgift. Låt mig citera min namne Knut Carlqvist:

”Svenska medier har aldrig insett, att deras uppgift är att hålla ett öga på staten och makten. De tror att deras uppgift är att uppfostra folket.”

Syftet med TFS är att belysa och sprida kunskap om de många frågor som ”main stream-medierna” i Sverige tystar ner. Varför är då Kaj Schueler på SvD, Anders Lindberg på Aftonbladet, Johannes Forssberg på Expressen, Niklas Orrenius på Sydsvenskan och hela Expo-redaktionen så hysteriskt rädda för mig och Tryckfrihetssällskapet? Jo, för att jag känner deras agenda utan och innan. Med över 30 års erfarenhet från svenska redaktioner vet jag exakt hur snacket går bland mina kolleger.

Så i stället för att bemöta oss i sak och visa hur enkelt det är att ha en avvikande åsikt i Sverige utan att kallas rasist, nazist och islamofob gör de sitt bästa för att smutskasta Tryckfrihetssällskapet. Min egen fackförbundstidning kallar TFS islamkritiskt trots att jag gång på gång upplyste reportern i fråga om att det är det danska sällskapet som säger att islam är det största hotet mot yttrandefriheten i dag, inte vi.

Häromdagen vann dessa ”journalister mot yttrandefrihet” en pyrrhusseger. Tryckfrihetssällskapet tvingades ställa in mötet med rubriken ”Genusforskning på universiteten – vetenskap eller vansinne?” Detta sedan två av de tre föreläsarna hoppat av efter en klappjakt på Twitter – av bland andra journalisterna Lindberg och Forssberg.

Ingen gillar diktaturer, men få har förstått att Sverige numera är en demokratur där ingen verklig åsiktsfrihet eller yttrandefrihet råder. Ett land där journalister går maktens ärenden och ser som sin viktigaste uppgift att ”uppfostra medborgarna” är i akut behov av ett Tryckfrihetssällskap. När folk har glömt att det var tystnaden och rädslan för att inte tycka som alla andra som förde nazisterna till makten i Tyskland, då är vi illa ute.

Ingrid Carlqvist
Ordförande i Tryckfrihetssällskapet

Källa: Svd kultur

– ◊ –

500 kommentar, men vi nöjer oss med att återge en:

”Det finns ännu en nedtystad bok som ignoreras totalt, ”Forskningsfusket, så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” av docent Ralf Sundberg.

När det gäller maten, kostråden, sjukdomarna och läkemedelsindustrin, så är vi lika grundlurade som vi är av storbankerna. De myndigheter som skall tillvarata befolkningens intressen verkar inte ha förstått sitt uppdrag. Big Food och Big Pharma behåller makten.”

Sign: Underpressure

– ◊ –

Vår kommentar:

Inför öppen ridå spelar kost- och läkemedelsindustrin ett spel som långsamt men säkert sänker hela samhället, och media har spelat med (med få undantag).

Media valde att inte informera folket om riskerna med vaccinet mot svininfluensa trots att det fanns vetenskaplig information och erfarenheter från USA. I Sverige hade en engagerad medborgare inlämnat både en JO- och JK-anmälan (med saklig information), men ingen politiker eller media brydde sig. Endast eventuella risker med influensan kablades ut.

De senare budskapen som media kablat ut är att ”rött kött ger cancer” och att ”vitaminer dödar”. Faktagranskningen har uppenbarligen varit nära noll.

En annan fråga som ekonomiska särintressen vill lösa bakom kulisserna är GMO, en utveckling som hotar hela mänskligheten, där regeringen lämnat ”walkover” och överlåtit beslutet på EU. GMO är kanske det mest riskfyllda vi håller på med idag, som förgiftar miljön idag med växt- och insektsgifter, och som riskerar att göra oss sterila på bara några generationer. De enda som tjänar (åtminstone kortsiktigt) på denna är fråga är ett fåtal multinationella bolag och dess medlöpare.

Men det finns också ljuspunkter, Expressens ovinklade bilagor på 100 respektive 80 sidor om LCHF och SvD’s reportage om svininfluensavaccinets konsekvenser.

Bättre vakna sent än aldrig.

Team KOSTDEMOKRATI

Ett svar på ””Journalister ska inte uppfostra medborgarna””

  1. Boken Forskningsfusket är dynamit!
    Om man vill leva kvar i sin bubbla och vill tro att vi lever den bästa av världar då skall man inte läsa den.
    Men är man nyfiken på världen och vill veta hur det kunnat bli på detta sättet. Då ska man läsa den.
    Man blir både stark och klok.

Kommentera