Gåsleverbonden visste!

17:40, 27 maj 2011 in Okategoriserade by Björn Hammarskjöld

 

Ökad risk för skrumplever om du är överviktig!

Vacker rubrik i Dagens Medicin

Nu har man i Sverige funnit att risken för skrumplever ökar om man är överviktig. Problemet är lättlöst om de kan sin fysiologi, biokemi och hormonlära.

  • Sackaros består av glukos och fruktos.
  • Glukos stänger via insulinfrisättning av fettförbränningen.
  • Fruktos, som är en giftig aldehyd, avgiftas i levern genom nedbrytning till AcCoA som sedan polymeriseras till långkedjiga fettsyror som ger en Icke Alkoholorsakad LeverFörfettning och senare Icke Alkoholorsakad skrumplever. Det ger också en förhöjd blodfettsnivå.

Denna kunskap finns sedan länge.

Kunskapen är gammal, varje gåsleverproducerande bonde i Frankrike har vetat detta sedan flera hundra år.

Leverförfettningen liksom övervikten är lätt åtgärdat med hjälp av en optimal kost (O-kost eller OK) bestående av 10-20 E% protein, 70-90 E% fett och högst 10 E% kolhydrater i kosten (som jämförelse kan nämnas tallriksmodellen med 50 – 60 E% kolhydrater).

Låt sedan bli samtliga fruktoskällor som sackaros (vanligt socker, betsocker och rörsocker) och frukt så går det på mindre än ett år att normalisera vikt och lever. Skrumplevern är knepigare på grund av ärrbildning i levern, men skrumplevern skrumpnar i alla fall inte mer på fruktosfri kost..

En fruktosfri optimalkost får normalviktiga personer att förbli normalviktiga och fetmaepidemin kommer att försvinna…

Men denna lösning är för enkel och genererar inga pengar till livsmedelsföretagen eller läkemedelsföretagen och det sparar pengar åt sjukvården.

Så då är det omöjligt att ens testa denna kunskap igen, eftersom kunskapen är gammal och det går inte att göra pengar eller medicin av kunskapen.

Björn Hammarskjöld