”Inget förebyggande av cancer i Sverige”

.

i-sverige-forskar-vi

ζ

Miljomagasinet-Doktor-Lakare.
”Inget förebyggande av cancer i Sverige”

Denna artikel refuserades av Miljömagasinet där Hans Sternlycke sedan en längre tid varit skribent. Anledningen till refuserandet var enligt tidningens ledarredaktion att det saknades källor. Sternlycke menar tvärtom att sakläget om den problematiska vården i Sverige redan är uppenbar.

Vården erbjuder inga lösningar för att förebygga cancer. Här är artikeln som Miljömagasinet inte ville publicera. Sternlycke lämnar nu ledarredaktionen.

ζ

Hans Sternlyckes refuserade artikel ↓
.

”Inget förebyggande av cancer i Sverige”

Enligt Cancerfondsrapporten kostar cancern Sverige 30 miljarder kronor om året. Varje år upptäcks över 50.000 nya fall. En tredjedel av oss kommer att drabbas. Bröstcancer och prostatacaner ihop står för en tredjedel av cancern. Ökningstakten är 2,1 procent per år för män och 1,5 för kvinnor. Det förklaras med åldrande befolkning och bättre diagnostisering. Men det är inte riktigt sant. Hos naturfolk är cancer sällsynt. Antalet överlevnadsår har visserligen ökat, men man undrar till vilka mänskliga och ekonomiska kostnader.

ζ

Sverige

Varje dag upptäcks i snitt 137 cancerfall.

Var tredje svensk drabbas idag av cancer,
med nuvarande utveckling snart varannan.

ζ

Det finns så mycket som kan ge och förvärra cancer: kemikaliegifter, elektromagnetisk strålning, psykisk stress, kolhydratrik, processad och näringsfattig kost. Luftföroreningar klassas nu av WHO som lika farliga som tobak och asbest. Enligt Tom Bellander vid Karolinska står Stockholmsluften för tio procent av lungcancerfallen där. Cancerfonden tonar dock ner miljöns roll. Gåvor till dem är bara bidrag till läkemedelsindustrin. Det vore bättre att forska om friskfaktorer i stället.

piller-burk

ζ

Dagens cancerforskning

“Gåvor till Cancerfonden är bara bidrag till
läkemedelsindustrin.
Det vore bättre att
forska om
friskfaktorer i stället.”

ζ

Fysisk träning, tillräcklig sömn och intermittent fasta minskar cancerriskerna. Grönsaker och frukt innehåller mycket av skyddande flavonider och antioxidanter. Kålväxter är cancerhämmande, särskilt broccoli och än mer broccoligroddar. Lök, persilja och pumpafrön är också bra.

omega3-one-many

Fermenterad mat ger god bakteriekultur i magen och minskar riskerna. Vi behöver animalt omega-3-fett.

Däremot får socker och i synnerhet fruktos får cancern att växa.

Alternativmedicinsajten Dr Mercola skriver återkommande om sådant.

Sylvia Wasserteheil Smoller vid Albert Einstein College of Medicine har funnit 30 procent mindre dödsrisk i invasiv bröstcancer med tillskott av vitaminer och mineral.

Om man inte bränner sig skyddar det att vara ute i solen genom D-vitaminet man får.

[Vår kommentar: Klicka på bilden för att läsa mer}

Däremot innehåller solskyddskräm ofta cancerogena ämnen. Liksom andra kosmetiska produkter.

Storsäljande statiner som ges för att minska blodtryck och sänka kolesterol har ingen påvisbar effekt på hjärtdödlighet enligt Uffe Ravnskov, som skrivit flera böcker i ämnet.

Däremot finns forskning som pekar på ökad cancerrisk. Om kolesterolet sänks för mycket kan inte det viktiga coenzymet Q10 bildas i tillräcklig mängd.

bröstcancer-symbolCochrane-institutet har konstaterat att av 2.000 mammograferingar hittar man ett bröstcancerfall, men får 20 felbehandlingar. Sedan tillkommer cancer av strålningen. Christine Horner, som skrivit ett par böcker om bröstcancer, anser att ultraljud eller värmemätning är bättre. Det sista kan avslöja inflammation, som ofta föregår cancern.

Läkarutbildningen innehåller mycket lite om hälsovård. Medicinen har nästan helt blivit symptombehandlande. För cancer gäller kirurgi och cellgifter, som slår mot immunförsvar och ger svåra biverkningar.

Alternativmedicinen har åtskilliga medel och metoder med mindre biverkningar och troligen bättre överlevnadschanser till lägre samhällskostnader än dagens cancervård.

Men den får inte skattestöd som skolmedicinnen utan anses som kvacksalveri och kommer inte att få en oberoende vetenskaplig utvärdering. Det visar kapningen vid Karolinska av makarna Oshers gåva till forskning om alternativmedicin på 43 miljoner kronor.

ζ

Det vore dags att medicinen återknöt till tron på naturens läkande krafter som var grunden för läkekonstens fader Hippokrates.

dollar-tecken-guldNu har forskningen alltför ensidigt inriktas på kemoterapi för att få patent och vinstgivande produkter. Trots alla insatser är vi långt ifrån en god cancervård. Det vore dags att samhället arbetade mer med friskvård än sjukvård och tog tag i miljön, den stora orsaken till sjuklighet som jag ser det.

Förebyggande vore billigare och humanare än ytterligare sjukvårdsresurser.

ζ slut artikel ζ

Hans-Stenlycka-om

. Källa … NEWSVOICE (med länkar till fler populära och mycket läsvärda artiklar, efter artikeln)

ζ

Hippokrates

«Nutrition is the first principle of medicine»

Hippocrates (460 – 380 bC)

ζ

Kommentarer

tystCancerforskningen är inriktad på patenterbara läkemedel mot cancer och absolut inte på att minska cancer. Det skulle ju innebära lägre anslag till forskningsindustrin och mindre intäkter för läkemedelsindustrin (som att såga på den gren man sitter).

Om cancer skulle minska skulle ju också färre skänka pengar till forskning. Att naturlig mat och tillskott dramatiskt minskar risken för att utveckla cancer i all dess former talas det tyst om.

Cancerindustrin nyttjar också sitt inflytande och sina resurser för att begränsa och mörka allt som gör oss friskare och som minskar cancerfrekvensen. Man förföljer också alternativa metoder, där våra myndigheter med veka tjänstemän gärna ställer upp som springschasar åt Big Pharma.

ErikEnby…. Cancer kan vara en svampväxt (som tydligt kan ses i mikroskop)

Doktor Erik Enby är en av flera som upptäckt ett intressant cancerspår och tacken för det blev en häxjakt, där media deltog och där våra myndigheter tjänstvilligt utgjorde inkvisitionsdomstol och stal hans läkarlegitimation i ett försök att ”vingklippa” honom. Men han skrev en bok istället, i romanform. Läs om häxjakt i modern tid och vad som orsakar och hur man kan förebygga cancer, klicka  här…

TullioSiminciniGiro di Svezia med Tullio Simoncini, april 2014

I april 2014 kommer Tullio Simoncini till Sverige för att under en vecka resa runt i landet och berätta om sin syn på cancer och dess behandling. Här finns en turnéplanen med uppgifter om dagar, tider och platser … klicka här (PDF)

Både doktor Erik Enby och doktor Tullio Simoncini har på var sitt håll konstaterat att cancer är svamp och hur det kan både förebyggas och behandlas. Ju tidigare, ju bättre odds att vinna kampen.

nobel-price-winnerHar de blivit nominerade till Nobelpriset för dessa upptäckter?

Å NEJ, de utgör ju ett hot mot cancerindustrin och de har båda därför förföljts och t.o.m. blivit berövade sina läkarlegitimationer, utan saklig grund. Kanske något att tänka på när man skänker pengar till cancerforskningen.

Vad stöder man egentligen när man skänker pengar till cancerforskningen?

En cancerindustri som vill expandera? Som bekämpar alternativa lösningar? Som blockerar allt som förebygger cancer och som kan bota (som inte är läkemedel), med hjälp av våra egna myndigheter?

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer... 

ζ

Tidigare inlägg

Klicka på en löpsedel för att läsa mer

…..…..

Även Hjärt- & Lungfonden stöder enbart den forskning som står och stampar
(dock en mycket expansiv och lönsam forsknings- och vårdindustri).

ζ

APPENDIX

Citat:

“Fermenterad mat ger god bakteriekultur i
magen och minskar (cancer)riskerna.

Vi behöver (också) animalt omega-3-fett.”

ζ

Vi rekommenderar

För dem som inte äter så mycket syrade grönsaker och relativt lite fisk så rekommenderar vi tillskott från Nilalf AB som via sin webshop erbjuder en probiotika av hög kvalitet och ett omega-3-tillskott av världsklass. Till ett konkurrenskraftigt pris och fraktfritt inom Sverige.

Läs mer:

 • Varför probiotika? Läs mer…
 • Snabbguide probiotika. Klicka här…
 • Snabbguide DHA (Omega-3). Klicka här…(pdf)
 • 10 years of basic research on DHA.. Read more…

…..…..10-years-research

Klicka för att läsa mer om probiotika och om Omega-3 i en egen kvalitetsklass.

ζ

Vad ska jag tänka på när jag väljer fiskolja?

 • Omega-3-xsSatsa på hög kvalitet istället för att köpa den produkt som är billigast. Det är huvudsakligen fiskoljans renhet och stabilitet som är de viktigaste måtten på dess kvalitet. Undvik undermåliga produkter som faktiskt kan ställa till mer skada än nytta i kroppen.
 • Billigare fiskoljor utgår ofta från sämre råvaror och all olja av billigare kvalitet testas inte, varför det kan finnas små mängder föroreningar i dessa oljor. Det är särskilt foster och små barn som är känsliga för miljögifter. Ammande och gravida kvinnor bör därför välja en ren fiskolja där all olja kvalitetssäkrats.
 • Hur vet man att fiskoljan inte har härsknat? Smaka på den (bit sönder en kapsel). Om det är en kvalitetsprodukt ska den inte smaka eller lukta så mycket, utan vara relativt neutral i sin karaktär. En fiskolja som smakar eller luktar illa är antingen av dålig kvalitet eller har härsknat – släng den!

Quality-not-quantityNilalfs fiskoljor uppfyller mycket höga kvalitetskrav och är marknadens bäst dokumenterade (läs mer … pdf). All produktion kvalitetssäkras (inte bara stickprov), därför även lämplig till gravida och ammande mödrar där DHA är viktigt för att hjärnan ska utvecklas normalt och där renhet är extra viktigt.

Genom att använda de bästa råvaror och en patenterad enzymatisk process (utan högt tryck och hög värme) bevaras de naturliga egenskaperna och resultatet är en struktur som liknar den i bröstmjölk, ett stabilt tillskott med nära 100 % upptag i kroppen.

Och om man räknar på kronor per 100 mg DHA av god kvalitet och nära 100 % upptag, så finner man att det inte behöver bli dyrare än en olja med okänd kvalitet och med okänt upptag i kroppen.

Norsk television har visat att kvaliteten på Omega-3-tillskott varierar kraftigt.

Klicka på löpsedeln

När det gäller Omega-3 är kvalitet A och O.

ζ

En kapsel per vecka eller tre om dagen? Ditt val!

Omega-3-kapselEn enda kapsel Algatrium Plus (eller BrudyRetina 1,5 g) med 350 mg DHA, ger i snitt 50 mg DHA per dag om man begränsar sig till en kapsel per vecka. Det finns billiga kapslar som inte innehåller mer än 50 mg DHA per kapsel, med okänd kvalitet och med okänt upptag.

Om man istället maximerar och tar tre kapslar per dag får man en dos på hela 1050 DHA per dag, som ger en kraftfull antioxidativ verkan, en så kallad ”anti-aging-effekt”.

anti-aging

 • Läs mer … Algatrium / BrudyRetina som antioxidant (”anti-aging”)klicka här

ζ

DHA-the-only… Klicka på bilden för att läsa mer. (pdf)

BrudyRetina är ett Omega-3-tillskott förstärkt med vitaminer, mineraler och antioxidanter som skyddar mot förändringar i ögats gula fläcken där det skarpa seendet sitter plus för näthinnan. Bra för bland annat diabetiker, prediabetiker och äldre som vill ha ett extra skydd för ögat, för att skydda sitt starka seende.

 • Se snabbguide om Omega-3 (PDF) …. klicka här…

ζ

Videos

Giro di Svezia med Tullio Simoncini, april 2014

I april 2014 kommer Tullio Simoncini till Sverige för att under en vecka resa runt i landet och berätta om sin syn på cancer och dess behandling. Här finns en turnéplanen med uppgifter om dagar, tider och platser … klicka här (PDF)

2 svar på ””Inget förebyggande av cancer i Sverige””

 1. Forskningsfusket, så blir du lurad av kost och läkemedelsindustrin

  Publicerad den 1 jul 2013 av Canal2ndOpinion

  Ralf Sundberg är docent, forskare, kirurg och författare till boken ”Forskningsfusket, så blir du lurad av kost och läkemedelsindustrin”. Boken är en beskrivning av hur det historiskt sett gått till att ta fram vedertagna medicinska sanningar och hur de lever kvar än idag, utan att någon ifrågasätter dessa. I intervjun pratar han om varför han skrev boken, vilka upptäckter han gjort inom s.k. forskningsfusk och hur han själv har hanterat upptäckten. Ralf säger att det är svårt att praktisera som läkare idag och samtidigt vara helt oberoende av stora läkemedelsbolag. Det går, Ralf är ett levande exempel på det.

  Boken är byggd på fakta och kan inte motbevisas eller bestridas, varför etablissemanget försöker tiga ihjäl boken. Här finns förklaringar till varför man inte är intresserade av att lösa cancerns gåta, för det vore ju att såga av en sina mest lönsamma grenar. Okunskapen bland forskare och läkare är också skrämmande hög, varför det är fritt fram för skojare att profitera på godtrogna medborgare. Ansvariga politiker är om möjligt ännu mindre kunniga och de fungerar mer som sponsorer (med skattemedel).

  Man kan krasst konstatera att kost- och läkemedelsindustrin, med hjälp av våra myndigheter, blockerar förebyggande av cancer. När man väl fått cancer (snart varannan svensk), då blockeras alternativa behandlingar som är både billigare och mer effektiva.

  SÅ HÄR KAN VI INTE HA DET.

  – – –

  Läs en recension av ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”

  Pia Hellertz har läst boken ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” av docenten och läkaren Ralf Sundberg. Hellertz inspirerades av en recension skriven av medicinjournalisten Ingemar Ljungqvist.

  Han konstaterar bevis för att en liten mäktig elit vill se våra kroppar kroniskt sjuka för de utgör en oerhört lönsam marknad för läkemedel.

  Läs hela artikelnNEWSVOICE

  – – –

  Affärsanalys april 2010

  En analys från Evaluate Pharma visar att det schweiziska bolaget har fördelar som kommer att placera dem i spetsen för världens läkemedelsförsäljning till 2014.

  Pfizer räknas idag (2010) som världens största läkemedelsbolag. En av de största anledningarna till det är bolagets kolesterolsänkande preparat Lipitor, som är världens mest sålda läkemedel idag. Analysen från konsultföretaget Evaluate Pharma visar dock att den trenden inte kommer att hålla i sig.

  Enligt rapporten kommer dyra läkemedel för att behandla cancersjukdomar och reumatiska sjukdomar även fortsättningsvis vara den viktigaste inkomstkällan. Behandlingar mot exempelvis högt kolesterol och hjärtsjukdomar kommer däremot att förlora kommersiell potential under de kommande fyra åren, enligt en artikel på business.dk.

  I dagsläget toppar Pfizers Lipitor läkemedelsförsäljningen globalt, men redan nu finns Roches cancerpreparat Avastin och Rituxan som nummer sju och åtta på listan. Enligt analysen kommer även Roches tredje cancermedicin, Herceptin, att finnas bland de tio mest sålda preparaten år 2014. Det är dessa tre preparat som huvudsakligen kommer att göra att Roche går om Pfizer som världens största läkemedelsbolag, enligt Evaluate Pharmas analys.

  Lipitor säljer idag (2010) för 86 miljarder kronor årligen – en fjärdedel av Pfizers omsättning. Enligt analysen kommer de tre schweiziska cancerpreparaten att bidra till Roches omsättning med sammanlagt 169 miljarder år 2014. Roche skulle i så fall troligen klättra från en sjundeplats i världsrankningen till en förstaplats, enligt analysen.

  Källa … LIFE SCIENCE SWEDEN

  – – –

  Kommentar

  Cancermediciner är således nästa stora intäktskälla, varför allt förebyggande arbete och alla konkurrerande behandlingsmetoder aktivt blockeras av världens mest lönsamma och mest inflytelserika industri. En industri som kontrollerar utbildning av vårdens personal, som kontrollerar myndigheter, politiker, lagstiftning och vårdens personal.

  Medborgarna står för notan med cancer, reumatiska sjukdomar, diabetes, fetma, demens, med flera kroniska sjukdomar plus en enorm utgift via skattemedel (för närvarande mer än 10 % av Sveriges BNP, eller 80.000 kronor per år och arbetande svensk).

  Ändå fungerar det allt sämre och docent Ralf Sundberg har förklarat varför. Läs boken så förstår du också varför … ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”

  Systemet kommer att krascha om inte folket via sina politiker tar befälet. Så det gäller att välja rätt politiker i landstingsvalet september 2014.

  Du kan dock redan nu engagera dig och rädda dig själv, sjukvården och miljön med kunskap och genom att bidra till att bilda opinion … Goda råd bjuder DiOS och Allan Savory på om diabetes och hållbart samhälle.

  Alternativet är att låta sig och sina barn grundluras på livskvalitet. Narkolepsi p.g.a. experimentvaccin, viktoperationer av 13-åringar som först fått kostråd som gör dem feta, droger till ADHD-barn istället för hjälp, HPV-vaccin till unga flickor som ökar risken för barnlöshet, statiner till kvinnor som dubblerar risken att få bröstcancer m.m. är bara yttringar från en skrupelfri industri som parasiterar på människors okunnighet och auktoritetstro.

  1. Statiner genererar patienter som behöver läkemedel mot bröstcancer, hjärtproblem och demens – WOW så uttänkt allt är.

   380.000 svenska kvinnor äter statiner till en ingen nytta alls (det finns inga studier som visat på någon som helst nytta). Ändå skriver läkarna ut detta ”läkemedel” till 380.000 svenska kvinnor.

   Däremot får kvinnorna, liksom männen, alla biverkningar. Statiner sänker bland annat produktionen av Q10 som är skadligt för muskler och då speciellt hjärtat. Brist på kolesterol skadar även nerver och hjärnan (brukar yttra sig som minnesförlust).

   En studie har nyligen visat att statiner också kan dubbla risken för bröstcancer.

   Så man kan säga att läkemedelsindustrin bereder vägen för sig själva och våra forskare, myndigheter, politiker och läkare agerar ”ekrar i ondskans hjul” (som smärtläkare Jan Lidbeck uttrycker det).

   Aningslösa medborgare står för notan – dubbelt upp.

   Klicka på löpsedel nedan för att läsa mer

Kommentera