Gåsleverbonden visste!

 

Ökad risk för skrumplever om du är överviktig!

Vacker rubrik i Dagens Medicin

Nu har man i Sverige funnit att risken för skrumplever ökar om man är överviktig. Problemet är lättlöst om de kan sin fysiologi, biokemi och hormonlära.

 • Sackaros består av glukos och fruktos.
 • Glukos stänger via insulinfrisättning av fettförbränningen.
 • Fruktos, som är en giftig aldehyd, avgiftas i levern genom nedbrytning till AcCoA som sedan polymeriseras till långkedjiga fettsyror som ger en Icke Alkoholorsakad LeverFörfettning och senare Icke Alkoholorsakad skrumplever. Det ger också en förhöjd blodfettsnivå.

Denna kunskap finns sedan länge.

Kunskapen är gammal, varje gåsleverproducerande bonde i Frankrike har vetat detta sedan flera hundra år.

Leverförfettningen liksom övervikten är lätt åtgärdat med hjälp av en optimal kost (O-kost eller OK) bestående av 10-20 E% protein, 70-90 E% fett och högst 10 E% kolhydrater i kosten (som jämförelse kan nämnas tallriksmodellen med 50 – 60 E% kolhydrater).

Låt sedan bli samtliga fruktoskällor som sackaros (vanligt socker, betsocker och rörsocker) och frukt så går det på mindre än ett år att normalisera vikt och lever. Skrumplevern är knepigare på grund av ärrbildning i levern, men skrumplevern skrumpnar i alla fall inte mer på fruktosfri kost..

En fruktosfri optimalkost får normalviktiga personer att förbli normalviktiga och fetmaepidemin kommer att försvinna…

Men denna lösning är för enkel och genererar inga pengar till livsmedelsföretagen eller läkemedelsföretagen och det sparar pengar åt sjukvården.

Så då är det omöjligt att ens testa denna kunskap igen, eftersom kunskapen är gammal och det går inte att göra pengar eller medicin av kunskapen.

Björn Hammarskjöld

6 svar på ”Gåsleverbonden visste!”

 1. Instämmer. En av de verkliga orsakerna till att fettlever är så vanligt i befolkningen är den av myndigheterna och dietistkåren rekommenderade fettsnåla och kolhydratrika kosten, dvs. lightprodukter som vi skall tvångsinskolas på från två års ålder..

  Nu har några forskare gjort en studie som visar att reducering av kolhydratintaget kan komma tillrätta med NAFLD, som på engelska uttyds Non-alcoholic fatty liver disease, på rekordtid. Dvs. vi skall skippa lightprodukter till förmån för riktig mat.

  Läs mer … http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/l%C3%A5gkolhydratkost_fixar_fettlever

 2. Doktor Mercola skriver i sitt senaste nyhetsbrev idag om fruktos;

  Avoid foods that contain high fructose corn syrup (HFCS) like the plague, but don’t just limit it to HFCS, you must limit ALL sources of fructose to less than 25 grams per day, and that includes fruit. If you are taking the average amount of fructose you are consuming three times that or 75 grams. At that level any fruit will cause more harm than good for all but those engaging in unhealthy levels of aerobic cardio activity..

  Läs mer … http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/05/29/mcdonalds-and-pepsi-help-write-uk-health-policy.aspx

  Doktor Mercola, världen största hälsonyhetsbrev, kan ni följa på startsidan. Där finns också en Googleöversatt version till hygglig svenska.

  Dr. Mercola presenteras de senaste rönen inom hälsa och friskvård, ocensurerat.

 3. Jag läste också rubriken och artikeln i DM. Återigen en stupid artikel som inte förklarar någonting utan bara lämnar oss ännu mer förvirrade, tänkte jag. Tack och lov för den kloke dr Hammarskjöld som snip, snipp, snipp avslöjar alla dumheter och förklarar sammanhangen.

 4. Sockerrik kost kan leda till fettlever och sedan skrumplever.

  Det säger den svenska läkaren, kirurgen och forskaren Ralf Sundberg. Han har i USA bedrivit forskning inom kirurgi på levertransplantationer och hur en donerad lever bäst kan hållas vid liv för att överleva en transport innan den transplanteras in i en annan människa.

  Läs mer … TV-HELSE

Kommentera