Radio Dalarna – tema ”kost”

Radio Dalarna – Centralen

Röstningen nu avslutad (Vilket kostråd väljer du?).

Resultat:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 Lyssna på mitt bidrag i radio Dalarna 25 januari kl 10.26 – 10.30 här… .

– ◊ –

Den text jag skickade till radio Dalarna:

Centralen!

Kul att LCHF går så bra!

LCHF är naturliga råvaror (igår åt vi levergryta med lever, bacon, lök, trattkantareller och sås gjord på vispgrädde med litet ris och sedan äppelsmulpaj med äkta vaniljsås).

Alla de andra kosterna är baserade på att någon tjänar pengar på dem, LCHQ är Pauluns senaste påhitt efter ISO- och GI-kosterna (han är en överlevare/affärsman).

Ät kött, fisk, ägg och fett, riktig mat med alla vitaminer och mineraler, allt det som är livsnödvändigt. Lägg gärna till grönsaker, ser gott ut men är näringsfattigt

Kolhydrater är enligt livsmedelsverket själva bara ”tomma kalorier”, de har 1-3 tiopotenser mindre vitaminer och mineraler än riktig mat.

Det är en myt att ”fruktogrönt” innehåller mycket vitaminer och mineraler.

Det är så att paprika är dyrare än kött per 100 kcal. Smör kostar 75 öre per 100 kcal vispgrädde 90 öre medan potatis ligger på 1,10, entrecote 8 kr och paprika på 19 kr / 100 kcal.

Lägg sedan till att kolhydrater är giftiga, vi har 3-6 gram glukos i blodet (vid 70 kg), man dör om man har mer än 30-50 gram glukos i blodet och sedan vill Livsmedelsverket att man ska äta 480 gram glukos per dag!

Vänligen

Björn Hammarskjöld
kreativ kostexpert och kostkonsult

Kommentera